Rozmowy o polityce

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 16 lip (pn) 2007, 10:17:51

już wiem gdzie bym nie poszedł jakbym musiał kiedyś zrobić jakieś sondaże :lol:

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 16 lip (pn) 2007, 10:31:52

No zobaczymy jak się rozwinie głosowanie w tej ankiecie WP i na ile się ona rozminie/stanie spójna z tymi z Rzeczpospolitej. Metodologia i dobór grupy jest tu przecież zupełnie inny :)

Ostatnio mieliśmy okazje zobaczyć preferencje partyjne użytkowników Onetu w pewnym zakresie, teraz możemy poznać punkt widzenia (choć w pewnym zakrojeniu bo tyczy się jednej partii) użytkowników WP :)

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 16 lip (pn) 2007, 16:48:29

Sondaży ciąg dalszy :

"Któremu politykowi najbardziej ufają Polacy?" - WP.pl
http://wiadomosci.wp.pl/kat,8311,wid,90 ... omosc.html

Przykłady z sondażu dla leniwych klikaczy :

Ufność :
J. Kaczyński - 33%
A. Kwaśniewski - 52%.
L. Kaczyński - 35%
R. Giertych - 18%

nieufność :
J. Kaczyński - 52%
A. Kwaśniewski - 26%.
L. Kaczyński - 50%
R. Giertych - 67%

Sondaż przeprowadzony w dniach 29 czerwca - 2 lipca na reprezentatywnej próbie dorosłych mieszkańców Polski liczącej 1064 osób

źródło : CBOS / WP.pl

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 17 lip (wt) 2007, 10:15:36

Tak dla rozluźnienia i dla kontrastu z jakąś chorą myślą że SeIZe to z lewicy się nie śmieje odsyłam do postu wrzuconego TUTAJ
:lol: 8)

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 18 lip (śr) 2007, 21:30:30

Uuu z koalicja jest juz naprawde zle. Zaczeli na siebie mowic per przyjaciele :lol: Ostatnio tak bylo z PO i PiSem na jesieni 2005... :roll:

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 20 lip (pt) 2007, 12:27:44

Cytat z Andrzeja Leppera:

"Premier niech się na temat seksu nie odzywa się najlepiej, bo on tego uczucia bycia z kobietą w stałych uczuciach nie przeżył, więc niech on lepiej nie rozmawia o tym. To jest jego osobista sprawa i do osobistych spraw ludzi, którzy żyją w związku przez kilkadziesiąt lat, niech on się też nie wtrąca. Bo jakie ja rzeczy słyszałem na temat premiera, to też mogę je powiedzieć

A jeżeli zaczniemy odkrywać prawdę na temat rozmów prywatnych, to też będziemy mieli z premierem Giertychem dużo do powiedzenia, chociażby na temat działań które były czy są przygotowywane wobec niektórych ludzi w Polsce"

Zawsze mowilem ze jak Lepper wyjdzie z rzadu (ale na dobre) to wiele ciekawych rzeczy mozemy uslyszec. Rok temu juz probowal ale nagle ugryzl sie w jezyk jak wrocil do rzadu.

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 20 lip (pt) 2007, 12:47:07

tylko szkoda, że nagle coraz to nowe rzeczy są wymyślane, prawie codziennie inne powody dlaczego to CBA stworzyło nyb prowokacjie w stosunku do niego.
Zastanawia nie jedno, jak Lepper był w rządzie wszyscy o matko co się stanie temu człowiekowi nie można ufać itd. A teraz kiedy w rządzie już nie jest to nagle wszystko co mówi jest prawdą i święte. Radzę to co powie Lepper potraktować na początek jako fantastykę, a dopiero jak będą jakiekolwiek dowody na to co mówi jako prawdę.

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 20 lip (pt) 2007, 12:54:28

Kali pisze:Radzę to co powie Lepper potraktować na początek jako fantastykę, a dopiero jak będą jakiekolwiek dowody na to co mówi jako prawdę.
No i dlatego wydaje mi się niektórzy chcą powołania komisji śledczej w tej sprawie; tak by spróbować choć trochę ustalić w jakiej strefie się poruszamy.

