czego można się nauczyć?
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Nowy(a)
czego można się nauczyć?
hejka
moje pytanie kieruje do osób , które trochę przeżyły w tej szkole!
mianowicie
chciałabym wiedzieć co można w rzeczywistości wynieść z tej szkoły,
jaką wiedzę , jakie umiejętności ?
w skrócie - co jest fane a co nie ?
moje pytanie kieruje do osób , które trochę przeżyły w tej szkole!
mianowicie
chciałabym wiedzieć co można w rzeczywistości wynieść z tej szkoły,
jaką wiedzę , jakie umiejętności ?
w skrócie - co jest fane a co nie ?
-
- Loża WSR
Reni zgadzam sie z Kesonexem. Tez nie zaluje ze tu trafilem. Przede wszystkim jest swietna atmosfera. Nie ma dystansu miedzy uczniem a wykladowca, chociaz nie mozna powiedziec ze ci ostatni nie sa wymagajacy. Wiec to jest taki luz kontrolowany. Podoba mi sie to ze jest duzo praktyki (np. zarzadzanie personelem u Magdy Robak, projekt kampanii z reklamy tv), teoria ogranicza sie do niezbednego minimum.
Co mozna wyniesc ze szkoly? Nic mamy swietnego strusia nocnego i zgrana ekipe. A serio zalezy w ktorym kierunku chcesz sie ksztalcic. Ciesze sie ze sa tu ludzie, ktorzy z taka sama pasja podchodza do reklamy jaki ja i na dodatek maja wieksza wiedze ode mnie, ktora jeszcze potrafia w ciekawy sposob sprzedac. Jestem na strategii reklamy dlatego trudno mi mowic o przedmiotach artystycznych. Widze jednak ze moge tu duzo wyniesc z przedmiotow informatycznych, chociaz nie uwazam sie za jakiegos ciemnego. Np. Kasia Borek na kazdych zajeciach udowadnia mi ile mozna wycisnac z Worda. Mozna tu uczyc sie nowych jezykow, w koncu widze u siebie jakies postepy w hiszpanskim. Itd przyklady mozna by mnozyc. Jakby co pisz na maila.
Co mozna wyniesc ze szkoly? Nic mamy swietnego strusia nocnego i zgrana ekipe. A serio zalezy w ktorym kierunku chcesz sie ksztalcic. Ciesze sie ze sa tu ludzie, ktorzy z taka sama pasja podchodza do reklamy jaki ja i na dodatek maja wieksza wiedze ode mnie, ktora jeszcze potrafia w ciekawy sposob sprzedac. Jestem na strategii reklamy dlatego trudno mi mowic o przedmiotach artystycznych. Widze jednak ze moge tu duzo wyniesc z przedmiotow informatycznych, chociaz nie uwazam sie za jakiegos ciemnego. Np. Kasia Borek na kazdych zajeciach udowadnia mi ile mozna wycisnac z Worda. Mozna tu uczyc sie nowych jezykow, w koncu widze u siebie jakies postepy w hiszpanskim. Itd przyklady mozna by mnozyc. Jakby co pisz na maila.
-
- Nowy(a)
-
- Loża WSR
No na grafice to ja sie nie znam niestety. Ale i tak bede musial zrobic jedne warsztaty w nastepnych semestrach. Trzeba to zrobic niezaleznie od specjalizacji. O grafice slysze jedynie od znajomych. Wiem ze jest taki przedmiot jak projektowanie reklam prasowych, sa zajecia z Photoshopa dla poczatkujacych i zaawansowanych. Mocno im tam daja w kosc wiec chyba mozna sie czegos nauczyc. Moze wiecej napisze ktos z grafiki np. Kesonex, Ato, Zyrafa.
Jest podobno jakis nabor. Marcowe koty czy cos takiego jak pisal aw. Podobno w poprzednich latach na wiosne przyjeto tylko kilka-kilkanascie osob. Czy tym razem bedzie wiecej nie wiem. Dyrekcja i Prezesostwo juz tam trzymaja reke na pulsie i wsluchuja sie w feedback. Na pewno im szybciej skontaktujesz sie z sekretariatem tym lepiej. Tam dowiesz sie wiecej. Pozdrawiam i czekamy na Ciebie
Jest podobno jakis nabor. Marcowe koty czy cos takiego jak pisal aw. Podobno w poprzednich latach na wiosne przyjeto tylko kilka-kilkanascie osob. Czy tym razem bedzie wiecej nie wiem. Dyrekcja i Prezesostwo juz tam trzymaja reke na pulsie i wsluchuja sie w feedback. Na pewno im szybciej skontaktujesz sie z sekretariatem tym lepiej. Tam dowiesz sie wiecej. Pozdrawiam i czekamy na Ciebie
-
- WSR Guru
Ja tez idąc do tej szkoły poszedłem z podstawową znajomoscia Photoshopa w warunkach pokojowych sie uczyłem....
