Miss i Mister WSR sezon 2006/2007

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ

Preferowany rodzaj finału wyborów ...

Czas głosowania minął 07 gru (czw) 2006, 20:58:54

Urna + lista imienna
15
39%
Gala WSR 2006
23
61%

Liczba głosów: 38

Paziu
Ekspert
Ekspert

...

Post autor: Paziu » 19 lis (ndz) 2006, 17:43:31

to sie nazywa popkultura mój drogi ...

buntuj się i żyj poza systemem ... ja jestem zadowolony że robię takie tematy które w 15 minut od założenia dostają ikonkę "popularny" na forum ...

CASE
Ekspert
Ekspert

Post autor: CASE » 19 lis (ndz) 2006, 18:08:41

A nie byłbyś bardziej zadowolony, gdyby Twoje tematy dostwały ikonkę (opinię) "inteligentny"?

Paziu
Ekspert
Ekspert

...

Post autor: Paziu » 19 lis (ndz) 2006, 18:37:06

powiedz to politykom ...

jak mówiłem ... dobrze czy źle - byle po nazwisku ...

usiti
Bywalec
Bywalec

Post autor: usiti » 19 lis (ndz) 2006, 18:44:48

bezsensu :twisted:

Paziu
Ekspert
Ekspert

...

Post autor: Paziu » 19 lis (ndz) 2006, 18:56:53

proszę nie odbiegać od tematu ... :P
chcecie zaproponować pogaduchę o etyce ? ... no to nowy thread ...

tymczasem nadal czekam na komentarze dotyczące regulaminu <strona 10 tego wątku>, oraz propozycje wyglądu przeglądu finalistów na imprezie 2giego grudnia i propozycje nagród ... <to już jakoś bardziej prywatnie na gg 963673 żeby ewentualnej niespodzianki nie psuć :P>

Paziu
Ekspert
Ekspert

...

Post autor: Paziu » 19 lis (ndz) 2006, 21:28:35

ar ju tokin tu mi?

Obrazek

i tak wiem że wygram mistera :P ... dlatego wycofuję swoją kandydaturą zgłoszoną przez kogokolwiek ...

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Re: ...

Post autor: Kali » 19 lis (ndz) 2006, 23:21:08

Paziu pisze:to sie nazywa popkultura mój drogi ...

buntuj się i żyj poza systemem ... ja jestem zadowolony że robię takie tematy które w 15 minut od założenia dostają ikonkę "popularny" na forum ...
popkultura czy nie popkultura, to jest zanikanie zdolności ludzi do głębszego myślenia, najlepiej jest myśleć powierzchownie, najmniej, żeby najmniej się napocić i wszystko jest wtedy łatwe i przyjemne o zgrozo np. muzyka Ich Troje. Życzę ci sławy Michała Wiśniewskiego 8)

Aleksandra
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Aleksandra » 19 lis (ndz) 2006, 23:21:42

8O O kurczę.. 8O

Paziu
Ekspert
Ekspert

...

Post autor: Paziu » 20 lis (pn) 2006, 00:10:11

zauważyłeś punkt o nie ocenianiu ludzi tylko ze względu na wygląd ? ... poczucie humoru ... oryginalność ... (wg. mnie przejawy logicznego myślenia) ...

walcz sobie DonKichote z systemem ... może o Tobie nie zapomną ... nic nie obiecuję ...

Paziu
Ekspert
Ekspert

...

Post autor: Paziu » 20 lis (pn) 2006, 00:17:02

dobra ... batalistyczny sie troche zrobiłem ...
obejrzałem "ludzi honoru" i tak mnie to nastawiło ...

ale ... tak chwilkę się zastanowić ... czemu nie lubić czegoś (przykład ... muzyka Ich Troje) tylko dlatego że jest łatwe lekkie i przyjemne ... albo dlatego że lubi to kultura masowa ... ?

czy nie jest to przejaw zaślepienia i problemu z tolerancją ? (nie chcę rzucać od razu zanikiem Twojego głębszego myślenia) ...

proszę więc ...<może na innym threadzie> pomyśl przez chwile powierzchownie ... i napisz mi taki tekst piosenki ... <bądź ... jeśli nie zajmujesz się muzyką ... odpowiednik z Twojej branży> ... taki, żebyś jak najmniej się napocił, a Twoje dzieło zagwarantowało mi takie uznanie jak mają (mieli) oni ...

jeśli tylko życzysz mi sławy Michała Wiśniewskiego ... zrobisz to dla mnie ... tym bardziej ... że - jak cytuję - nie napocisz się przy tym ...

Antypacyfista

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Re: ...

