A ja powyższe zrozumiałem jak wskazanie jakoby moje "rozwadnianie" miało na celu zaprzeczeniu tego o czym wspomniałeś, toteż wyprowadziłem cię zwyczajnie z błędu.wojtkowski pisze:Natomiast moja dodatkowa prośba, żeby nie rozwadniać problemu dotyczyła przewidywanej (i często stosowanej) taktyki, polegającej na mnożeniu trudności i wskazaywaniu oderwanych przypadków, żeby tylko nie nazwać SLD postkomuną.
Rozmowy o polityce
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Loża WSR
Re: Doprecyzowanie formalne o postkomunie w Polsce
-
- Początkujący(a)
[ytv]http://www.youtube.com/watch?v=Hi3AREmDwNo[/ytv]
-
- WSR Guru
nie dobrze się dzieje
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... 617205.070
A to chyba wszystko wyjaśnia po ostatnich doniesieniach byłych koalicjantów
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... 617257.674

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... 617205.070
A to chyba wszystko wyjaśnia po ostatnich doniesieniach byłych koalicjantów

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... 617257.674
-
- Loża WSR
No proszę jak Partia Przewodnia rozstaje się z koalicjantami (tracąc tym samym większość parlamentarną) dokonuje zmian na stanowiskach rządowych z cyklu "z ich na swoich" - zresztą fajnie ze kolejna pula tych nowo powołanych osób zostanie za niedługi czas uwzględniona pod kątem dostania odpraw - to wtedy jest ok i jest to całkiem zrozumiałe.
Ale jak jak większość parlamentarna jest w rękach opozycji i dokonuje ona zmian przewodniczących w komisjach to już Partii Przewodniej zaczyna to pachnieć brakiem demokracji i anarchią.
Zresztą ostatni się w ogóle można pogubić, zewsząd słychać ze Kaczmarek mówi kłamstwa, potem pojawiają się niby stwierdzenia że ujawnia fakty, przerywa się przesłuchanie przed komisją, utajnia obrady sejmu, Marszałek stwierdza : "Pamiętam, jak w sposób obrzydliwy załatwiono kandydaturę Włodzimierza Cimoszewicza w 2005 roku.", sam zablokował wniosek o własne odwołanie, od tego samego człowieka Roman Giertych dowiedział się "wprost", wczoraj w studiu telewizyjnym "Co z tą Polską" że był tylko użytecznym narzędziem czy coś na ten kształt... PKW podtrzymuje swoje stanowisko o odrzuceniu sprawozdań finansowych PiS i SLD... normalnie wydaje mi się że stracić tak jeden albo parę dni to tak jak by stracić tyle samo odcinków jakiejś telenoweli brazylijskiej ...
Ale jak jak większość parlamentarna jest w rękach opozycji i dokonuje ona zmian przewodniczących w komisjach to już Partii Przewodniej zaczyna to pachnieć brakiem demokracji i anarchią.
Zresztą ostatni się w ogóle można pogubić, zewsząd słychać ze Kaczmarek mówi kłamstwa, potem pojawiają się niby stwierdzenia że ujawnia fakty, przerywa się przesłuchanie przed komisją, utajnia obrady sejmu, Marszałek stwierdza : "Pamiętam, jak w sposób obrzydliwy załatwiono kandydaturę Włodzimierza Cimoszewicza w 2005 roku.", sam zablokował wniosek o własne odwołanie, od tego samego człowieka Roman Giertych dowiedział się "wprost", wczoraj w studiu telewizyjnym "Co z tą Polską" że był tylko użytecznym narzędziem czy coś na ten kształt... PKW podtrzymuje swoje stanowisko o odrzuceniu sprawozdań finansowych PiS i SLD... normalnie wydaje mi się że stracić tak jeden albo parę dni to tak jak by stracić tyle samo odcinków jakiejś telenoweli brazylijskiej ...

-
- Loża WSR
No to się wczoraj trochę działo ... "sędzia we własnej sprawie" wpierw udostępnił malutki fragment "gwoździa" i ... ja czegoś chyba nie załapałem.
Rozmowa miała być nagrana 14 czerwca niby a w tym upublicznionym wyrywku pada zdanie : "Ja rozmawiałem jeszcze wtedy jak Kaczmarek był ministrem" (Lepper). O ile ja kojarzę to Kaczmarek był Ministrem (szefem MSWiA) od 8 lutego do 8 sierpnia - zatem 14 czerwca jeszcze nim był.
Prosił bym zatem by wytłumaczyć mi - dziecku we mgle - bo się zgubiłem
Rozmowa miała być nagrana 14 czerwca niby a w tym upublicznionym wyrywku pada zdanie : "Ja rozmawiałem jeszcze wtedy jak Kaczmarek był ministrem" (Lepper). O ile ja kojarzę to Kaczmarek był Ministrem (szefem MSWiA) od 8 lutego do 8 sierpnia - zatem 14 czerwca jeszcze nim był.
Prosił bym zatem by wytłumaczyć mi - dziecku we mgle - bo się zgubiłem

