jezyk reklamy
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
Dammek
Pomoc z z konspektem
Witam
Moj temat to: Jezyk wspolczensych reklam. Zanalizuj material reklamowy trzech reklam telewizyjnych. Reklamu telewizyjne maja sie odnosic do iseci sklepow np: "media markt- nie dla iditow" jednak nie moge znalesc innych reklam z tej dziedziny.
Chcialbym prosic o pomoc przy napisaniu konspektu a raczej planu ramowego ktory sprawia mi sporo problemow i szczerze nie wiem co mam tam zawrzec. Z ksiazek napewno mam zamiar uzyc ksiazki Bralczyka "Język na sprzedaż" .
O kontakt prosze na GG: 8786792 lub 10893471, albo na meila damian23121@op.pl
Z Gory dziekuje za pomoc.
Moj temat to: Jezyk wspolczensych reklam. Zanalizuj material reklamowy trzech reklam telewizyjnych. Reklamu telewizyjne maja sie odnosic do iseci sklepow np: "media markt- nie dla iditow" jednak nie moge znalesc innych reklam z tej dziedziny.
Chcialbym prosic o pomoc przy napisaniu konspektu a raczej planu ramowego ktory sprawia mi sporo problemow i szczerze nie wiem co mam tam zawrzec. Z ksiazek napewno mam zamiar uzyc ksiazki Bralczyka "Język na sprzedaż" .
O kontakt prosze na GG: 8786792 lub 10893471, albo na meila damian23121@op.pl
Z Gory dziekuje za pomoc.
-
Dammek
Re: Pomoc z z konspektem
Udalo mi sie konspekt ogolnie zrobic ale mam problemm ze zbalaezieniem reklam ktore mozna by bylo pusici podczas prezentacij.
Prosze o pomoc.
Prosze o pomoc.
-
Gość
Re: Pomoc z z konspektem
Dammek pisze:Udalo mi sie konspekt ogolnie zrobic ale mam problemm ze zbalaezieniem reklam ktore mozna by bylo pusici podczas prezentacij.
Prosze o pomoc.
Przepraszam za blad: problem ze znalezieniem
-
Gość
posiadam prezentacje na temat "Perswazyjna funkcja języka reklamy.
Omów zagadnienie na wybranych przykładach." .. swoją własną z zeszłego roku .. co by się tak nie marnowała na dysku chętnie ją komuś "oddam"
dodam że prezentacja Posiada bardzo niezłą prezentacje multimedialną z opisaymi reklamami i trikami w nich użytymi... w moim wykonaniu zdobyła 20/20 pkt .
Pozdrawiam
4000770 gg
Omów zagadnienie na wybranych przykładach." .. swoją własną z zeszłego roku .. co by się tak nie marnowała na dysku chętnie ją komuś "oddam"
dodam że prezentacja Posiada bardzo niezłą prezentacje multimedialną z opisaymi reklamami i trikami w nich użytymi... w moim wykonaniu zdobyła 20/20 pkt .
Pozdrawiam
4000770 gg
-
wowieck
- Nowy(a)
Serwus studenci
Obralem sobie temat na mature: Jezyk reklam jako narzedzie manipulacji. Omow zagadnienie dokonujac analizy wybranych tekstow.
Jesli ktos by mial jakies ciekawe materialy ktore moga mi pomoc w przedstawieniu prezentacji bede bardzo wdzieczny za podeslanie na maila czy odezwanie sie na GG! I piwo tez sie znajdzie jak by co, dzieki z gory!
wowieck@op.pl
gg: 3503504
MSN: wowieck@hotmail.com
Jesli ktos by mial jakies ciekawe materialy ktore moga mi pomoc w przedstawieniu prezentacji bede bardzo wdzieczny za podeslanie na maila czy odezwanie sie na GG! I piwo tez sie znajdzie jak by co, dzieki z gory!
wowieck@op.pl
gg: 3503504
MSN: wowieck@hotmail.com
-
pytajnik
- Nowy(a)
Temat mam też w tym klimacie, ale pojawił sie inny problem. W jaki sposób opisujecie literature podmiotu - czyli analizowane reklamy. Chodzi mi o konspekt, podpunkt literatura podmiotu. Do tej pory doradzono/znalzałem w necie na dwa sposoby:
pierwszy to ogólnie: wybrane reklamy z netu,radia,TV, gazet. Z zaznaczeniem, że ich dokłady wykaz będzie przedstawiony podczas prezentacji.
