pomidory z bazylią i mozarellą, grzanki z czosnkiem, zupa grzybowa, pikantne danie chińskie z orientalną przyprawą/dodatkiem który ostatnio kupiłam, sernik pieczony i na zimno z galaretką, mizeria z cebulką i śmietaną, surówka ogórek+rzodkiewka+szczypiorek do białego serka i świeżej bułeczki, dobrze uwędzona sucha kiełbasa, pomidorowa ze świeżych podmidorów, jedzonko z grilla/ogniska, kasza jęczmienna z gulaszem i ciemnym sosem, popcorn, czekolada z całymi orzechami, bita śmietana!, lody śmietankowe, ciastka/słodycze z nadzieniem kokosowym, galareta mięsna mojej mamy (ale sama woda, bez miesa), bigos bożonarodzeniowy 73x odgrzewany; frytki dobrze posolone, jajecznica na maśle z pieprzem, kalafiorek i brukselka z bułeczką tartą, buraczki na zimno z cebulką, pizza z pomidorami, ziołami i czosnkiem i róznymi serami, ciepła kawa z odrobiną mleka i pianką, świeże jabłka (antonówki!) prosto z drzewa, gofry nad morzem, kruszonka ze wszelakich wypieków, moje ciemne ciasto korzenne z wiśniami, duże soczyste truskawki, czereśnie..
jak mi coś jeszcze przyjdzie do głowy to dam znać