Aborcja w zdjęciach

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
dreamlife
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: dreamlife » 11 gru (pn) 2006, 11:44:20

Ach... i wyjątkowo wkurza mnie porównywanie zabijania ( jak Wy to określacie " owego nienarodzonego życia, a innych ludzi, ras , wyznań itd.

Czy Wy moglibyście czasem uruchomić w głowach coś więcej niż swoje niewytłumaczalnie wielkie ego?
Nie wam decydować o cudzych wyborach.

Kinfolk
Ekspert
Ekspert

Post autor: Kinfolk » 11 gru (pn) 2006, 11:48:43

dreamlife pisze:Ach... i wyjątkowo wkurza mnie porównywanie zabijania ( jak Wy to określacie " owego nienarodzonego życia, a innych ludzi, ras , wyznań itd.

Czy Wy moglibyście czasem uruchomić w głowach coś więcej niż swoje niewytłumaczalnie wielkie ego?
Nie wam decydować o cudzych wyborach.
Spoko... Moim wyborem jest zastrzelić pierwszego napotkanego człowieka ... No i co komu do mojego wyboru?

Wielkie ego?!? A co ego ma do sprzeciwu wobec zabijania?

Swoją drogą to właśnie Wy - zwolennicy aborcji tak chętnie sięgacie po demagogię w obronie Waszych zbrodniczych skłonności...

Dla mnie nie ma miejsca na tolerancję w sprawach życia i śmierci, szczególnie gdy owa tolerancja (największa kurtyzana XXI wieku) opowiada się za śmiercią...

P.S. Nawet w Stanach, gdzie jest kara śmierci główną zasadą sądownictwa jest domniemanie niewinności... A Was nawet na to nie stać...

dreamlife
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: dreamlife » 11 gru (pn) 2006, 11:51:19

Wasze ego powoduje, że uważasz swoje zdanie za jedyna słuszną prawdę, której wszyscy powinni sie podporządkować. Brak Ci jakiejkolwiek tolerancji zbawco świata.

A co do porównania kary śmierci z aborcją - poleję wodę na Twój młyn mówiąc, że niewinność w tej drugiej kwestii nie ma nic do rzeczy, bo zdaje się to zupełnie inna kategoria "morderstwa".

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 11 gru (pn) 2006, 11:53:10

dreamlife pisze:Nie wam decydować o cudzych wyborach.
Brawo, dotknełaś właśnie naszej kwestii. Dlaczego kobieta ma decydować za dziecko czy ma się urodzić czy nie. Za istotę żywą, która ma prawo do istnienia powtórze to jeszcze raz. To ty w tej chwili chcesz, aby kobiety mogły robić co chcą z żywym płodem. To ty chcesz , aby mogły decydować o kimś innym.

dreamlife
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: dreamlife » 11 gru (pn) 2006, 11:56:25

Hm... porównując intelekt, sumienie i moralność dorosłego człowieka z nienarodzonym organizmem faktycznie mi imponujesz.

Kinfolk
Ekspert
Ekspert

Post autor: Kinfolk » 11 gru (pn) 2006, 11:56:51

dreamlife pisze:Wasze ego powoduje, że uważasz swoje zdanie za jedyna słuszną prawdę, której wszyscy powinni sie podporządkować. Brak Ci jakiejkolwiek tolerancji zbawco świata.

A co do porównania kary śmierci z aborcją - poleję wodę na Twój młyn mówiąc, że niewinność w tej drugiej kwestii nie ma nic do rzeczy, bo zdaje się to zupełnie inna kategoria "morderstwa".
Jak już pisałem - w takich sprawach nie ma miejsca na tolerancję...

Carthaginem esse delendam [Kartagina musi być zburzona].

W w/w cutacie też nie ma miejsca na tolerancję...

Każda Kartagina musi polec - > nie chodzi o zbawianie świata... chodzi o ratowanie upadlanego coraz bardziej człowieczeństwa...

dreamlife
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: dreamlife » 11 gru (pn) 2006, 11:59:03

Balcerowicz musi odejść.
A beton musi być wylany jak mówi Pan Staś, który stawia mi dom...

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 11 gru (pn) 2006, 12:03:58

Z nienarodzonym ale żywym. A co tu ma intelekt, sumienie i moralność do tego. To jeszcze raz się zapytam dzieci narodzone tylko upośledzone ciężko też można zabijać, zastanów się co piszesz, bo ty opowiadając się za tym właśnie nie dajesz żyć innym. My nikomu nie mówimy, że ma kobieta ma zginąć my tylko mówimy, że nie ma prawa decydować o czyimś życiu. Porównaj dwie strony my mówimy mają prawo żyć, ty mówisz nie mają, i kto jest po stronie tej która bardzie ogranicza swobodę do życia, sama sobie odpowiedz.

dreamlife
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: dreamlife » 11 gru (pn) 2006, 12:18:20

A ja uparcie powtarzam, że nie chodzi o to czy ja jestem za "zabijaniem" czy nie jestem, tylko o to, że kobieta ma MIEĆ WYBÓR!!!
To czy ja to uważam za dobre czy za złe, to już inna historia.
Jest to jej sumienie i jej konsekwencje.
I nie p*** mi na litość boską o ujemnym przyroście naturalnym, bo na świecie jest przeludnienie

Szanujecie życie, szanujecie człowieka - a możecie mi już tak off topic powiedzieć co robicie, poza pisaniem dyrdymałów na forum, żeby to życie było godne, żeby człowiek cieszył się szacunkiem? Ciekawa jestem co zbawcy swiata mają w tej kwestii do powiedzenia. Poważnie zupełnie pytam?

