Czy wybierajac WSR dostane odroczenie w WKU
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Nowy(a)
Czy wybierajac WSR dostane odroczenie w WKU
Witam wszystkich bardzo serdecznie
Jestem 19- latkiem tuz po maturze i zainteresowalem sie WSR. Czytam sobie wypowiedzi na forum i musze przyznac ze odnosze bardzo pozytywne wrazenia:) Prosze o pomoc i rade. Czy statut szkoly policealnej jaka WSR posiada zapewnia mi napewno odroczenie od zasadniczej sluzby wojskowej?Niestety mam kategorie A i perspektywa straconego roku przyprawia mnie gesia skorke. Kamasze to nie dla mnie! Ja cenie wolnosc i nie wytrzymalbym roku w jakiejs zapyzialej jednosce.
bardzo bardzo prosze o odpowiedz to moze zawazyc na mojej decyzji a juz przeciez nie zostalo duzo czasu.Chce studiowac zaocznie grafike i nawet niewiem czy sa jeszcze miejsca...
Pozdrawiam
Jestem 19- latkiem tuz po maturze i zainteresowalem sie WSR. Czytam sobie wypowiedzi na forum i musze przyznac ze odnosze bardzo pozytywne wrazenia:) Prosze o pomoc i rade. Czy statut szkoly policealnej jaka WSR posiada zapewnia mi napewno odroczenie od zasadniczej sluzby wojskowej?Niestety mam kategorie A i perspektywa straconego roku przyprawia mnie gesia skorke. Kamasze to nie dla mnie! Ja cenie wolnosc i nie wytrzymalbym roku w jakiejs zapyzialej jednosce.
bardzo bardzo prosze o odpowiedz to moze zawazyc na mojej decyzji a juz przeciez nie zostalo duzo czasu.Chce studiowac zaocznie grafike i nawet niewiem czy sa jeszcze miejsca...
Pozdrawiam
-
- Nowy(a)
-
- Ekspert
-
- Wyrocznia WSR
Taka informacja od naszego prawnika wisi właśnie przed moim okiem.OSHka pisze:Happy, jestes pewna?
Mój Tata jest wojskowym (nie bijcie![]()
), a mój facet przerwał studia, bo znalazł super robotę w swoim niedouczonym zawodzie, ma 25 lat i Tata mu poradził, by poszedł na jakąś szkołę policealną, zeby zaświadczenie do WKU mu wystawili.
Tzn., ze mogą go powołać??!!

-
- Loża WSR
-
- Wyrocznia WSR
Coś Ty, chłop to powinien iść do woja. Twardy się wtedy robi i mija rozpuszczenie przez mamusie, babacie i teściowe.OSHka pisze:Kurcze.. Tata jest pewien - jako wojskowy, Marcin też - jako główny zainteresowany, a Ty mi tu takiego zonka podsyłasz.. Możliwe zeby były różne zdania na ten temat? Mam się martwić?? Zdemoralizują mi moje Kochanie

-
- Loża WSR
Kochana Ty to tak z teorii czy z praktyki wiesz... A moze to jest raczej jakas zawoalowana aluzja w kierunku Kaliego czy raczej WKU i ministra ON co by Ci chlopa do wojska wzialHappy pisze:Coś Ty, chłop to powinien iść do woja. Twardy się wtedy robi i mija rozpuszczenie przez mamusie, babacie i teściowe.Chłop w wojsku nabiera męskości i wielu umiejętności, których teraz się z domu nie wynosi. Np. umie coś naprawić.

-
- Bywalec
W WOJSKU JEDNEGO DZIŚ UCZĄ - PIĆ < w dzisiejszych czasach to strata czasu.sinar pisze:Kochana Ty to tak z teorii czy z praktyki wiesz... A moze to jest raczej jakas zawoalowana aluzja w kierunku Kaliego czy raczej WKU i ministra ON co by Ci chlopa do wojska wzialHappy pisze:Coś Ty, chłop to powinien iść do woja. Twardy się wtedy robi i mija rozpuszczenie przez mamusie, babacie i teściowe.Chłop w wojsku nabiera męskości i wielu umiejętności, których teraz się z domu nie wynosi. Np. umie coś naprawić.
-
- Bywalec