Wiadomości Sportowe
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Loża WSR
-
- Loża WSR
Moze sie okazac ze lepiej startowac od 2 rundy. Bo jak pokonaja tych geniuszy ze Steauy (cholera jak to sie pisze i odmienia
) to wpadna na jakis leszczy bo biora jej miejsce. To znaczy leszczy takich jak oni ale beda rozstawieni
No to chyba tez "wiadomosc" sportowa...
Zbigniew Boniek: Minister Lipiec do dymisji
- Nie rozumiem na co czeka minister sportu Tomasz Lipiec. Po zatrzymaniu szefów COS oskarżonych o korupcję, powinien podać się do dymisji - mówi w "Przeglądzie Sportowym" Zbigniew Boniek
Boniek wykazuje, że Lipiec zachowuje się jak hipokryta. - Od prezesa PZPN Michała Listkiewicza domagał się natychmiastowej dymisji, uznając, że odpowiada za złodziejskich działaczy i przekupnych sędziów, mimo, że Listkiewicz bezpośrednio nie odpowiadał za tych ludzi i nie powoływał ich na stanowiska. Natomiast Lipiec znał szefów COS-u zatrzymanych za korupcję i sam powołał ich na stanowiska, powinien więc natychmiast podać się do dymisji - mówi Boniek.
"Przegląd Sportowy" pisze, że Lipiec raczej sam nie zrezygnuje. O ewentualnym odejściu ze stanowiska może przesądzić jedynie premier Jarosław Kaczyński.
Dymisja Lipca oznaczałaby też prawdopodobny powrót do pracy w Komisji Antydopingowej profesora Jerzego Smorawińskiego, największego specjalisty od walki z dopingiem w Polsce. Lipiec w atmosferze skandalu odsunął go ze stanowiska, gdy został ministrem. Smorawiński stał na czele komisji, która kilka lat temu zdyskwalifikowała Lipca za doping. Minister nigdy nie uznał tej decyzji, twierdził, że to nie był doping, tylko "burza hormonów"

No to chyba tez "wiadomosc" sportowa...
Zbigniew Boniek: Minister Lipiec do dymisji
- Nie rozumiem na co czeka minister sportu Tomasz Lipiec. Po zatrzymaniu szefów COS oskarżonych o korupcję, powinien podać się do dymisji - mówi w "Przeglądzie Sportowym" Zbigniew Boniek
Boniek wykazuje, że Lipiec zachowuje się jak hipokryta. - Od prezesa PZPN Michała Listkiewicza domagał się natychmiastowej dymisji, uznając, że odpowiada za złodziejskich działaczy i przekupnych sędziów, mimo, że Listkiewicz bezpośrednio nie odpowiadał za tych ludzi i nie powoływał ich na stanowiska. Natomiast Lipiec znał szefów COS-u zatrzymanych za korupcję i sam powołał ich na stanowiska, powinien więc natychmiast podać się do dymisji - mówi Boniek.
"Przegląd Sportowy" pisze, że Lipiec raczej sam nie zrezygnuje. O ewentualnym odejściu ze stanowiska może przesądzić jedynie premier Jarosław Kaczyński.
Dymisja Lipca oznaczałaby też prawdopodobny powrót do pracy w Komisji Antydopingowej profesora Jerzego Smorawińskiego, największego specjalisty od walki z dopingiem w Polsce. Lipiec w atmosferze skandalu odsunął go ze stanowiska, gdy został ministrem. Smorawiński stał na czele komisji, która kilka lat temu zdyskwalifikowała Lipca za doping. Minister nigdy nie uznał tej decyzji, twierdził, że to nie był doping, tylko "burza hormonów"
-
- WSR Guru
jedno wielkie gówno
można przegrać, ale żeby w takim stylu. Wyglądali i grali jakby ktoś im zabrał cukierka i mieli się zaraz rozpłakać. A serwy w ich wykonaniu to jakaś komedia, jak może 5 na 6 zawodników na boisku przepychać piłkę na druga stronę. Widać że nie są prawdziwymi zawodnikami, bo inaczej każdy by poza treningami przychodził i trenował serwy, a nie serwują jak dzieci.
Jest mi wstyd po tym występie Polaków

-
- WSR Guru
-
- Loża WSR
No ja zlapalem swietny kurs na Brazylie w finale Copa. Nie bardzo rozumiem jak mozna bylo tak nie doceniac bylo nie bylo 5-krotnych mistrzow swiata. Spotykaly sie dwie rownorzedne druzyny a tymczasem kurs na Brazylie dochodzil nawet do 4.45 (w BAH)!
Myslalem tez o remisie ale przy takim kursie po prostu zal bylo nie skorzystac 

