Ojciec dyrektor - zreczny manipulator czy szarlatan :D ?

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

Kim według Ciebie jest O. T. Rydzyk?

Szarlatanem
1
3%
Zręcznym manipulatorem
18
55%
Businessmanem
3
9%
Ojcem narodu
1
3%
Zerem
5
15%
Dobrym kaznodzieją
1
3%
Ufokiem
3
9%
Ostoją katolicyzmu
1
3%

Liczba głosów: 33

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 16 mar (czw) 2006, 14:04:18

sinar pisze:jest ucielesnionym...

...zaprzeczeniem wartosci i zasad jakie glosi jego wlasna relgia.
Szaczuneczek :mrgreen:
- - -

Nom z tym netem to Hav ma racje - toz obecnie juz na stronie dzial wrecz juz przeciez mozna byloby powiedziec ze swoisty Podcast i obecnie calsc ulegla pewnej zmianie - z tego co wiem to poprzedzone to bylo prosbami o datki co by ow strona mogla ruszyc. Jest zreszta to dosc logiczne by ja rozwijac chocby z uwagi na profil prowadzonej szkoly - Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu :twisted:

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 16 mar (czw) 2006, 14:42:29

BTW : jezeli zas chodzi o Google to .. jak ktos wpisze w Google : rydzyk szkola to juz trafi blisko (WSR) ale nie do Twego Kompendium tylko to art'a bardziej friendly :lol:

BTWII : sadze tez ze duza czesc rzeczy to raczej i tak chodzi gdzies w drugim obiegu / poczta pantoflowa i z przyczyn roznorakich wiele moze tu nie trafic ;) :D

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 16 mar (czw) 2006, 15:57:11

HAVI uważaj aby sie ktoś nie poczuł obrażony i urażony. :twisted:

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 16 mar (czw) 2006, 16:12:19

Hre Hre widzisz Hav trzeba bylo wystartowac z takim poprawnie skonstruowanym wieloznacznie tematem typu :
"(Pan) Tadeusz [R.] - Opinie" :wink: :D

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 16 mar (czw) 2006, 18:16:03

zielonyszerszen pisze:HAVI uważaj aby sie ktoś nie poczuł obrażony i urażony. :twisted:
Jak samo miejsce, nazwa, profil autora wskazuje temat jest nei dla wszystkich. mam prawo do wlasnego zdania co umozliwia mi punkt 1 i 2 Konstytucji :twisted: Rydzyki mnie nie obchodza tym bardziej jego brygada zielonych beretow zwana potocznie Moher Friendly Beret. Wystarczy obejzec filmik w mojej sygnaturze zeby zobaczyc jakim szacunkiem moher daży inne osoby 8O :evil:

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 16 mar (czw) 2006, 18:53:11

No ale pamietaj wolnosc slowa jest i tak lepsza od jakis form rezimow bo tak za wlasne zdanie w pewnych kwestiach i korzystanie ze praw Konstytucyjnych mozesz zamiast kary smierci dostac tylko kare pozbawienia wolności do lat 2, ograniczenia wolności albo grzywny :wink: :mrgreen: Juz mielismy przeciez przypadki ze sa tematy ktorych nie wolno poruszac jezeli reprezentujesz inne zdanie :wink: :mrgreen: Zwlaszcza ze w roku 2005 liczba zwiazana z art. 196 Kodeksu karnego w statystykach policyjnych byla dwukrotnie wyzsza [88] niz w roku 2004 [44] :wink: :mrgreen:

Żrodlo statystyk : http://www.policja.pl :mrgreen:

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 16 mar (czw) 2006, 19:56:26

ja sam obstawiłem opcję drugą. :wink:

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Kilka uwag o Rydzyku

Post autor: s_wojtkowski » 20 mar (pn) 2006, 09:18:20

Tam gdzie wszyscy są tak wspaniale zgodni - krytyczny umysł wietrzy pewien błąd. Przyjęta w założeniach uproszczona i jednowartościowa wizja świata (i człowieka) determinuje "gotowe" i łatwe odpowiedzi. Nie, kochani. Z Rydzykiem nie jest tak łatwo i prosto. Oprócz wszystkich zarzutów, które sensownie można mu postawić, ma on pewien zestaw zalet i cech, których każdy moógłby mu pozazdrościć (gdyby był szczery wobec siebie i zachował realizm), np. umiejętności przekonywania ludzi do podejmowania działań niełatwych i niepopularnych oraz motywowania do finansowania przedsięwzięć (choćny subiektywnie) uznawanych za ważne i wartościowe.
Nie lubię go i nie chce mi się wdawać w rozmowę istotną (merytoryczną), bo pewnie musiałbym go przed Wami bronić, a na to nie mam ochoty. Ale jedną rzecz powiem. Jego działalność charytatywna (nieznana szerszym kręgom) jest wspaniała i ... bogata (i sensie różnorodności form i pieniędzy). Potrafi też skupić w aktywne środowiska ludzi dobrej woli. Ale póki to wszystko jest napiętnowane jakimiś dziwnymi ideami integryzmu (a nie dialogu), gubi się gdzieś w świecie wartości. I tak naprawdę dzieli polski Kościół. Dlatego to ciekawe, że nie lubią go przeciwnicy Kościoła i antyklerykałowie. Być może powinni.