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 20 lip (pt) 2007, 12:57:35

Spoko Kali dziele to wszystko na czworo co mowi ten pan. Jednak sadze ze jest to jeden z niewielu politykow ktory byc moze zlamie zmowe milczenia calej klasy politycznej ktorzy "znaja granice" i wiedza ze nie wszystko moga powiedziec i wykorzystac bo grozi im rykoszet albo po prostu retorsja. Przyznam ze dla mnie ewentualne wynurzenia czy spowiedz Leppera "po" beda testem na ile pozostal czlowiekiem z ludu (moze nawet warcholem) a na ile jest juz politykiem.

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 20 lip (pt) 2007, 14:20:32

Fakt faktem najbardziej mnie rozbawialo jak Lepper mowil ( i dalej mowi) o jakims programie SO, a juz szczegolnie o solidarnym panstwie i IV Rzeczpospolitej. Przeciez to kpiny. Przyczepili sie do tego by ukryc fakt ze weszli w koalicje z PiSem dla wladzy i posad.
Kali pisze:Zastanawia nie jedno, jak Lepper był w rządzie wszyscy o matko co się stanie temu człowiekowi nie można ufać itd.
Mnie zastanawia dlaczego nie przeszkadzali/przeszkadzaja Tobie PZPRowcy i byli SLDowcy w tej koalicji i w tym patriotycznym/niepodleglosciowym rzadzie. Tzn nie przeszkadzali do czasu. Dopoki byli maszynka do glosowania. A teraz jest nagle zdziwienie ze to aferzyszci.

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 21 lip (sob) 2007, 09:59:02

sinar pisze:Cytat z Andrzeja Leppera:

"Premier niech się na temat seksu nie odzywa się najlepiej, bo on tego uczucia bycia z kobietą w stałych uczuciach nie przeżył, więc niech on lepiej nie rozmawia o tym. To jest jego osobista sprawa i do osobistych spraw ludzi, którzy żyją w związku przez kilkadziesiąt lat, niech on się też nie wtrąca. Bo jakie ja rzeczy słyszałem na temat premiera, to też mogę je powiedzieć

A jeżeli zaczniemy odkrywać prawdę na temat rozmów prywatnych, to też będziemy mieli z premierem Giertychem dużo do powiedzenia, chociażby na temat działań które były czy są przygotowywane wobec niektórych ludzi w Polsce"

Zawsze mowilem ze jak Lepper wyjdzie z rzadu (ale na dobre) to wiele ciekawych rzeczy mozemy uslyszec. Rok temu juz probowal ale nagle ugryzl sie w jezyk jak wrocil do rzadu.

No proszę właśnie za tą wypowiedź Lepper już przeprosił. :lol:

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 21 lip (sob) 2007, 10:06:58

Żeby tak jeszcze inni też umieli używać tego słowa ... :roll:

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Przeprosiny o. Rydzyka

Post autor: s_wojtkowski » 25 lip (śr) 2007, 11:07:23

Oto jak wyglądały telefoniczne przeprosiny prezydenta przez o. Rydzyka:
- Jarosław?
- Nie, Lech.
- A, to przepraszam.

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Re: Przeprosiny o. Rydzyka

Post autor: Magdusia » 25 lip (śr) 2007, 11:12:51

wojtkowski pisze:Oto jak wyglądały telefoniczne przeprosiny prezydenta przez o. Rydzyka:
- Jarosław?
- Nie, Lech.
- A, to przepraszam.
to nie dowcip, ja wierze ze to tak wyglądało. wszyscy siebie warci...

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 25 lip (śr) 2007, 15:01:30

A czy to jest dowcipem ? :mrgreen:

List Rzecznika Prasowego Marszałka Sejmu do Kierownika Zespołu Portalu TVN24.pl*

Linkowany materiał umieszczony jest na stronie internetowej Sejm Rzeczypospolitej Polskiej w sekcji 'Informacje i stanowiska Marszałka Sejmu'

ODPOWIEDZ