Tak czy innaczej wybrałem program podtsawowy i mozesz mi uwierzyc, ze rzeczy ktorych sie dowiedzialem nawet sie nei spodziewalem ze takie istnieja......
Wydaje mi sie ze w drugim semku wybiore zaawansowanego bo strasznei mi sie to podoba....
Poza tym z tego co wiem mozna chyba obejrzec w szkole prace uczniow ktorzy juz skonczyli ta szkole, bez wzgeldu na specjalizacje wiec tak jak Sinar powiedzial:
"Na pewno im szybciej skontaktujesz sie z sekretariatem tym lepiej. Tam dowiesz sie wiecej. Pozdrawiam i czekamy na Ciebie "
Tak czy innaczej wybrałem program podtsawowy i mozesz mi uwierzyc, ze rzeczy ktorych sie dowiedzialem nawet sie nei spodziewalem ze takie istnieja......
Wydaje mi sie ze w drugim semku wybiore zaawansowanego bo strasznei mi sie to podoba....
Poza tym z tego co wiem mozna chyba obejrzec w szkole prace uczniow ktorzy juz skonczyli ta szkole, bez wzgeldu na specjalizacje wiec tak jak Sinar powiedzial:
"Na pewno im szybciej skontaktujesz sie z sekretariatem tym lepiej. Tam dowiesz sie wiecej. Pozdrawiam i czekamy na Ciebie "
-
- Zawsze coś napisze
-
- Bywalec
Jesli moge mowic za osoby ze specjalizacji TV i Foto, sadze, iz szkola przede wszystkim liczy na nas ... im bardziej kreatywni ludzie tam przychodza tym wiecej rzeczy umieja i realizuja. Wystarczy ze ma sie pomysl, choc nie wiem jak bardzo kosmiczny by byl uwierz, ze w tej szkole mozna go zrealizowac, bowiem szkola uczyni wszystko abys sie wyrzyla i realizowala. Idziesz zazwyczaj w tym kierunku ktory chcesz kontynuowac w zyciu, oczywiscie z mozliwoscia miksowania go z innymi dziedzinami sztuki. Co do grafiki sa warsztaty rysunkowe, 3D Studio Max, Corel, Photoshop, Historia Sztuki dla bardziej wymagajacych i masa innych rownie ciekawych i potrzebnych przedmiotow ... mysle ze nie sciemnilbym gdybym smialo napisal, ze zdazaja sie w tej szkole cuda i wlasnie one przyciagaja do nas coraz wiecej ludzi, a im wiecej takich jak my tym przyjemniejsza nauka i dokonania. Najpiekniejsze w tym wszystkim jest to, ze jest tyle samo wiedzy teoretycznej co praktycznej WSR ruleez.
To bylem ja Jazabek Waclaw trener sportowego klubu TECZA Podobnie jak moi koledzy rowniez i ja zapraszam goraco w nasze skromne progi ... czekamy. sęk ju.
To bylem ja Jazabek Waclaw trener sportowego klubu TECZA Podobnie jak moi koledzy rowniez i ja zapraszam goraco w nasze skromne progi ... czekamy. sęk ju.
-
- Nowy(a)
a jeszcze jedna kwestia .... tytuł tytuł tytuł
z tego co zrozumiałam NAWET jeśli będe na grafice to i tak uzyskam
tytuł technik reklamy?? hmm a nie grafik
trochę kiepsko pod tym względem ale w sumie nie o tytuł chodzi
czy dużo tam u was ludzisk z wyższych lat tzn po jakichś studiach już???
dzięki za owocną korespondencje
z tego co zrozumiałam NAWET jeśli będe na grafice to i tak uzyskam
tytuł technik reklamy?? hmm a nie grafik
trochę kiepsko pod tym względem ale w sumie nie o tytuł chodzi
czy dużo tam u was ludzisk z wyższych lat tzn po jakichś studiach już???
dzięki za owocną korespondencje
-
- Loża WSR
No ja jestem ludzisko z wyzszych lat A co do studiow to jestem w trakcie. Pernamientnie A inne ludziska to w wiekszosci jak zdazylem sie zorientowac wlasnie zrobili mature albo studiuja. No ale sa tez ludzie ktorzy pracuja, prowadza wlasny biznes, bumeluja lub przychodza tu tylko na randki emeryci, rencisci, lud pracujacy miast i wsi. Tak sobie zartuje bo nie to u nas jest wazne. Jezeli ludzie maja wspolna pasje, to nawet nastolatek swietnie zrozumie sie z 50-latkiem. Czesto lepiej niz z rowiesnikiem
Co do dyplomu mysle ze powinna na nim byc jakas wzmianka o specjalizacji. Ale o to Reni nie pytaj ludkow na Forum, wiazace i pewne informacje uzyskasz w sekretariacie. Tak wiec przyjedz lub zadzwon.
Co do dyplomu mysle ze powinna na nim byc jakas wzmianka o specjalizacji. Ale o to Reni nie pytaj ludkow na Forum, wiazace i pewne informacje uzyskasz w sekretariacie. Tak wiec przyjedz lub zadzwon.