Szukamy lokalu na imprezę;-)

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

Zablokowany
Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Szukamy lokalu na imprezę;-)

Post autor: Happy » 26 wrz (wt) 2006, 13:03:59

Uwaga! Uwaga! Właśnie zarzuciłam kręgom zbliżonym do Zarządu szkoły bardzo ważny i pilny temat szkolnej imprezy zapoznawczo-integracyjnej WSR. Zaproponowany przeze mnie termin to 21 października (sobota) przed wyjazdem integracyjnym! :idea:
I teraz właśnie prośba czy ktoś z Was zna jakiś lokal na Ursynowie, koniecznie z danceflorem, który pomieściłby ponad 200 osób? Bo tyle nas teraz jest. A jak jeszcze do tego dojdą Absolwenci! 8O Starlight może nas nie pomieścić. :lol:

A lokal powinien być w miarę blisko szkoły, żeby zaoczniaki spokojnie mogły dojechać. Bo to będzie wtedy kiedy ich zjazd, żebyśmy się mogli wszyscy zintegrować! :idea:

Czekamy na propozycje! Piszcie. Najlepszy byłby Ursynów i okolice. Dobry dojazd. Tanie piwo. :wink: Miejsce do tańczenia i siedzenia też trochę. I w miarę jakoś na jednym piętrze, żeby integracja była pełna!
Ostatnio zmieniony 26 lis (ndz) 2006, 11:05:20 przez Happy, łącznie zmieniany 1 raz.

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 26 wrz (wt) 2006, 13:22:56

a JOCKER ? i wynajecie go całego?

a coś na Natolinie moze duzego jest?

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 26 wrz (wt) 2006, 13:58:34

Jocker na 200 osób raczej się nie za bardzo nadaje. :roll: Bo jest tylko ta pierwsza sala siedząca a reszta to bilardownia. A to ma być dancefloor a nie gra w bilarda. No zobaczymy jeszcze jakie są możliwości wynajęcia całego Starlighta, ale do tej pory niechętni byli właściciele. A na górze to się nie zmieścimy! :?

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 26 wrz (wt) 2006, 14:24:06

Supernova - Nowy klub na Ursynowie Lubisz alternatywne gatunki i style muzyczne, najlepiej przemieszane ze sobą? Eksperymentujesz z kamerą i chciałbyś pokazać komuś swoje filmy? Chętnie poszedłbyś na imprezę, gdzie dj niekoniecznie miksuje najmodniejsze odmiany muzyki klubowej, a np. disco z lat 80-tych? Jeżeli odpowiedziałeś (-aś) twierdząco, choć na jedno pytanie, powinieneś koniecznie odwiedzić Supernovą.

Obrazek

Klub muzyczny, galeria i miejsce spotkań dla twórczych umysłów. Tak w skrócie można opisać działający na Ursynowie od półtora miesiąca, nowy lokal. Mieści się przy ulicy Pasaż Stokłosy 11 i jest kontynuacją działalności m. in. Galerii Nova przy Teatrze Nowym (obecnie Galeria Off) i Galerii Domova na Żoliborzu. Ostatnim miejscem, gdzie rezydowała, zanim zawitała na Ursynów, był skromny lokal na przy Puławskiej 101. Pomysłodawcą i autorem wystroju wnętrz wszystkich tych miejsc jest Marek Bauman, właściciel galerii mebli w centrum Warszawy.
Meble, które są w jego klubach, często znajduje porzucone na śmietnikach czy wyszukuje na warszawskim Kole. Jemu właśnie, wnętrze lokalu zawdzięcza specyficzny - offowy klimat.
ImageDrugą ważną osobą w klubie jest Zuzanna Wrońska. Odpowiada za program, zaprasza gości, prowadzi klub na co dzień. O sobie mówi, że jest "kamikadze kultury".

- To, co pokazujemy nigdy nie zainteresuje poważnych instytucji jak Centrum Sztuki Współczesnej czy Zachętę, bo tam takie rzeczy uważa się za nieważne - opowiada. Supernova powstała dla wszystkich chcących organizować koncerty, pokazy filmowe, prezentować swoją twórczość. Często w opozycji do tego, co pokazuje się w galeriach, salach koncertowych, domach kultury. Wierzę, że na Ursynowie jest wystarczająca ilość ludzi kreatywnych, wrażliwych, którzy poczują się odpowiedzialni za tworzenie tego miejsca.

Warto dodać, że na Ursynowie nigdy nie było podobnego przedsięwzięcia.
W Supernovej powstaje na bieżąco program cyklicznych imprez. Niektóre zostały przeniesione z poprzednich wcieleń klubu.
Jedną z nich jest "Weź to wyłącz", która prezentuje... możliwie najgorsze przedsięwzięcia artystyczne i muzyczne.
"Jazzwariuję" to cykl imprez poświęconych różnym formom jazzu awangardowego.
Tygodniowy plan przedstawia się mniej więcej tak:
- w poniedziałki odbywają się wernisaże;
- we wtorki impreza o tajemniczo brzmiącym tytule "Opór Music (muzyka po oporze)". Wyjątkowo w ostatni wtorek (18 lutego) Stowarzyszenie ProVarsovia pokazało wybór teledysków, filmów animowanych i filmów eksperymentalnych prezentowanych na dotychczasowych Przeglądach "Jutro Filmu".
- w środy HuRAGAn Party" buja publiczność w rytmie reggae;
- w czwartek turecka potańcówka (turkish bites);
- w piątki popularna w latach 80-tych, odmiana muzyki disco: new romantic połączona z karaoke;
- sobota jest dniem koncertowym;
- w niedzielę odbywają się pokazy filmowe (cykl Superkinova).
Zuza zastrzega, że nie jest to żelazny rozkład i cały czas ulega zmianom.
Uwaga, na większość imprez w tygodniu - wstęp wolny!