drugi bardziej szczegółowo: każda reklama skąd pochodzi, oraz jaki produkt reklamuje - troche dużo pisania by mi wyszło. Planuje ze 2-3 TV/radiowe(dogłębna analiza) + więcej z gazet na planszy (z których już będe wymieniał tylko interesujące elementy tak aby jak najwięcej różnych rzeczy pokazać).
Teraz pozostaje tylko pytania jak to powinno być opisane w konspecie. Nauczycieli się już pytałem i otrzymałem sprzeczne informacje...
pierwszy to ogólnie: wybrane reklamy z netu,radia,TV, gazet. Z zaznaczeniem, że ich dokłady wykaz będzie przedstawiony podczas prezentacji.
drugi bardziej szczegółowo: każda reklama skąd pochodzi, oraz jaki produkt reklamuje - troche dużo pisania by mi wyszło. Planuje ze 2-3 TV/radiowe(dogłębna analiza) + więcej z gazet na planszy (z których już będe wymieniał tylko interesujące elementy tak aby jak najwięcej różnych rzeczy pokazać).
Teraz pozostaje tylko pytania jak to powinno być opisane w konspecie. Nauczycieli się już pytałem i otrzymałem sprzeczne informacje...
-
wtd
- Nowy(a)
Witam wszystkich. Na maturze podobnie jak sporo osób tutaj mam temat o języku reklamy a dokładnie :Jakie środki językowe najczęściej wykorzystują twórcy reklam. Dlaczego? Odpowiedz na pytania, analizując przykłady konkretnych reklam.. Wstępnie już mam pomysł co powiedzieć, tylko potrzebuję jakąś mądrą literaturę o tym. Na razie udało mi się znaleźć "Język na sprzedaż" J.Bralczyka, chyba będzie pasował. Jakby ktoś mógł zarzucić jakimiś jeszcze tytułami pomocnymi przy opracowaniu mojego tematu to byłbym bardzo wdzięczny.
-
Gość
Moge sprzedac prace na temat:
*Jezykowe srodki perswazji w reklamie
*Rola obrazu, muzyki i dzwieku w reklamie
Posiadam 2 prace ze wzgledu na to, ze zle zrozumialem temat. W sumie z jezykowych srodkow doszedlem do obrazu,muzyki i dzwieku wiec ta druga jest rozszerzona wersja pierwszej:)
Cena 50 zl, ale gdyby co mozemy sie dogadac bo termin was goni, a znam ten bol:)
GG: 4350033
e-mail: nynek1@***SPAM***.pl
*Jezykowe srodki perswazji w reklamie
*Rola obrazu, muzyki i dzwieku w reklamie
Posiadam 2 prace ze wzgledu na to, ze zle zrozumialem temat. W sumie z jezykowych srodkow doszedlem do obrazu,muzyki i dzwieku wiec ta druga jest rozszerzona wersja pierwszej:)
Cena 50 zl, ale gdyby co mozemy sie dogadac bo termin was goni, a znam ten bol:)
GG: 4350033
e-mail: nynek1@***SPAM***.pl
-
?!
Pozwole sobie odświeżyć temat i poprosić o pomoc. Pracę mam juz prawie napisaną ( w wersji roboczej:P ) i czy mogłabym prosić o przejrzenie jej pod względem analizy językowej opisanych tam reklam? Jeśli ktoś mógłby poświecić mojej pracy chwilkę, to proszę o maila, a ja prześle to co tam nawymyślałam:P:P dzieki z góry:)
-
Matthew07
A jaki masz temat pracy?
mateusz_p@yahoo.pl
Mogę przeanalizować twoją pracę, choć cudów nie obiecuję.
Sam miałem język reklamy na maturze, to może coś podpowiem. Pozdrawiam
mateusz_p@yahoo.pl
Mogę przeanalizować twoją pracę, choć cudów nie obiecuję.