Hmmm... czasem trzeba pozwolić komuś żeby nas pokochałCASE pisze:Nikt mnie nie kocha
Love story made in WSR!
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
gosienka2005
- WSR Guru

-
gosienka2005
- WSR Guru

-
gosienka2005
- WSR Guru

-
Magdusia
- Loża WSR

myślę, ze Kiti chodzi o to, że trzeba chcieć tak naprawdę, tak od środka żeby ktoś nas obdarzył uczuciem, dać się choć trochę poznać, dac się pokochać. bo jak ktoś zionie na zewnątrz goryczą a wewnątrz jest taki sam nigdy nie da się pokochać, ot takie tam moje małe myślenie...seize pisze:A możesz tą myśl rozwinąć ... ?kiti pisze:Hmmm... czasem trzeba pozwolić komuś żeby nas pokochał![]()
-
seize
- Loża WSR

Ha! Tyle że właśnie ten ktoś musi zatem chcieć w ogóle tego kogoś poznać, pokochać. a nie np. zionąć chłodem (często dość selektywnym pod względem otoczenia). Samo "dawanie się", stanie otwartym itd. nie ma często najmniejszego wpływu na te właśnie chęci u 'kogoś'. Czasem wydaje się, że trzeba albo stanąć z wielkim transparentem przed oczami (co też nie zawsze sprawi by ten ktoś zobaczył) albo dać sobie spokój, gdyż często gdy sytuacja ustępuje czy też się wycisza jakoś ludzie mają bardziej otwarte oczy. A jakieś ciągłe przebijanie się przez tłum tylko do czasu jest ciekawe.
-
kiti
- Ekspert

DokładnieMagdusia pisze:myślę, ze Kiti chodzi o to, że trzeba chcieć tak naprawdę, tak od środka żeby ktoś nas obdarzył uczuciem, dać się choć trochę poznać, dac się pokochać. bo jak ktoś zionie na zewnątrz goryczą a wewnątrz jest taki sam nigdy nie da się pokochać, ot takie tam moje małe myślenie...seize pisze:A możesz tą myśl rozwinąć ... ?kiti pisze:Hmmm... czasem trzeba pozwolić komuś żeby nas pokochał![]()
czasem chcemy miłości ale zwyczajnie na nią nie pozwalamy - takie błędne koło
-
zielonyszerszen
- Loża WSR

-
seize
- Loża WSR

No masz .. to ja już wymiękam przy takich radach....kiti pisze:Dokładnie
czasem chcemy miłości ale zwyczajnie na nią nie pozwalamy - takie błędne kołotylko od człowieka zależy gdzie ustali granice
A co jeśli pozwalasz, granica jest płynna i ... i nic ?
No Szerszeń ma racje, nie raz na starcie trafia się albo stracona albo też ostro utrudniona pozycja.
-
Magnus McKnee
- Bywalec

-
kiti
- Ekspert

Nie sądziłam, że oczekujesz rad....seize pisze:No masz .. to ja już wymiękam przy takich radach....![]()
A co jeśli pozwalasz, granica jest płynna i ... i nic ?![]()
![]()
No Szerszeń ma racje, nie raz na starcie trafia się albo stracona albo też ostro utrudniona pozycja.
A swoją drogą ponoć nie ma rzeczy niemożliwych
w teorii da się przezwyciężyć wszystko a w praktyce...
... różnie bywa
Nie powiedziałam, że mam na to recepte...