Magia smaku

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Mysha
Ekspert
Ekspert

Magia smaku

Post autor: Mysha » 27 wrz (śr) 2006, 21:22:49

Skoro już mamy magię zapachu to i niech smaku będzie.. :D
(Sorry za zapożyczenie tytułu, ale moja inwencja twórcza dziś nawaliła)

To ja zacznę..
Czekolada.. bo nic mi nie zastąpi jej smaku :}

Pyszne, czerwone, duże truskawki.. smak lata.

Kakaowe mleczko w tubce, bo jest dobre żeby kogoś nim wymazać a potem zlizać (perwersyjne takie^^)

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 27 wrz (śr) 2006, 21:54:17

Sery pleśniowe... Mniam mniam! Spagetti z czosnkiem. Duszone grzyby. Wszystie makarony zapiekane z serami. Pyry z gzikiem.
Wszystko co słodkie to fujć! :x

Mysha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Mysha » 28 wrz (czw) 2006, 00:28:46

Happy ja widzę, że pod względem jedzenia to Ty jesteś zabójczynią miłości.. czosnek i pleśń? toż to uciekać tylko :P

ale ja też lubię hehe co poradzić
czosnek mniam mniam

ooo.. kocham smak herbatki earl gray Dilmah :D

Magdalena
Ekspert
Ekspert

Post autor: Magdalena » 28 wrz (czw) 2006, 07:07:06

latte z lodami waniliowymi i syropem mietowym :mrgreen: witamina C :roll: i tu poprę Myshona( :P ) czekolada 8)

xerowka
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: xerowka » 28 wrz (czw) 2006, 07:38:05

Magdalena pisze:latte z lodami waniliowymi i syropem mietowym :mrgreen: witamina C :roll: i tu poprę Myshona( :P ) czekolada 8)
o tak :D latte z lodami waniliowymi i pokruszonym lodem udekorowana bitą śmietaną, która może być polana czekoladą :P (pycha) :wink:

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 28 wrz (czw) 2006, 10:54:16

Ciagnaca sie mozarella, czarna,swiezo parzona kawa, smazona kania, truskawki, czerwona herbata pineapple, pietruszka, bazylia, ananas .....i tak moge wymieniac i wymieniac :D:D
Calkowicie odpada mielone mieso, watrobka, grzyby marynowane, sledzie, bialy ser, pasztet itp itd...... 8)

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 28 wrz (czw) 2006, 11:09:10

pomidory z bazylią i mozarellą, grzanki z czosnkiem, zupa grzybowa, pikantne danie chińskie z orientalną przyprawą/dodatkiem który ostatnio kupiłam, sernik pieczony i na zimno z galaretką, mizeria z cebulką i śmietaną, surówka ogórek+rzodkiewka+szczypiorek do białego serka i świeżej bułeczki, dobrze uwędzona sucha kiełbasa, pomidorowa ze świeżych podmidorów, jedzonko z grilla/ogniska, kasza jęczmienna z gulaszem i ciemnym sosem, popcorn, czekolada z całymi orzechami, bita śmietana!, lody śmietankowe, ciastka/słodycze z nadzieniem kokosowym, galareta mięsna mojej mamy (ale sama woda, bez miesa), bigos bożonarodzeniowy 73x odgrzewany; frytki dobrze posolone, jajecznica na maśle z pieprzem, kalafiorek i brukselka z bułeczką tartą, buraczki na zimno z cebulką, pizza z pomidorami, ziołami i czosnkiem i róznymi serami, ciepła kawa z odrobiną mleka i pianką, świeże jabłka (antonówki!) prosto z drzewa, gofry nad morzem, kruszonka ze wszelakich wypieków, moje ciemne ciasto korzenne z wiśniami, duże soczyste truskawki, czereśnie..

jak mi coś jeszcze przyjdzie do głowy to dam znać :-)

