O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
maturzysta
autor: maturzysta » 27 lut (pn) 2006, 21:51:49
widze ze dawno nikt tutaj nic nie pisal i moze po umieszczeniu tu swojego postu znowu to ruszy

w koncu nie wiele czasu zostalo do matury

Jesli ktos, kto ma ten temat lub cos o tym wie, przeczyta mojego posta to bardzo prosze o podanie mi jakichs ksiazek dotyczacych tego tematu. Moj temat brzmi dokladnie "perswazyjna funkcja reklamy. Omow na wybranych przykladach reklamy telewizyjnej, radiowej i prasowej"
Z gory dziekuje i pozdrawiam
-
Marzen
autor: Marzen » 28 lut (wt) 2006, 16:45:47
Witam prosze o pomoc na forum zdaje mature temat jezyk reklam telewizyjnych i cechy jezyka reklam odwolaj sie do przykladow.
-
Marzen
autor: Marzen » 28 lut (wt) 2006, 16:48:54
andy pisze:OK, skoro tak, to napisz proszę jakiś krótki draft i umieść go na forum. Na pewno jutro lub w niedzielę przekażę Ci tak wiele uwag ile będę w stanie.
pozdrawiamy

witam serdecznie.Prosze o pomoc na temat-Jezyk reklam telewizyjnych omow cechy jezyka reklam odwolaj sie do przykladow.z\gory serdecznie dziekuje
-
Maverick
autor: Maverick » 17 maja (śr) 2006, 11:31:19
hehe
dobrze ze dzisiaj juz 17 maj, a ja maturke z polskiego mam 31 maja i nie ma jeszcze precy. A moja praca ma mieć temat: "Cechy języka reklam. Scharakteryzuj na wybranych prykładach z radia i/lub telewizji"
Prosiłbym o jakieś źródła ddo tego tematu. Korzystam z książki Bralczyka "Język na sprzedarz" ale nic z tego nie rozumie 8O . Potrzebuje linków do reklam w formacie divx lud czymś podobmyn. Na czymś muszę oprzeć moją pracę

-
dannyr
- Nowy(a)
autor: dannyr » 01 cze (czw) 2006, 01:14:29
andy pisze:Zdecydowanie coś w dalszym ciągu jest nie tak. Najpierw temat brzmi:
funkcja języka reklamy i mechanizmy ją wykorzystujące
zaś teraz
perswazyjna rola języka reklamy i mechanizmy ją wykorzystujące.
Albo UJ jest kiepską uczelnią i 5 lat w Uniwersytecie w Krakowie spędziłem tracąc bez sensu czas, albo (proszę wybaczyć) nie wiesz w dalszym ciągu jaki jest temat. Nie zrozum mnie źle, ale może do 3 razy sztuka? Spróbuj napisać wreszcie o czym ma być ta prezentacja, czy matura? Ja w dalszym ciągu nie czaję bazy. Podpowiem tylko: nie mam pojęcia (zielonego) jak mam rozumieć drugi człon: ".***SPAM*** ją wykorzystujące". Mechanizmy wykorzystujące co? Perswazyjną rolę języka reklamy? Przecież to brzmi jak humor z zeszytów szkolnych.
Litości

hallo- myślee że wyjaśnilem o co koleżanka pyta!!
-
Gość
autor: Gość » 06 sty (sob) 2007, 09:46:34
andy pisze:Proszę sprecyzować o jakie informacje chodzi. Nie ma (zasadniczo) "jakichkolwiek" informacji. Nie dostaniesz ich także na e-maila, bowiem pomagamy bardzo chętnie, Ty także możesz liczyć na solidne wsparcie, ale na forum.
Czy mogłabyś zdradzić nieco więcej szczegółów zakresu i wymogów Twojej pracy? Pozdrawiamy i czekamy na wieści.
-
Bahamut
- Nowy(a)
autor: Bahamut » 06 sty (sob) 2007, 17:19:34
Witam wszystkich.
Mam spory problem z moim tematem maturalnym.
" Reklama telewizyjna, internetowa, radiowa i prasowa. Na wybranych przykładach omów jej (reklamy) język"
I tu kształtuje sie moja prośba, a raczej kilka

