Choinki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Nowy(a)
To jest tak że święta Bożego Narodzenia są najbardziej dochodowymi świętami. Handlowcy zbijają duuużą kasę. Zaczynają wystawiać nam bombki i inne ozdoby świąteczne dużo wcześniej, bo wiedzą, że jest masa ludzi, która lubi robić zakupy dużo wcześniej, aby mieć to potem z głowy.
Poza tym przez cały rok czekamy z niecierpliwością na te święta i jak tylko pojawią sie świąteczne ozdoby robi nam się fajnie, ciepło i kupujemy wszystko co z tym jest związane.
W tym roku modne są choinki podwieszane do sufitu do góry nogami i dekorowane piórkami - to dopiero paranoja!!!
Poza tym przez cały rok czekamy z niecierpliwością na te święta i jak tylko pojawią sie świąteczne ozdoby robi nam się fajnie, ciepło i kupujemy wszystko co z tym jest związane.
W tym roku modne są choinki podwieszane do sufitu do góry nogami i dekorowane piórkami - to dopiero paranoja!!!
-
- Nowy(a)
Faktem jest, że handlowcy sporo przeginają.I co roku przesuwają termin rozpoczęcia "świątecznej gorączki" (którą btw widać też w reklamach).Jednak nic się nie dzieje bez powodu, widać to się opłaca
. Ale szczerze mówiąc, osobiście mi to lata
Magia świąt, niezwykła atmosfera, radosne wyczekiwanie...eeee sorry zgubiłem się gdzieś tutaj
. Jakoś nie czuję tych klimatów, a najbardziej ze świąt interesuje mnie... uczta
. Cizes nieźle konsumenckie podejście, nie ?:P Heh w każdym bądź razie Wigilia to dla mnie święta jak każde inne, właściwie mnie nie ruszają..nie wiem czy to dobrze czy źle - ale podejrzewam, że jest to wynikiem własnie tej corocznej nagonki, dorastania w dostatku itp. 

-
- Loża WSR
-
- Loża WSR
-
- Loża WSR
-
- Loża WSR
Havi dla mnie święta to prawdziwa choinka ubierana przez domowników.
Gdybym mieszkał nie w mieście tylko gdzieś z boku w zaciszu od miejskiego gwaru to na pewno bym skorzystał z Twojej propozycji i wyciął bym sobie taką sztukę z lasu i już.
A tak muszę poczekać jak pojawią się handlarzyki i wtedy będę musiał z nimi dobić interes.
Gdybym mieszkał nie w mieście tylko gdzieś z boku w zaciszu od miejskiego gwaru to na pewno bym skorzystał z Twojej propozycji i wyciął bym sobie taką sztukę z lasu i już.
A tak muszę poczekać jak pojawią się handlarzyki i wtedy będę musiał z nimi dobić interes.
-
- Bywalec
w tym roku też na początku listopada zaczęło się ozdabianie wystaw sklepowych świątecznymi ozdobami. w drugim tygodniu listopada (ok 7 listopada) pojawiły się ozdoby na Galerii Centrum, a od tego momentu zauważyłam, że światełka, prezenty i konkursy świąteczne pojawiły się wszędzie... i wszędzie słyszę klientów dziwiących się i narzekających na tak wczesne ozdabianie choinkami sklepów...
naprawdę nie rozumiem tego.
niech ktoś mi poda inny powód niż ten (usłyszany w radiu, wygłoszony przez kogoś z agencji reklamowej), że ludzie wcześniej zauważają zbliżające się święta i mogą nie martwic się o pieniądze aż tak bardzo, jak by mieli tylko 1 pensję na przeżycie w grudniu, a dzięki "marketingowi gwiazdkowemu" mają 2 pensje... 8O
naprawdę nie rozumiem tego.
niech ktoś mi poda inny powód niż ten (usłyszany w radiu, wygłoszony przez kogoś z agencji reklamowej), że ludzie wcześniej zauważają zbliżające się święta i mogą nie martwic się o pieniądze aż tak bardzo, jak by mieli tylko 1 pensję na przeżycie w grudniu, a dzięki "marketingowi gwiazdkowemu" mają 2 pensje... 8O
-
- Loża WSR
-
- Czasami coś napisze
-
- WSR Guru