Magdalena
Ekspert
Ekspert

Post autor: Magdalena » 28 wrz (czw) 2006, 11:57:37

Magdusia pisze:pomidory z bazylią i mozarellą, grzanki z czosnkiem, zupa grzybowa, pikantne danie chińskie z orientalną przyprawą/dodatkiem który ostatnio kupiłam, sernik pieczony i na zimno z galaretką, mizeria z cebulką i śmietaną, surówka ogórek+rzodkiewka+szczypiorek do białego serka i świeżej bułeczki, dobrze uwędzona sucha kiełbasa, pomidorowa ze świeżych podmidorów, jedzonko z grilla/ogniska, kasza jęczmienna z gulaszem i ciemnym sosem, popcorn, czekolada z całymi orzechami, bita śmietana!, lody śmietankowe, ciastka/słodycze z nadzieniem kokosowym, galareta mięsna mojej mamy (ale sama woda, bez miesa), bigos bożonarodzeniowy 73x odgrzewany; frytki dobrze posolone, jajecznica na maśle z pieprzem, kalafiorek i brukselka z bułeczką tartą, buraczki na zimno z cebulką, pizza z pomidorami, ziołami i czosnkiem i róznymi serami, ciepła kawa z odrobiną mleka i pianką, świeże jabłka (antonówki!) prosto z drzewa, gofry nad morzem, kruszonka ze wszelakich wypieków, moje ciemne ciasto korzenne z wiśniami, duże soczyste truskawki, czereśnie..

jak mi coś jeszcze przyjdzie do głowy to dam znać :-)
8O ale nie denerwuj sie tak...zostaw troche na pozniej...co ty tam z ksiazka kucharska siedzisz przed kompem :?: :lol: :wink:

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 28 wrz (czw) 2006, 12:02:47

Magdalena pisze:8O ale nie denerwuj sie tak...zostaw troche na pozniej...co ty tam z ksiazka kucharska siedzisz przed kompem :?: :lol: :wink:
nie, poprostu posiedzialam 5min i wymyslilam wszystko co lubie i mi przyszlo do glowy :D i nie denerwuje sie :-)

Mysha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Mysha » 28 wrz (czw) 2006, 12:28:57

hahaha ale lista^^
dosyć pokaźna. Ja to jestem dziecko kryzysu i suchą bułką się zadowole! Ale bardziej od bułki wolę banana, arbuza, maliny i ubostwiaaaamm czereśnie.. coz to za zycie bez nich by było.. marne!

A znacie coś co fajnie smakuje, a np. brzydko pachnie? albo może źle wygląda?

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 28 wrz (czw) 2006, 12:42:59

Mysha pisze:A znacie coś co fajnie smakuje, a np. brzydko pachnie? albo może źle wygląda?
Dla mnie wlasnie taki jest pasztet!!
Ja nie lubie, ale podobnio fajnie smakuje, brzydko pachnie i źle wyglada!!

Magdalena
Ekspert
Ekspert

Post autor: Magdalena » 28 wrz (czw) 2006, 12:59:48

Mysha pisze:
A znacie coś co fajnie smakuje, a np. brzydko pachnie? albo może źle wygląda?
sery pleśniowe??

Mysha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Mysha » 28 wrz (czw) 2006, 22:26:08

pasztet dla mnie to pasztet! ani smak, ani wygłąd, ani zapach :P

haha kotlety z maka (pachną raczej mało ciekawie.. podobno szczególnei kiedy je rozmrażają unosi się fetor^^) ale smakują całkiem.. ee.. niepowtarzalnie hehe

gosienka2005
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: gosienka2005 » 28 wrz (czw) 2006, 23:38:42

kurde... głodna jestem... teraz to zjadłabym wszystko pewnie (no prawie)

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 29 wrz (pt) 2006, 07:56:29

Cholewcia jak sie porzadnie z rana nie zje to nie wolno co czytac na forum ;) :D A juz jesli chodzi o ten temat to powinien byc calkowity zakaz :lol:

Nawet nie bede probowal teraz wymieniac moich pysznosci. Jak wroce i zjem porzadny obiad to moze sprobuje :)

ODPOWIEDZ