O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
Happy
- Wyrocznia WSR

autor: Happy » 18 cze (pn) 2007, 14:14:36
Musiało to dotyczyć jakiegoś konkretnego przypadku. Nie mam czasu się teraz w to zagłębiać.

Mam nieco ważniejsze rzeczy na głowie...

-
Magdusia
- Loża WSR

autor: Magdusia » 18 cze (pn) 2007, 14:16:48
Happy pisze:Musiało to dotyczyć jakiegoś konkretnego przypadku. Nie mam czasu się teraz w to zagłębiać.

Mam nieco ważniejsze rzeczy na głowie...

no no, ucieczka najlepszym wyjściem

-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 18 cze (pn) 2007, 14:26:33
Z życia gwiazd / Ciekawe daty
[zaległe]
... że 14 czerwca 2005 roku o 8:59 'zstąpiła na mnie Łaska i Światłość mnie oświeciła'.
-
Happy
- Wyrocznia WSR

autor: Happy » 18 cze (pn) 2007, 14:31:26
..., że doskonale to wiemy, że złośliwość występująca w tym temacie wynika z niskiej samooceny i ukrytych kompleksów ich twórców.
I na tym bym zamknęła ten temat i dalsze niepotrzebnie szerzące się złośliwości. Dla Waszego "gwiazdowania" dalszych złośliwych postów załóżcie sobie oddzielny topik. Przecież każdy ma tu takie prawo. Bardzo proszę, żeby w tym temacie położyć już temu kres.

-
Neema
- Zadomowił(a) się

autor: Neema » 18 cze (pn) 2007, 15:32:30
...że większość forum ma solidnych moderatorów, którzy czytają każdy nowy post analizują jego treść i uznają za spam, jeśli jest nie na temat i usuwają, lub przenoszą do tematu, który jest bardziej odpowiedni. Użytkownik, który zamieścił spam lub niewłaściwą informacje jest o tym informowany po przez pocztę elektroniczna i "sugeruje mu się żeby więcej tego nie robił, bo jak się to kilka razy jeszcze powtórzy zostanie usunięty z forum. Dzięki temu na forum pozostają tylko ważne informacje i wchodząc na dany temat można się spodziewać ze znajdzie się tam posty tylko z nim związane. Nie trzeba wtedy dryfować pomiędzy tysiącami wypowiedzi w celu wyszukania czegoś na temat.
W końcu nie było by głupiej walki na ilość postów chyba ze zostały by zdobyte uczciwie, nie było by tu takiego śmietnika, więc ludzie chętniej by wchodzili i czytali, bo wiedzieli, że bez problemu odnajdą to, czego potrzebują a tak widzą 84 stronę tematu i od razu się odechciewa.
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 18 cze (pn) 2007, 15:45:15
... że żeby dokonać tego o czym mówi Neema to moderatorzy powinni traktować swoje przywileje nie tylko w ujęciu 'o mam możliwość edytowania swojego postu' a decyzje które powinni podejmować przy dokonywaniu przeniesienia i cięcia powinni podejmować w oparciu o bezstronność i obiektywizm a nie w oparciu o własne przekonania i sympatie/antypatie czyli np. o jakiś ogólnodostępny regulamin, który stanowił by nie tylko podstawę do przykładowego przenoszenia postu [podając jasno przyczynę] ale tez możliwość obrony
Była kiedyś dyskusja w temacie
'Netykieta" a wręcz nawet robiłem przykładowe zarysy
Regulaminu ale ... wszystko to umarło...
-
Kali
- WSR Guru