.

dreamlife
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: dreamlife » 11 gru (pn) 2006, 12:19:51

Jestem potworem, bo dla mnie myślący i inteligentny człowiek przedstawia sobą dużą wartość. Większą niż niektórzy inni. Przyznaję bez bicia, że różnicuję taka wartość.
Co zabawne - każdy z nas to robi, ale nikt o tym nie mówi.

Kinfolk
Ekspert
Ekspert

Post autor: Kinfolk » 11 gru (pn) 2006, 12:49:16

dreamlife pisze:Jestem potworem, bo dla mnie myślący i inteligentny człowiek przedstawia sobą dużą wartość. Większą niż niektórzy inni. Przyznaję bez bicia, że różnicuję taka wartość.
Co zabawne - każdy z nas to robi, ale nikt o tym nie mówi.
Proszę Cię bardzo - różnicuję ludzi wg. moich wewnętrznych kategorii wartości - przyznaję się!

Dlaczego w takim razie tylko kobieta ma mieć wybór? Może mężczyzna też powinien? A władza? Prezydent, Premier? A może Papież?

Dajmu $#%# każdemu wybór -. zróbmy Show - 0-700... Czy 2 tygodniowy Piotruś ma zginąć?

Fajny pogląd na świat... nie ma co Dream -> tylko pogratulować...

Kinfolk
Ekspert
Ekspert

Post autor: Kinfolk » 11 gru (pn) 2006, 12:52:43

dreamlife pisze: Szanujecie życie, szanujecie człowieka - a możecie mi już tak off topic powiedzieć co robicie, poza pisaniem dyrdymałów na forum, żeby to życie było godne, żeby człowiek cieszył się szacunkiem? Ciekawa jestem co zbawcy swiata mają w tej kwestii do powiedzenia. Poważnie zupełnie pytam?

.
Zupełnie poważnie - żyję i daje żyć innym. Pracuję, mam rodzinę, przędę od 1 do 1... Nie zabijam, nie kradnę, staram się pomagać bliźnim w potrzebie... Taki, o, codzienne sprawy...

Cytując Barda: "...każdy swój krzyż przez życie targa, a jeszcze kamień mu dołożą... dzwignę to dobrze, nie - to nie... drżyjcie gdy krew zaleje mnie..."

dreamlife
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: dreamlife » 11 gru (pn) 2006, 13:07:46

Ad. post 1) Kinfolk, ile Ty masz lat? Bo piszesz takie bzdury że nie wierzę iż logika pozwoliła Ci zdać maturę. Zastanów się co wypisujesz - ja z argumentami przedszkolnymi dyskutować nie będę.

Ad. post 2)
Ja nie pytam czego nie robisz, ale co robisz. Pomagasz ( bezpośrednio ) obcym ludziom żyć godniej? Działaniem a nie zaniechaniem. Może dołóż sobie kamień pomocy innym, będziesz lepszy.
To że nie zabijasz i nie kradniesz nie jest dla mnie dowodem na to, że niesiesz swoim życiem cos więcej dla innych.
Może zamiast piać należy się wziąć za czyny.

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 11 gru (pn) 2006, 13:12:25

Co to za wybór w którym decyduje się nie o sobie. To ja mogę dostać wybór czy mogę gościa, który mnie wnerwił strzelić w pysk czy dźgnąć go nożem fajnie.

Wystarczy żyć zgodnie z szacunkiem do innych, do rodziców, do ludzi których się mija na ulicy do istot żywych.
A chcesz dosadniejszych szczegółów, mam projekt fotograficzny do zrealizowania ku pamięci ofiar tragedii 11 września i tych którzy przeżyli pomagając uwięzionym.

dreamlife
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: dreamlife » 11 gru (pn) 2006, 13:13:13

W aspekcie tej dyskusji:

Mam jedno dziecko, jednakże jego ojciec nie miał ochoty zmieniać pieluch i jako wrażliwa jednostka postanowił czmychnąć.
Pracuję na etacie, dodatkowo jestem wolontariuszką w hospicjum. Usiłuję jak widać zdobyć jakiekolwiek wykształcenie - marzę o studiach.
Moje dziecko tak naprawdę wychowuje moja mama. I jest dla mnie obce poniekąd.
Mam dziecko z mężczyzną, którego nienawidzę. Za to jaki miał charakter, za to jak się zachował.
Kocham moje dziecko z obowiązku. I niestety szczerze przyznam, że żałuję iż kiedyś miałam inne poglądy na aborcję.

Lincz w sobotę pod szkołą. Weźcie kamienie.

ODPOWIEDZ