ADAD na tropie najgorszych reklam

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

adam3
Nowy(a)

Post autor: adam3 » 14 paź (sob) 2006, 19:25:14

jrr pisze:
adam3 pisze:reklama w tv po ktorej mam wysypke i podczas ktorej glosno bluzgam to ta z dwoma gamoniami zracymi batony w trakcie ogladania jakiegos filmu o mrowkach+ich kretynski dialog.dla kogo sa te batony, dla debili :?:
dobra reklama, zabawna i oryginalna, natomiast jedna z najgorszych reklam jakie widialem to reklama tej szkoly w jakiejs gazecie i ta na tej stronie. o ironio :lol: A naprawde denna reklama w tv to ta z chajzerem czy jak mu tam

adam3
Nowy(a)

Post autor: adam3 » 14 paź (sob) 2006, 19:44:17

pilkaz reklamujacy etopiryne lub cos w tym guscie.chociaz przynajmniej jest wiarygodny bo po pomeczowej imprezce glowa chlopine boli.No i cala masa stomatologow przebierancow w ktorych wcielaja sie mniej lub bardziej znani aktorzy ,ale oni sa przekonujacy,najchetniej wyrwalbym sobie gorne jedynki :D

Alchemique
Nowy(a)

Post autor: Alchemique » 15 paź (ndz) 2006, 21:06:33

po pierwsze witam wszystkich :)

po drugie dla mnie najgorszą reklamą, jaka do dziś wzbudza we mnie odruchy wymiotne to reklama "Śmiechżelków", czasem budze sie w nocy zlany potem i w uszach mi gra muzyczka "Śmiechżelki ach śmiechżelki..." brrr koszmar ;)

A

adam3
Nowy(a)

Post autor: adam3 » 15 paź (ndz) 2006, 21:24:01

a teraz troche inaczej,powiem ktora reklama w tv mi sie podobala i ktora zapamietalem.pilkarski mecz ,ustawiony mur ,strzal na bramke,jeden z zawodnikow dostaje pilka w klejnoty,jego wyraz twarzy i tekst:"maciek,lepszego batona nie trafisz"
dla mnie gitara :D

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 15 paź (ndz) 2006, 21:54:28

Znaczy jak tak porownujemy te Mrowki z Mackiem to nie wiem. Krolowiec moze nie jest moze jakims szczytem artyzmu ale przeciez nie o sztuke zasadniczo chodzi w reklamach. W kazdym razie odruchow wymiotnych u mnie nie wywoluje a bywaja takie reklamy. No ale jak wiadomo to wszystko kwestia gustu a o gusty nie ma sie co sprzeczac.

A skoro widze tak ozywiona dyskusje to chyba odgrzeje konkurs na Reklame Miesiaca. Prosze tu podawac typy na pazdziernik a pod koniec miesiaca bedzie ankieta.

Alchemique
Nowy(a)

Post autor: Alchemique » 15 paź (ndz) 2006, 22:15:31

adam3 pisze:a teraz troche inaczej,powiem ktora reklama w tv mi sie podobala i ktora zapamietalem.pilkarski mecz ,ustawiony mur ,strzal na bramke,jeden z zawodnikow dostaje pilka w klejnoty,jego wyraz twarzy i tekst:"maciek,lepszego batona nie trafisz"
dla mnie gitara :D
tego nie znam ale moze wypatrze :)

juz wiem jakich jeszcze nie lubie - tych z serii:

jeden sobie robi krzywde drugi nie jest pragnieniem - czy te reklamy mają coś przedstawiać sobą czy one są jakimś artystycznym wyrazem którego ja nie rozumiem?

A

adam3
Nowy(a)

Post autor: adam3 » 16 paź (pn) 2006, 22:05:44

bardzo alergicznie dzialaja na mnie reklamy majace nas przekonac do ktorejs z parti politycznych,a moze chca sie (dobrze)sprzedac :wink: :?: .dzisiaj widzialem taka pis-u.pan kaczynski pelnym przejecia glosem nawija jak jest a jak bedzie,matka polka z dzieckiem na reku,usmiechnieci, zadowoleni ludzie,dziewczynka wreczajaca p.kaczynskiemu kwiaty (szkoda ze dziewczynka nie jest ubrana w stroj ludowy a kwiatki to nie gozdziki, normalnie wczesny gierek)no sraczka totalna :x

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 22 paź (ndz) 2006, 10:55:27

Mi podobaja sie ostatnio 3 reklamy: Gerber Menu, Deichman - koturny i przede wszystkim Ranigast w Zoladku :D

ODPOWIEDZ