Halloween
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
seize
- Loża WSR

-
Kinfolk
- Ekspert

-
inka
- Zaczyna działać

Ja mogę zaproponować Park lub nasz ulubiony Star Light , ale opstaję za Parkiem.
W zeszłym roku było tam fajnie niestety się nie dostałam bo była koejka a ja za późno się wybrałam. Myślę że ognisko o tej porze roku będzie niezbyt wskazane. Biorąc pod uwagę że będzie koniec października to możnaby się opadów sniegu spodziewać nawet a w takich warunkach ognisko? No i oczywiście koniecznie przebrania muszą być jak z horroru:)
Remontu nie polecam nie ma tam specjalnych imprez. Większość klubów robi hollowin jednak w niektórych ceny za bilet są niebotycznie wysokie. 
-
seize
- Loża WSR

Od czasu gdy zaszły zmiany personalne - zmiana dyrektora - i programowe - m.in: zakaz muzyki "ciężkiej" - w Radiu BIS przestałem być wiernym słuchaczem, a za sprawą ów nowego dyrektora zostałem "błędem statystycznym" i straciłem szacunek do tej stacji.
A co dziś moje oczy zobaczyły wśród wiadomości ?
"Kara za Święto Zmarłych" - Rzeczpospolita
"Dyrektor młodzieżowego publicznego Radia BIS chce karać dziennikarzy - jeśli na antenie powiedzą Święto Zmarłych zamiast Dzień Wszystkich Świętych, mają zapłacić tysiąc złotych."
Linki "na przyszłość" [gdy wiadomość w Rzeczpospolitej zostanie przniesiona do archiwum] :
- Kara za Święto Zmarłych - skandal w Radiu BIS - WirtualneMedia.pl
- Radio BIS: 1000 zł kary za "Święto Zmarłych" - Onet.pl
To ja może podpowiem kolejne rozporządzenie : za powiedzenie Dziady zamiast Zaduszki też karac... a co...

A co dziś moje oczy zobaczyły wśród wiadomości ?
"Kara za Święto Zmarłych" - Rzeczpospolita
"Dyrektor młodzieżowego publicznego Radia BIS chce karać dziennikarzy - jeśli na antenie powiedzą Święto Zmarłych zamiast Dzień Wszystkich Świętych, mają zapłacić tysiąc złotych."
Linki "na przyszłość" [gdy wiadomość w Rzeczpospolitej zostanie przniesiona do archiwum] :
- Kara za Święto Zmarłych - skandal w Radiu BIS - WirtualneMedia.pl
- Radio BIS: 1000 zł kary za "Święto Zmarłych" - Onet.pl
To ja może podpowiem kolejne rozporządzenie : za powiedzenie Dziady zamiast Zaduszki też karac... a co...
-
seize
- Loża WSR

No i prosze szybka reakcja na rozprzestrzenienie sie tej informacji :
Za "Święto Zmarłych" przyjdzie Dziadek Mróz - Onet.pl
Za "Święto Zmarłych" przyjdzie Dziadek Mróz - Onet.pl
-
dis
- Bywalec

jak wracaliśmy z pleneru to w dzienniku w Krakowie wyczytałam, że już w ostatni weekend były jakieś imprezy na halloween! w tym roku to telewizje się nawet nie postarały - tylko ale kino! ma noc zombie i canal + nadaje odcinki specjalne simpsonów właśnie o tematyce halloween... słusznie recenzent w gazecie telewizyjnej napisał, że tak głupawe i komercyjne święto jak walentynki się przyjmuje, a halloween już nie.