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 20 mar (pn) 2006, 16:13:39

Hmm nie wiem ciezko mi mowic czemu ale mam wrazenie ze owo nielubienie przez osoby ktore jak mowisz byc moze powinny go lubic jest spowodowane tym za osoby o postawach antyklerykalnych sa przeciwne zbyt wielkiej ingerencji kleru w sprawy spoleczenstwa a przede wszystkim polityki a w tym wypadku ciezko powiedziec by tak nie bylo. Stad mam wrazenie moze to byc powodem tego nie lubienia ale moge sie mylic.

:mrgreen:

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 28 kwie (pt) 2006, 13:07:10

Tadeusz Rydzyk w Toruniu mieszka
Czarną sukienkę ma ten koleżka
Uczy, tłumaczy w Radiu Maryja
Kto godny chwały a kto wręcz kija
Leje na serce miód swoim gościom
Do adwersarzy zionie miłością
Żyda, masona czuje z daleka
Wszystko w nich widzi oprócz człowieka
Glemp traci nerwy "Rydzyk łobuzie"
Tadzi z uśmiechem nadyma buzię
Pieronek błaga "daj na wstrzymanie"
To on rozkręca nową kampanię
Życziński prosi "weź odpuść sobie"
A Rydzyk: "spadaj! Co zechcę zrobię"
Rząd go popiera, prezydent chwali
Lepper z Giertychem pokłony wali
Czuje się bosko jak w siódmym niebie
Do Sejmu wchodzi tak jak do siebie
A gdy podskoczyć ktoś mu próbuje
Armię beretów mobilizuje
ich nie obchodzi co sądzi prasa
Że dla Rydzyka Bogiem jest kasa
Mohery wielbią swego pasterza
Dla nich ważniejszy jest od Papieża. :D:D

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 07 gru (czw) 2006, 13:23:17

Ech co za dzień ... niedawno co jakby pochwaliłem A. Leppera (za to że potrafił użyć słowa "przepraszam") a teraz przychodzi mi w pewien sposób zgodzić się ze słowami ("drugą" częścią cytatu - zwłaszcza z tym decydowaniem co jest słuszne i z tymi "manipulacjami") bohatera tego tematu [choć nieco inaczej niż zapewne autora słów miał na myśli] bo i ja zauważam gdzie nie gdzie takie rzeczy :roll: :twisted:

O.Rydzyk o mediach
"Gdy oglądam pewne programy telewizyjne i widzę zachowanie tych ludzi, którzy nazywają się dziennikarzami, to przypominam sobie przesłuchania na SB. (...) To oni chcą decydować, co jest prawdą, a co nie, co jest słuszne, a co niesłuszne. A właściwie prowadzą jakieś ukryte interesy, ukryte dla wielu ludzi, którzy nie zauważają manipulacji, nie są wyczuleni na manipulację" - mówi o. Rydzyk.
Źródło cytatu : O.Rydzyk o mediach - Wirtualne Media

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 07 gru (czw) 2006, 17:19:06

Ała mój temat wykopany z otchlani forumowej 8O Szok nawet aktualny :twisted:

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 10 gru (ndz) 2006, 19:19:56

...

Toruńska policja woziła ojca Rydzyka
Komendant wojewódzki policji w Bydgoszczy wszczął postępowanie wyjaśniające w sprawie wożenia przez toruńską policję ojca Tadeusza Rydzyka w czasie jubileuszu Radia Maryja.

O. Rydzyk korzystał z policyjnego radiowozu
Komenda Wojewódzka Policji w Bydgoszczy sprawdza, czy podwiezienie o. Tadeusza Rydzyka radiowozem komendanta toruńskiej policji było zgodne z przepisami.

Komendant policji bezprawnie woził ojca Rydzyka?
Komenda Wojewódzka Policji w Bydgoszczy sprawdza, czy podwiezienie o. Tadeusza Rydzyka radiowozem komendanta toruńskiej policji było zgodne z przepisami. Dyrektor Radia Maryja korzystał z policyjnego auta podczas czwartkowych uroczystości z okazji 15. rocznicy działalności Radia Maryja w Toruniu.

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 10 gru (ndz) 2006, 20:02:41

Moze ojciec dyrektor cos przeskrobal albo w tym wypadku radiowoz potraktowano jako limuzyne rzadowa ;) :D

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 10 gru (ndz) 2006, 20:06:40

Limuzynę rządową ? To ciekawe w tym kontekście wygląda np. fragment z tego co na wp.pl :
" (...) oficjalni goście uroczystości - w tym wielu przedstawicieli rządu i parlamentarzystów - korzystali z transportu autokarami wynajętymi przez rozgłośnię redemptorystów"
:mrgreen: :twisted:

ODPOWIEDZ