Post autor: Kali » 20 lis (pn) 2006, 02:33:35

Paziu pisze:ale ... tak chwilkę się zastanowić ... czemu nie lubić czegoś (przykład ... muzyka Ich Troje) tylko dlatego że jest łatwe lekkie i przyjemne ... albo dlatego że lubi to kultura masowa ... ?
Ale ja nie mówie żeby ktoś nie lubił, czy lubił. Tylko pisze co dominuje w życiu bardzo dużej ilości Polaków, bierność myślenia co źle nam wróży na przyszłość. dalej 50% Polaków nie poszło na wybory, a jak będzie już po, to 40% z tych co nie poszło to będą narzekać jaka to tragedia i wogóle. Kultura masowa powiadasz jakoś radio szerzy takową, a utworów Ich Troje nie puszczają i bardzo dobrze, bo w pewnym sensie też edukują ludzi. To powiedz mi teraz dlaczego nie ma ich utworów w radiu.
Paziu pisze:czy nie jest to przejaw zaślepienia i problemu z tolerancją ? (nie chcę rzucać od razu zanikiem Twojego głębszego myślenia) ...
Jak wyżej, czyli radio nie jest tolerancyjne, krytycy muzyczni bez wyjątku chyba też??
To nie jest problem tolerancji tylko właśnie głębszych przemyśleń nad słowem "być".
Paziu pisze:proszę więc ...<może na innym threadzie> pomyśl przez chwile powierzchownie ... i napisz mi taki tekst piosenki ... <bądź ... jeśli nie zajmujesz się muzyką ... odpowiednik z Twojej branży> ... taki, żebyś jak najmniej się napocił, a Twoje dzieło zagwarantowało mi takie uznanie jak mają (mieli) oni ...
8O czyli u ciebie Ich Troje ma wielkie uznanie :? oł men to ja w takim razie twoim wymaganiom nie mogę podołać. Bo jedynym uznaniem skierowanym w stronę Wiśniewskiego to jest to, iż mając nie łatwe życie udało mu się dotrzeć tak wysoko. Reszta, czyli cała jego sława jest wynikiem braku odpowiedniego wyedukowania społeczeństwa(uwaga nie biorę pod uwagę tylko inteligencji).

Dlatego też edukujcie się ludzie poprzez pisanie mądrych rzeczy, dzielenie się tym z innymi, swoimi dziełami, swoją twórczością, rozwijajcie swoją inteligencję poprzez ciekawą wymianę zdań na ambitne tematy. Można wtedy od czasu do czasu wysłuchać krytyki, bo jest ona często ogromnie konstruktywna, a nie tylko słodzenie i słodzenie(biegnąc tym torem muszę się przyznać, że w pewnym sensie tęsknię na zajęciach za Panem P.Dumą, jaki był taki był ale obecnie już mnie często mdli na zajęciach, a nie jest to wcale tak dobre na jakie wygląda, dla mnie i dla wszystkich) Oczywiście jest też czas na lekkie, przyjemne i łatwe rzeczy, bo by mózg nam się innaczej przegrzał, ale nie powinno to nas zdominować, tak jak dominuje na forum. Boleje nad tym np. iż Seize już nie pisze tyle co wcześniej, choć może to wynikać z braku czasu, bo ja też z chęcia bym dalej poprowadził parę tematów między innymi wystawy fotograficzne, możliwe że jest to też spowodowane brakiem reakcji, zainteresowania, wymiany cennych uwag, pisaniem w próżnie.

Kinfolk
Ekspert
Ekspert

Post autor: Kinfolk » 20 lis (pn) 2006, 07:27:30

Każde społeczeństwo ma swoich Wiśniewskich... Może mówienie o swoim podwórku trochę za dużo emocji budzi...

Był (Jest?) taki zespół jak AQUA - kiedyś kapela punk-rockowa. w pewnym momencie stwierdzili, że dość ideologi czas na kasę i... nagrali taki Barbie World... Czysty plastik (swoją drogą całkiem inteligentny utwór...) i doskonale się sprzedał... Kupili go głównie ludzie opisywani przez Kalego (mam nadzieję, że nikogo nie obraziłem... a przynajmniej nikogo, kto wie kto ja :wink: ). Reasumując: To nie twórca tandety i intelektualnej mielizny jest winien ino odbiorcy... Popyt rodzi podaż...

dreamlife
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: dreamlife » 20 lis (pn) 2006, 09:24:33

Przeglądam sobie tak to forum i zastanawiam się czy nie lepiej byłoby zmienić nazwę na WARSZAWSKA SZKOŁA AUTOKREACJI... Same love story, wiecznie wybory "kto jest fajniejszy, przystojniejszy i bardziej boski"...

A o czymś jeszcze można tu pogadać? Na korytarzu praktycznie to samo - tylko na forum, dzięki opatrzności jestem incognito i nie narażam się na fukanie...

Kinfolk
Ekspert
Ekspert

Post autor: Kinfolk » 20 lis (pn) 2006, 09:44:01

dreamlife pisze:Przeglądam sobie tak to forum i zastanawiam się czy nie lepiej byłoby zmienić nazwę na WARSZAWSKA SZKOŁA AUTOKREACJI... Same love story, wiecznie wybory "kto jest fajniejszy, przystojniejszy i bardziej boski"...

A o czymś jeszcze można tu pogadać? Na korytarzu praktycznie to samo - tylko na forum, dzięki opatrzności jestem incognito i nie narażam się na fukanie...
Hyh... To chyba źle szukasz :twisted: :wink: Zapraszamy do nas - zaocznych - tu tematy dużo poważniejsze... :wink:

A żeby sprzedać coś, trzeba najpierw samemu umieć się sprzedać :wink:

dreamlife
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: dreamlife » 20 lis (pn) 2006, 09:47:53

Może zmienię na zaoczne...

ODPOWIEDZ