Czy wiecie, że....
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Loża WSR
Czyli lepiej rodzic w Niemczech. Oczywiscie trzeba miec pewnie obywatelstwo albo przynajmniej jakis staly pobyt. Podobno w Norwegii i Anglii Polacy tam pracujacy juz pobieraja socjalne na dzieci w Polsce. Niektorzy nawet specjalnie oddaja pare tysiecy zlotych naszym urzedom po to zeby dostac kilka-kilkanascie razy wiecej zagranica
-
- Wyrocznia WSR
..., że w planach jest wprowadzenie tzw."bykowego" czyli że kawalerowie którzy zbyt długo zwlekają z założeniem podstawowej komórki społecznej i skaczą z kwiatka na kwiatek i nie potrafią się ustatkować będą teraz płacić podatek za późne "kawalerostwo/kawalerstwo"?
Bardzo mi się to podoba wreszcie panowie przestaną skakać z kwiatka na kwiatek i szybciej będą się decydować!
No Si, Roz do roboty bo Wy już się raczej załapiecie! Wreszcie mój law ożyje!

No Si, Roz do roboty bo Wy już się raczej załapiecie! Wreszcie mój law ożyje!

-
- Loża WSR
Only 2 posts ....
Hmm jak mi się zdaje tak takie nierówne traktowanie człowieka względem prawa z uwagi na jego sposób i styl życia jest łamaniem konstytucyjnych praw - swoją drogą a gdzie 'staropanieńskie'
- to raz a dwa jeżeli pamięć mi dobrze podpowiada to takie wymysły pojawiły się już za czasów komuny, no proszę czyli będziemy mieli znowu wszystko z przedziału od prostych spraw typu mundurki przez "bykowe" czy tam po prostu kawalerskie skończywszy na ... tfu,tfu; odpukać ... 'wróg partii wrogiem narodu'
Chyba tylko z tą jedną różnicą niż kiedyś bo jak na razie to można ode mnie bez pytania pobrany podatek przekazywać na rzeczy których w żaden sposób nie pochwalam od strony dotowania... Szpital we Wrocławiu ratujący dzieci z budżetu Państwa dostaje gdzieś ze 30mln a na przybytek kultu religijnego idzie ... znaczy się wróć na jakieś tam ośrodki kulturowe przy świątyni
... idzie 40 mln. To coś mi się zdaje chyba będzie zatem jedyna różnica od starych czasów.
Zreszta na tym polu też ciekawe rzeczy się dzieją : Betanki za m.in. "techniki bioenergoterapeutyczne" przestają z urzędu być zakonnicami a ... a abp. Paetz pozostaje arcybiskupem.
Zresztą jak już kiedyś powiedziałem : wydaje mi się że to najwyżsi (sic!) w Państwie powinni swoją postawą to jakoś kreować i wspierać, a w tej sytuacji czuje się uprawniony do tego by powiedzieć 'jakoś się nie składało', kupić sobie kota i tyle.
Nic, jak rozumiem tylko się cieszyć że człowiek urodził się pod jednym systemem totalitarnym i być może umrze pod drugim kiedyś
Tak więc sorry ale taki podatek jest w moim odczuciu bezprawny zwłaszcza jeżeli ten mój podatek ma iść na rzeczy których np. ni jak nie popieram. Dodatkowo uważam za idiotyczny bo przepraszam co będzie jak wezmę sobie ślub cywilny za rok się rozwiodę i tyle - co potem będzie ? Rozwodnikowe

Chyba tylko z tą jedną różnicą niż kiedyś bo jak na razie to można ode mnie bez pytania pobrany podatek przekazywać na rzeczy których w żaden sposób nie pochwalam od strony dotowania... Szpital we Wrocławiu ratujący dzieci z budżetu Państwa dostaje gdzieś ze 30mln a na przybytek kultu religijnego idzie ... znaczy się wróć na jakieś tam ośrodki kulturowe przy świątyni

Zreszta na tym polu też ciekawe rzeczy się dzieją : Betanki za m.in. "techniki bioenergoterapeutyczne" przestają z urzędu być zakonnicami a ... a abp. Paetz pozostaje arcybiskupem.
Zresztą jak już kiedyś powiedziałem : wydaje mi się że to najwyżsi (sic!) w Państwie powinni swoją postawą to jakoś kreować i wspierać, a w tej sytuacji czuje się uprawniony do tego by powiedzieć 'jakoś się nie składało', kupić sobie kota i tyle.
Nic, jak rozumiem tylko się cieszyć że człowiek urodził się pod jednym systemem totalitarnym i być może umrze pod drugim kiedyś