Magdusia pisze:przegladnelam zaledwie kilka stron tego prestizowego topicu i co widze?! to co powyzej! oto jak założycielka traktuje swój prestizowy topic... krzyczy na nas ze pierdoly gadamy a sama co robi!? czy te powyzsze posty to coś "znaczącego dla świata kultury, gwiazd czy tez sztuki" czy tez traktują o wszystkim bardziej "od podworka - i to własnego!?". Pani założycielko... troche pokory w stosunku do "rzekomych pierdół" pisanych przez innych. I obrońco Happy czyli Kalisławie: nakrzycz tez na Happy ze nikogo nie obchodzace pierdoly pisze "_
Ja pisałem swoje posty odnośnie tego, że gosieńska zaczeła kogoś(nie musiał być to Happy) pouczać co ma być zawartością topiku nie zwracając jakoś wcześniej na to uwagi. Nie pisałbym tego gdyby się nie odezwała. Tyle z mojej strony.
-
sinar
- Loża WSR

autor: sinar » 18 cze (pn) 2007, 21:00:15
seize pisze:Była kiedyś dyskusja w temacie
'Netykieta" a wręcz nawet robiłem przykładowe zarysy
Regulaminu ale ... wszystko to umarło...
Probowalem ale jak widac nie bylo zgody nawet w gronie moderatorow. Co do regulaminu to jak bylo powiedziane Seize jest to swietna baza. Tyle tylko ze chyba taki regulamin jest w gestii administracji strony lub/i szkoly. Trudno jest cos komus narzucic a w gronie moderatorow jak widac nie ma jednomyslnosci. Poza tym byc moze brak takiego spisanego regulaminu jest tez jakas wskazowka tzw zwierzchnosci. Sam pamietam posty AW ze nasze forum jest jak czat. Jak i reakcje Andiego na zamkniecie topiku o czym jest mowa w temacie Netykieta. A przeciez mowimy o zamknieciu tylko na kilka godzin spamu/czatu w ktorym posty pojawialy sie z predkoscia 20 wiadomosci na godzine. Moze po prostu taka jest liberalna filozofia ktora przyswieca temu forum i ma przyciagac tu ludzi. Co do interwencji moderatorow pomijajac aspekt czasowy i syzyfowosc takich prac (wiem bo sam kiedys probowalem) to nie ma po temu narzedzi. Moge co najwyzej pogrozic palcem takiemu spamerowi. Nie ma tutaj systemu kar czy ostrzezen wiec moderator nie ma wplywu na usuniecie kogos z forum. Potrzebna jest tez powsciagliwosc, wstrzemiezliwosc czy jak to nazwac samoograniczenie userow. Bo co da ze bede kroil te tematy zszywal edytowal jak jutro bedzie to samo. Zwlaszcza ze nie ma spojnej polityki w tym wzgledzie wsrod modow. I tak kolko sie zamyka. Sorry za mozliwe powtorzenia ale niewiele sie zmienilo w stosunku do tego co bylo pisane w Netykiecie.
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 18 cze (pn) 2007, 23:27:45
Kali pisze:Nie pisałbym tego gdyby się nie odezwała.
Widać jedni po prostu widzą subtelną różnice* a inni nie. Ot i tyle.
* między tym jak jedna osoba ze szkolnej społeczności dzieli się czymś ze swojego życia a tym jak się wstawia życiorys (czyli coś co zainteresowani albo już znają albo łatwo mogą znaleźć, a Ci których to nie interesuje i tak nie będą się z tą całością zapoznawać) "najsłynniejszych polskich bliźniąt" [jak to ujęła Happy] czy też po prostu [baczność] miłościwie nam panujących [spocznij]. Pomijając już fakt że ciekawe czemu życiorysu trzeciej wspomnianej osoby nie podała, bo to i dobrze bo post już i tak długi na tyle ze 3/4 by podarowało sobie jego treść :)
- - -
sinar pisze:Moze po prostu taka jest liberalna filozofia ktora przyswieca temu forum i ma przyciagac tu ludzi.
No to właśnie albo trzymać się należy liberalnego podejścia albo sugerować (tylko chyba lepiej już na wstępie niż nagle po 83 stronach) rzeczy typu : 'to mój topik i ja ustalam co może w nim być'; zwłaszcza że w tym przypadku po pierwsze temat znajduje się w dziale Hydepark, a dwa że jest on sam w sobie tematem otwartym [czyli sam temat nie wytycza konkretnego zagadnienia oraz już od samego początku był jaki był czyli pisanie o wszystkim].
- - -
@Happy : Jeżeli moje posty miały by być tak jak twierdzisz czystymi "złośliwościami", to wierz mi wtedy bym napisał coś w stylu :
No prosze cytujesz tak że w treści widnieje :
Happy pisze:Dziś piastują najwyższe w Polsce stanowiska, jednak wcześniej byli znani najpierw jako Jacek i Placek z "O dwóch takich, co ukradli księżyc", a następnie z działalności opozycyjnej i politycznej.REKLAMA Czytaj dalej
(...)
.. a nawet grzecznościowo nie podajesz źródła z którego cytujesz tekst którego to autorką nie jesteś.
Widać różnice miedzy taką treścią czysto czepialsko-złośliwą a zwykłymi luźnymi treściami w których to dostrzegasz jakąś tam niby quasi-agresję ? :)
-
gosienka2005
- WSR Guru