-
- Loża WSR
Nowy pakt PiS z o. Rydzykiem
http://***SPAM***.pl/1594910,11,item.html
http://***SPAM***.pl/1594910,11,item.html
-
- Loża WSR
żródło : Wp.pl / Onet.pl / ze słuchu konferencji w tv
Posypało się nieco tekstów w o tym jakoby PiS stawało się "ugrupowaniem bolszewickim", że [jak zrozumiałem] SLD jest mniej na lewo, że to PiS jest bardziej skrajne, Poleciało m.in. "Przestańcie sobie wycierać gębę hasłami "Solidarności", bo nie macie do tego prawa" i wiele jak dla mnie mocnych słów.
-
- Loża WSR
Ciekawie też się dziś przypomina obecny kiedyś "spór i różnica zdań w jednej sprawie" w przypadku Ludwika Dorna ówczesnego szefa MSWiA i Jarosława Kaczyńskiego; gdzie wtedy L. Dorn powiedział iż jego zdaniem rozwiązanie sugerowane przez J.Kaczyńskiego było "obarczone błędami" - wtedy to rzekomo : "Chodziło o pewne różnice odnoszące się do koordynacji. Była to kwestia czysto merytoryczna”
Cytaty za : "Dymisja na skutek sporu - Dorn rezygnuje z MSWiA" - www.money.pl (07-02-2007)
Cytaty za : "Dymisja na skutek sporu - Dorn rezygnuje z MSWiA" - www.money.pl (07-02-2007)
-
- Loża WSR
Lepper natomiast wyciągnął sprawę sprzed lat - czyli sprawę Telegraf S.A. W której to niby (bo to nie mi rozstrzygać bo nie wiem) kapitał zakładowy spółki, wynoszący 250 mln zł, w ciągu 10 miesięcy pomnożył się 144 etc. Z tego co zrozumiałem w czasie przyszłym Lepper ma niby ujawnić jakieś dokumenty w tej sprawie.
Stwierdził też coś na kształt że niby jeżeli jakakolwiek partia się dorobiła w III RP to Porozumienie Centrum.
Stwierdził też coś na kształt że niby jeżeli jakakolwiek partia się dorobiła w III RP to Porozumienie Centrum.
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Giertych - kim jest naprawdę?
Jestem zszokowany tym, co TERAZ robi Giertych. Muszę przyznać ze smutkiem, że myliłem się co do niego. Nawet fakt, że walczy o być lub nie być LPR, nie usprawiedliwia (w moich oczach) tego, co robi. Z drugiej strony nieźle przytłumił swoją aktywnością pozostałych liderów opozycji (Leppera, Olejniczaka, Tuska, o Pawlaku już nie wspominając).seize pisze:No to Giertych teraz pojechał na konferencji ... (znaczy dalej jedzie bo konferencja trwa).
-
- Loża WSR
Tez mam od kilku miesiecy takie skojarzenia. Wyraznie ku temu daza kanaly informacyjne. Przede wszystkim TVN24 ale doszlusowuje tez Superstacja ktora od dluzszego czasu stopniowo przeformatowuje sie na telewizje informacyjna. Zaraz bedziemy mieli TVP3/TVP Info. Ciekawe co zrobi Polsat czy zostanie przy biznesie.seize pisze:normalnie wydaje mi się że stracić tak jeden albo parę dni to tak jak by stracić tyle samo odcinków jakiejś telenoweli brazylijskiej ...
W kazdym razie mam wrazenie ze dzieki takim stacjom jestesmy swiadkami a moze i uczestnikami takiej niekonczacej sie telenoweli. I jak widac politycy i stacje zyja tu w takiej symbiozie. Bo jest to w ich wspolnym interesie. Jak nic sie nie dzieje to TVN24 robi z igly widly i okazuje sie ze np Marcinkiewicz nabluzgal na PiS. A jak sprawa troche przyschla to dzis mamy 3 zatrzymania i znow sie cos dzieje.
-
- Loża WSR
Re: Giertych - kim jest naprawdę?
Tu sie z tobą w pełni zgodzę i to że była to osobna konferencja LPR a nie LiS-u tez osobiście średnio widzę jako "przypadek". Mimo np. niejednokrotnie prezentowanego tu negatywnego zdania na temat Giertycha, tu mogę przyznać że jeżeli to już jest swoista kampania to całkiem zręcznie prowadzona. Bo o ile Tuska czy tam Leppera nieco czasem słychać to Olejniczaka czy już wogóle Pawlaka to uważam medialnie nie ma, choć pokazują się i mówią w mediach.wojtkowski pisze:Z drugiej strony nieźle przytłumił swoją aktywnością pozostałych liderów opozycji (Leppera, Olejniczaka, Tuska, o Pawlaku już nie wspominając).
Nie będę tez ukrywam, że z ciekawością czekałem na twój komentarz gdyż zawsze zajmowałeś stanowisko bardziej 'za' niż 'przeciw' jego osobie. dlatego ciekaw byłem która opcje teraz obierzesz Kaczyński czy Giertych.