Tak więc sorry ale taki podatek jest w moim odczuciu bezprawny zwłaszcza jeżeli ten mój podatek ma iść na rzeczy których np. ni jak nie popieram. Dodatkowo uważam za idiotyczny bo przepraszam co będzie jak wezmę sobie ślub cywilny za rok się rozwiodę i tyle - co potem będzie ? Rozwodnikowe

-
- Loża WSR
O! A myślałem że dziś to już mnie nic nie rozśmieszy a tu co ... niech to nawet będzie plotka "ssana z palca" i totalnie nieprawdziwa grunt że jak na moje poczucie humoru brzmi to [przede wszystkim jeden fragment] dość zabawnie ... i jakoś mnie zdołało rozweselić czasowo.
Jak informuje Onet za "Super Expressem" :
"Zgodna rodzina Kaczyńskich na plakatach to już przeszłość. Marta, córka prezydenta, rozstała się mężem i układa sobie życie z nowym mężczyzną. (...)
Nowy wybrankiem Marty Kaczyńskiej jest Marcin Dubieniecki - syn działacza SLD na Pomorzu.
(...)"
Źródło : Rozwód w rodzinie Kaczyńskich?
Jak informuje Onet za "Super Expressem" :
"Zgodna rodzina Kaczyńskich na plakatach to już przeszłość. Marta, córka prezydenta, rozstała się mężem i układa sobie życie z nowym mężczyzną. (...)
Nowy wybrankiem Marty Kaczyńskiej jest Marcin Dubieniecki - syn działacza SLD na Pomorzu.
(...)"
Źródło : Rozwód w rodzinie Kaczyńskich?
-
- Loża WSR
... że "Już 4 tysiące Polaków modli się do Świętowita."
źródło : "Polacy znów zaczynają wierzyć w Świętowita"
źródło : "Polacy znów zaczynają wierzyć w Świętowita"
-
- Loża WSR
... ze ostatnio z akwarium od mojego brata uciekl rak. Malo tego rak wodny! Wyszedl przez jakas szpare przy filtrze (a malutki to on nie jest). Pokonal drzwi w pokoju brach ktore zwykle sa zamkniete. Dotarl az do polowy przedpokoju gdzie namierzyl go dzielny straznik Texasu czyli moj kot - Smolik (dzielna bestyja niezle sie spisal kot oczywiscie chociaz rak raczej tez)
A ja juz mialem pokulac raczka dalej bo myslalem ze to taka papierowa kuleczka za ktora zwykle lata. Tylko najpierw zauwazylem ze kuleczka nie jest okragla a potem ze sie rusza 

-
- Loża WSR
... że "Tysiące chrześcijan w Stanach Zjednoczonych obchodzi dziś tak zwaną Ewolucyjną Niedzielę."
Żródło : USA: msze w intencji... teorii ewolucji (onet.pl)
Żródło : USA: msze w intencji... teorii ewolucji (onet.pl)
-
- Loża WSR
@ Happy : nie wiedzieliśmy, ale już wiemy.
---
... że Google przegrało z sądami belgijskimi w sprawie z tytułu naruszania praw autorskich. W jednej ze swych usług udostępniali oni : tytułu publikacji prasowej, fragmentu tekstu źródłowego oraz link do niego ...
Napisały o tym też m.in różne portale ale cóż nie wiem czy w takim wypadku wolno publikować coś więcej nad to co powyżej, linku bezpośredniego może też nie podam bo kto wie może to też okaże się niezgodne z prawem
---
... że Google przegrało z sądami belgijskimi w sprawie z tytułu naruszania praw autorskich. W jednej ze swych usług udostępniali oni : tytułu publikacji prasowej, fragmentu tekstu źródłowego oraz link do niego ...
Napisały o tym też m.in różne portale ale cóż nie wiem czy w takim wypadku wolno publikować coś więcej nad to co powyżej, linku bezpośredniego może też nie podam bo kto wie może to też okaże się niezgodne z prawem