NIe mam kompletnie pomysłu jakimi reklamami się posłużyć oraz jakie książki wybrac jako literature przedmiotu. Ba nawet nei wiem skąd ściągnąć owe reklamy. Telewizyjną już wybrałem. Mianowicie "Żubr powstaje z jęcznienia". Prośiłbym o pomoc. W doborze reklam oraz informacji. A jakby ktos przez przypadek miał juz napisaną boibliografie to byłbym mu po zgonnie wdzięczny

-
Gocha-Samocha
autor: Gocha-Samocha » 08 lut (czw) 2007, 18:46:32
Elo ludziska czy to forum jeszcze funkcjonuje?? Przydało by się

Oczywiś cie porwałam się na maturkę na Perswazyjność tekstów w reklamach w prasie, tv i radiu. Jeśli ktoś ma podobny temat i byłby chetny wspomóc mnie to byłabym naprawdę happy

Szczerze to dopiero dzisiaj zaczęłam szukać materiałów i jak na razie to tak jakbym nic nie miała hehe ale myślę że cos znajdę. Więc jeśli ktoś chciałby się wymienić wiedzą to prosze pisać gg3176879
-
otylia
- Nowy(a)
autor: otylia » 10 lut (sob) 2007, 00:31:56
MAMROWNIEZ ZAHACZYC O PERSWAZJE W REKLAMIE W PRACY MATURALNEJ

I PODSTAWA TUTAJ JEST POZYCJA : JERZY BRALCZYK "JĘZYK NA SPRZEDAŻ" BARDZO SENSOWNIE I PRZYSTĘPNIE OPISANE

POWODZENIA!!
P.S JA MAM PROSBE...MA KTOS Z WAS MOZE REKLAME HALLS..."UWOLNIJ SWOJE GARDŁO" ....PROSZĘ O KONTAKT

-
Dyzia
- Nowy(a)
autor: Dyzia » 12 lut (pn) 2007, 21:57:54
Jesli ktos mial ten albo podobny temat to prosze o napisanie jakich pytan moge sie spodziewac?! Z góry dzieki za odp.
-
anita_l
autor: anita_l » 12 lut (pn) 2007, 23:41:57
Bardzo prosiłabym o pomoc na temat " język reklamy radiowej i telewizyjnej, omow na wybranych przykladach" przydała bym mi sie bibliografia, POMYSŁ NA CIEKAWE UJECIE TEMATU, moze byc konspekt, materialy dotyczące jezyka reklamy
z góry dziekuje
moj mail
anita_l@wp.pl
-
pomoc
autor: pomoc » 26 lut (pn) 2007, 13:51:35
Dochodza mnie ostatnio sluchy, ze maturzysci nie radza sobie z praca na polski na temat reklam. Jesli tak, to sluze pomoca.
Jesli ktos bardzo potrzebuje, to moge przeslac mu na maila prace pt. „Dokonując analizy języka reklam, określ, jaki obraz świata one kreują”. Prosze o kontakt mailowy: ewagrabowska@o2.pl. I powodzenia!
-
Kamiliano
autor: Kamiliano » 25 mar (czw) 2010, 23:12:51
Witam. Sprzedam prace maturalne na temat Perswazji w reklamie. Posiadam do pracy wszystkie niezbedne materialy. Sam uzyskalem za prace 20pkt takze i Ty nie bedziesz mial z tym problemow jesli oczywiscie poswiecisz czas na nauke prezentacji. Cena prezentacji to JEDYNA 30zl. Nie przegap takiej okazji. Odezwij sie do mnie jak najszybciej na:
adres email:
wisniewski_89@o2.pl
gg: 5935130
lub
kom: 507661561
Zachecam do kupna pewnej pracy gwarantujacej satysfakcje z osiagnietych wynikow.
Nie przegap takiej okazji!!!
-
juligrym
- Nowy(a)
autor: juligrym » 05 kwie (pn) 2010, 22:08:57
A CO TO MA BYĆ? Czy to forum wygląda na miejsce handlu i to nielegalnego??? Spieprzaj koleś z takimi ogłoszeniami. Oszustów tu nie chcemy!