-
- Loża WSR
Dziennikarze "PS" rozmawiali z minister (sportu!) Jakubiak głównie o przygotowaniach do Euro 2012. Na koniec postanowili jednak przepytać ją z wiedzy o sporcie.
Kiedy będą igrzyska w Pekinie?
- Na przełomie czerwca i lipca 2008. Wiem, bo nawet się tam wybieram.
Oj, to może Pani niewiele zobaczyć. Igrzyska będą w sierpniu. A kto jest trenerem reprezentacji Polski w piłce ręcznej?
- Błagam, żadnych pytań! Ja nic nie wiem!
To może wie Pani kto jest mistrzem Polski w piłce nożnej?
- Zaraz, zaraz. Moje karteczki! [pani minister biegnie do biurka po notatki i zaczyna czytać]. Jesteśmy w grupie A, mamy 19 punktów do Euro 2008, Jerzy Dudek gra w Realu Madryt, mistrzem Polski jest Zagłębie Lubin, Tomasz Kuszczak w Manchesterze United, Dawid Janczyk w CSKA Moskwa... Co to jest beniaminek... Na czym polega spalony... O, to mogę nawet narysować! [i minister narysowała pozycję spaloną - w "Przeglądzie Sportowym" jest zdjęcie].
Kiedy będą igrzyska w Pekinie?
- Na przełomie czerwca i lipca 2008. Wiem, bo nawet się tam wybieram.
Oj, to może Pani niewiele zobaczyć. Igrzyska będą w sierpniu. A kto jest trenerem reprezentacji Polski w piłce ręcznej?
- Błagam, żadnych pytań! Ja nic nie wiem!
To może wie Pani kto jest mistrzem Polski w piłce nożnej?
- Zaraz, zaraz. Moje karteczki! [pani minister biegnie do biurka po notatki i zaczyna czytać]. Jesteśmy w grupie A, mamy 19 punktów do Euro 2008, Jerzy Dudek gra w Realu Madryt, mistrzem Polski jest Zagłębie Lubin, Tomasz Kuszczak w Manchesterze United, Dawid Janczyk w CSKA Moskwa... Co to jest beniaminek... Na czym polega spalony... O, to mogę nawet narysować! [i minister narysowała pozycję spaloną - w "Przeglądzie Sportowym" jest zdjęcie].
-
- Loża WSR
-
- Loża WSR
i sen o lidze mistrzów prysł wczoraj jak bańka mydlana.
długo bardzo długo będziemy czekać na taką dogodną możliwość awansu do LM.
za równo w II jak i w III rundzie były słabe druzyny do ogrania ale jak widać nasz mistrz polski znowu okazał się goły.
po jakiego oni w sumie grają w tych pucharach.
tylko kasę wydaja i nic z tego nie mają.
długo bardzo długo będziemy czekać na taką dogodną możliwość awansu do LM.
za równo w II jak i w III rundzie były słabe druzyny do ogrania ale jak widać nasz mistrz polski znowu okazał się goły.
po jakiego oni w sumie grają w tych pucharach.
tylko kasę wydaja i nic z tego nie mają.

-
- Loża WSR
No wreszcie jakis serwis sportowy dla Happy i innych prawdziwych kibicek 
www.ciacha.net
Tylko cos o Zurawskim malo pisza prawda

www.ciacha.net
Tylko cos o Zurawskim malo pisza prawda

-
- Loża WSR
wiesz taka kolej rzeczy Kali.Kali pisze:zapomniałem napisać jak ostatnio zbulwersowała mnie jedna rzecz, a mianowicie zdrada przez Ronaldinho Canarhinios, nie wybaczę mu tego. Tym bardziej teraz Barcelona będzie już absolutnie moim wrogiem numero uno.
ale to prawda dziwię się jemu że nie chce grać dla Brazylii
ale wybrał tak a nie inaczej i trzeba to uszanować.
ważniejsze jest jak gra a nie dla kogo chociaz to też ważne
wiesz jakby to był Frankowski to byś nawet nie zwrócił uwagi tylko przyjał do wiadomości.
-
- WSR Guru
może dlatego, że jestem fanem Brazylii od zawsze, a Frankowskiego nie za bardzo
i dlatego dla mnie to zdrada.
Tak się zastanawiam po co mu to, jak Hiszpanie mimo wspaniałego składu nie potrafią nic wygrać: Mistrzostwa Świata IV miejsce 1950, a Mistrzami Europy byli w 1964 i w 1984 II Miejsce. Tragiczny bilans

Tak się zastanawiam po co mu to, jak Hiszpanie mimo wspaniałego składu nie potrafią nic wygrać: Mistrzostwa Świata IV miejsce 1950, a Mistrzami Europy byli w 1964 i w 1984 II Miejsce. Tragiczny bilans
-
- WSR Guru
http://sport.wp.pl/kat,1864,wid,9198805 ... 529491.137
No proszę szkoda, że w taki sposób. Ale trzeba przyznać, że w takim wypadku był najlepszy. Brawo
No proszę szkoda, że w taki sposób. Ale trzeba przyznać, że w takim wypadku był najlepszy. Brawo