autor: gosienka2005 » 19 cze (wt) 2007, 07:06:03
Kali pisze:
Ja pisałem swoje posty odnośnie tego, że gosieńska zaczeła kogoś(nie musiał być to Happy) pouczać co ma być zawartością topiku nie zwracając jakoś wcześniej na to uwagi. Nie pisałbym tego gdyby się nie odezwała. Tyle z mojej strony.
Nie dość że obrońca uciśnionej to jeszcze moralizator... cholera jasna wogóle sie nie można odezwać na tym forum... wiesz co Kali wrzuć na luz bo czasem jesteś gorszy niż zrzędliwy dziadek... cholera jasna pokaż mi w którym miejscu ja kogoś pouczyłam ?? Matko jedyna nie czyta ze zrozumieniem...
Ponadto jak mi znów ktoś wypali że niby komuś dosrywam to proponuje sie wrócić i popatrzeć kto komu dosrywa... ja sie podzieliłam moim odczuciem co do postu a to że "napadliście" razem (czyt. K+H) na mnie to już wam jest ok... jasne Kali ukraść krowę to dobrze Kali'emu ukraść krowę to źle...
-
Happy
- Wyrocznia WSR

autor: Happy » 19 cze (wt) 2007, 07:35:08
..., że w Chinach codziennie rodzą się 22 tysiące dzieci? 8O
Źródło: Zakrętka soku Tarczyn numer 172.
-
Kali
- WSR Guru

-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 19 cze (wt) 2007, 09:54:38
... że RMF FM kupił dla premiera i prezydenta działkę na Księżycu (w ramach prezentu na urodziny) ?
Źródło : Interia.pl
-
Martha
- Ekspert

autor: Martha » 19 cze (wt) 2007, 12:06:04
..że właśnie zaczął się "Biały marsz"....
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 19 cze (wt) 2007, 16:00:39
Nie potrafię wybrać czy wrzucić to do tematu o aborcji czy też jednak do wielkiego worka spraw o nazwie 'antyklerykalizm' wiec po prostu wrzucę to tutaj ...
... że Watykan opowiada się za karaniem klientów prostytutek?
Jeden z dostojników stwierdził że "wzorem dla nas jest szwedzki porządek prawny". Owszem w Szwecji prostytucja jest nielegalna tyle że warto tu chyba wspomnieć iż dość wybiórczy ten wzór gdyż należy zwrócić uwagę na fakt iż w Szwecji panuje bardzo liberalne prawo dot. aborcji - z tego co się orientuje to : do 12 tyg. 'na życzenie' (nawet beż podawania powodu), do 18 tyg. konsultacja, a powyżej 18 tyg. zgoda bodajże Departamentu Spraw Socjalnych.
źródła informacji : onet.pl / wiara.pl / ekai.pl