Obrazek

Z ciekawych wydarzeń jakie odbyły się do tej pory to m. in. koncert superekipy polskiej alternatywy muzycznej - tria Macio Moretti / Tymon Tymanski / Wojtek Mazolewski czy wystawa vlepek, z której recenzję zamieściliśmy wcześniej.
Klub, na który składają się dwie sale, na razie nie ma własnej kuchni. Jest za to dobrze zaopatrzony bar.
Piwo w cenie 6 zł. Zapraszamy!

Paweł Kapelański

źródło: http://www.e-ursynow.pl/index.php?optio ... 3&Itemid=2

wkleiłam artykuł tutaj coby Happy mogla przecztrac bo ona nie ma dostepu do "dalszego" netu :-)

gosienka2005
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: gosienka2005 » 26 wrz (wt) 2006, 16:26:50

Happy, w ramach tego o czym rozmawiałyśmy w przelocie - możesz na mnie liczyć. Przepraszam że tak w biegu to wyszło ale czekali na mnie :) a ja bardzo nie lubię jak ktoś musi na mnie czekać :*

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 26 wrz (wt) 2006, 16:29:02

Dziękujemy za zaangażowanie. :!: Ale czy na inne osoby też można by liczyć? Nie zdążyłam przeczytać czy tak gdzieś jest napisane ile osób może taki lokal pomieścić? :idea:

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 26 wrz (wt) 2006, 20:45:17

no własnie, na mnie też mozesz liczyć Happy! poniewaz na stronie nie ma napisane to mogę się po pracy tam przejsc jutro, mam blisko, i zapytać ;-)

jakby co, to liczyc mozesz na mnie w kwestii pomocy w sprawie imprezy, bo nie doprecyzowałam :-)

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 26 wrz (wt) 2006, 22:45:10

Magdusia pisze:no własnie, na mnie też mozesz liczyć Happy! poniewaz na stronie nie ma napisane to mogę się po pracy tam przejsc jutro, mam blisko, i zapytać ;-)

jakby co, to liczyc mozesz na mnie w kwestii pomocy w sprawie imprezy, bo nie doprecyzowałam :-)
Suuper. Bardzo dziękujemy za pomoc. Nie ukrywam, że zarówno główny Organizator i Negocjator SW oraz moja skromna osoba wspierająca inicjatywę integracji jesteśmy teraz bardzo zajęci organizacją rozpoczęć roku dla grup tzw: "paździerzowych". :idea: :wink:

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 27 wrz (śr) 2006, 20:15:14

po 1: odkryłam pewne popier&*#eństwo :D przy metrze stokłosy jest pasaż ursynowski a przy metrze ursynów pasaż stokłosy 8O 8) :oops: :lol: :lol:

po 2: lokal którego opis wkleiłam wygląda jak dwie razem wzięte sale nr 1 i nr 1 :) wiec NIET... odpada ewidentnie!

po 3: zapytalam takich panstwo fajnych młodych (przy okazji szukania pasazu stokłosy na stokłosach) czy sie nie orientuja czy gdzies na ursynowie, kabatach, natolnie nie ma jakiegos klubu co by z 200osób pomiescił to mi tylko starlighta wymienili, mówiac ze keidsy byl gdzies jakis klub 8 ale juz zamkneli...

ot... tyle.

Radegast
Nowy(a)

Lokal na Ursynowie

Post autor: Radegast » 01 paź (ndz) 2006, 02:00:09

Witam serdecznie.

Proponuję lokal na Ursynowie - Klub No 22. Ulica Jastrzębowskiego 22, niedaleko stacji paliw Statoil na przeciwko akademików SGGW. Dojście od st. metra Ursynów lub Stokłosy.
Mogę zaaranżować występ zespołu na żywo, lub profesjonalne karaoke, ochrona.
Browar PLN6, kuchnia (od kebaba po dania na zamówienie).

Ewentualnie klub Rezerw'at na terenie akademików SGGW - dancefloor, profesjonalni "DeJoci", kuchnia (szczegóły do omówienia).

Pozdrawiam serdecznie
Mat

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 03 paź (wt) 2006, 10:12:41

i jak tam z imprezą? :lol:

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 03 paź (wt) 2006, 10:35:37

Mi tam 22 pasuje. Blisko jest :D Tylko nie wiem czy tam sie zmiescimy jesli faktycznie ma byc az 200 osob :roll:

Martha
Ekspert
Ekspert

Re: Lokal na Ursynowie

Post autor: Martha » 03 paź (wt) 2006, 14:16:20

Radegast pisze:Proponuję lokal na Ursynowie - Klub No 22. Ulica Jastrzębowskiego 22 [...]Ewentualnie klub Rezerw'at na terenie akademików SGGW - dancefloor, profesjonalni "DeJoci", kuchnia
obawiam sie ze ani 22, ani rezerwat nie pomiesci tylu osob ...
poza tym Rezerwat to klub studencki sggw i podejrzewam, zamkniete imprezy dla innych szkol nie wchodza w gre....poniewaz jest on na terenie uczelni.

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 23 lis (czw) 2006, 17:37:52

Zablokowany