David Lynch
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Zaczyna działać
David Lynch
Nigdy nie byłem specjalnym wielbicielem twórczosci z gatunku "co autor miał na mysli", gdyż nienawidzę nadinterpretacji, która szerzy sie w szkołach na jezyku polskim. Jednak filmy Lyncha potrafią zaintrygować i są interesujące nie tylko dla ludzi którzy mrówki na obrazach dalego utożsamiają z onanizmem. Nie jestem fanatykiem Lyncha, nie modle sie do plyt z jego filmami, ale lubie je oglądać i podoba mi sie świat wyobraźni reżysera gdyż w pewnym stopniu koresponduje z moim własnym.
Ciekawy jestem, co Wy sądzicie o nim i o jego twórczości. Kochacie go czy nienawidzicie?
Ciekawy jestem, co Wy sądzicie o nim i o jego twórczości. Kochacie go czy nienawidzicie?
-
- Loża WSR
Najt lubię ambitne kino, ale bez przesady. Czasami wole obejrzeć coś jak "Inni" a czasami coś jak "Zoetrope". Grunt to równowaga we wszystkim. Mam tylko jedno zboczenie na tle krwawych horrorów i techno-trillerów (Kongo, Kula, Event Horizon). Co do horrorów to też ostatnio lipa bo zaczęli robić typowe wyżynany bez jakiegoś większego sensu, tolerancja zostaje tylko do zmyślnych sposobów uśmiercania
Swoją drogą mogliby reżyserzy pokroju Lyncha ekranizować książki S. Kinga i Mastertona ciekawe co by wyszło... :>

-
- Zaczyna działać
Ja strasznie bym chciał serialowe Miasteczko zobaczyć, ale niestety nie dane mi było. Przez jakąś mgiełke pamietam niewyraźnie jak leciało kiedys w TV, ale za mały chyba byłem zeby cokolwiek zrozumiec, czy zapamietac. I strasznie żałuje ze teraz telewizja produkuje jakies gnioty typu M jak Miłość zamiast dac powtórki porządnych seriali 

-
- Zaczyna działać
Havoc to ja mam tak samo... Mogę zachwycać się Europą, albo Królestwem (Trier), a potem oglądać Austina Powersa i też chwalić go, że jest genialny na swoj sposób ^^ Co do horrorów to tez sie zgadzam, bo też mam na ich punkcie bzika. Jeden z ostatnich dobrych horrorów jakie sobie przypominam to Hellraiser (ale i do niego mam zastrzeżenia). Fakt, że taki Lynch, albo Trier moglby wziac sie za zekranizowanie dobrego scenariusza-adaptacji porządnego książkowego horroru. Ja czekam na jakąś zacgwycającą ekranizację Clive'a Barkera (której nie zrobi on sam bo każdy jego nastepny film - z przykrością stwierdzam - jest coraz gorszy). Optymizmem napawa mnie fakt, że Trier wrócił do pomysłu nakrecenia horroru "Antichrist", no i mam nadzieje ze kiedyś dokreci 3 ostatnie czesci Królestwa 

-
- Loża WSR
-
- Zaczyna działać
Hmm ja nie oglądałem chyba tej amerykańskiej. Jak pierwszy raz oglądałem Królestwo to pod koniec 1 epizodu (o ile dobrze kojarze) jest ujecie ducha dziewczynki w windzie. Pierwszy raz oglądałem to chyba ok 2 lat temu wiec juz nie bylem dzieckiem i miałem spore doświadczenie horrorowe, a i tak mało nie umarłem - tak sie przestraszyłem