Kontrowersje WSR

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Malwina
Nowy(a)

Re: Wyjaśnienie pierwsze - formalne

Post autor: Malwina » 03 paź (pt) 2008, 21:57:05

wojtkowski pisze: Zamiatanie pod dywan nie jest w stylu WSR. Najlepszym dowodem jest to forum - żadna inna szkoła się chyba jeszcze na to nie zdobyła, żeby tak otwarcie przyjmować krytykę. Na własnej stronie, na własne ryzyko.
Korzystając z okazji, że słuchacze mogą wyrazić swoje sugestie względem szkoły chciałabym napisać w tym miejscu kilka słów od siebie.

Na wstępie dziękuję panu Arturowi W, że w środę (01.10.) wyszłam ze szkoły zadowolona i szczęśliwa ponieważ wyniosłam z wykładu konkretną i użyteczną wiedzę, co w poprzednich dniach września niestety się nie zdarzyło (mówię o Warsztatach Internetowych). Rozumiem, że pana obecność na zajęciach była reakcją na wątpliwości kolegi Artura B względem zaliczenia warsztatów. Co prawda była to "musztarda po obiedzie", ale jestem zadowolona że szkoła reaguje na nasze uwagi. Widzę, że słowa " Jeżeli będziecie chcieli mieć zajęcia na przykład z baletu to szkoła wam to załatwi."

Następnie chciałabym poprosić pracowników szkoły, żeby zanim coś powiedzą (czyt. obiecają) przemyśleli to czy są w stanie się z tego wywiązać. Ponieważ można to odebrać jako niesłowność, czego raczej byśmy nie chcieli.

Kolejna moja prośba, aby wykładowcy nie spóźniali się notorycznie na wykłady ponieważ powoli zaczyna się to robić irytujące. Rozumiem , że jesteśmy tylko ludźmi i każdemu zdarzają się jakieś nie przewidziane zdarzenia losowe, ale postarajmy się jednak docierać do szkoły na czas, nie 40 min później.

Mam nadzieję, że mój post nie zostanie odebrany jako atak w czyjąkolwiek stronę i mam nadzieję, że nie uraziłam nikogo swoją wypowiedzą

Na zakończenie chciałabym dodać, że jestem jak najbardziej za zorganizowaniem KULTURALNEGO SPOTKANIA w celu przedyskutowania w wspólnym gronie spraw, które nas nurtują. Mam nadzieję, iż moje uwagi zostaną potraktowane jako konstruktywna krytyka.

kamil_pld
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: kamil_pld » 03 paź (pt) 2008, 22:14:29

Teraz krytyka brzmi konstruktywnie :)

myimmortal
Bywalec
Bywalec

Post autor: myimmortal » 03 paź (pt) 2008, 23:15:10

hmmm... tak sobie czytam to co Artur napisał odnośnie wykorzystywanie prac słuchaczy co celów promocyjnych szkoły i powiem tylko, że mnie na przykład ucieszyło to, że dostałam ostatnio maila z zapytaniem czy szkoła może wykorzystać 3 zdjęcia zrobione przeze mnie poza szkołą, w moim prywatnym czasie, jedno z nich nawet robione kilka miesięcy przed rozpoczęciem edukacji w wsrze do celów promocyjnych... fakt - nie będę miała nic z tego jeśli chodzi o kwestię finansową, ale szkoła obiecała podpisać w druku zdjęcia moim imieniem i nazwiskiem i poza satysfakcją, że moje zdjęcia będzie oglądało sporo osób, mam jeszcze darmową reklamę, więc nie uważam tego za wykorzystywanie mnie czy mojej twórczości własnej ;)

Artur0
Ekspert
Ekspert

Post autor: Artur0 » 04 paź (sob) 2008, 09:56:45

To miałaś to szczęście, bo nas się nikt nie pytał.

Odpowiadam na szybko, resztę przeczytam i odpowiem jak wrócę w niedzielę, bo nie mam teraz czasu, a chciałbym jeszcze umowę przejrzeć uważnie, którą mam w Warszawie.

Agfu
Bywalec
Bywalec

Post autor: Agfu » 04 paź (sob) 2008, 12:59:25

Malwina pisze:Na wstępie dziękuję panu Arturowi W, że w środę (01.10.) wyszłam ze szkoły zadowolona i szczęśliwa ponieważ wyniosłam z wykładu konkretną i użyteczną wiedzę, co w poprzednich dniach września niestety się nie zdarzyło (mówię o Warsztatach Internetowych).
Wiedza made by google śmogle, bez urazy.
Czyli jak dla mnie to samo co w dniach poprzednich.
Ale taka chyba specyfika tego przedmiotu, czysto praktyczny, niewiele dadzą tu jakiekolwiek "wykłady".

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Immortak nie zna definicji reklamy

Post autor: s_wojtkowski » 04 paź (sob) 2008, 13:00:47

myimmortal pisze:mam jeszcze darmową reklamę
Immortal, jak możesz?! Jesteś przecież już na drugim roku! Nawet to, że na FOTO, Cię nie usprawiedliwia :evil:. :wink:

kamil_pld
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: kamil_pld » 04 paź (sob) 2008, 13:22:44

Agfu pisze:Wiedza made by google śmogle, bez urazy.
Czyli jak dla mnie to samo co w dniach poprzednich.
Ale taka chyba specyfika tego przedmiotu, czysto praktyczny, niewiele dadzą tu jakiekolwiek "wykłady".
Google wie wszystko, często lepiej niż nam się wydaje.
Jest w tym coś złego? ;-)

Agfu
Bywalec
Bywalec

Post autor: Agfu » 04 paź (sob) 2008, 13:38:26

kamil_pld pisze:Google wie wszystko, często lepiej niż nam się wydaje. Jest w tym coś złego? ;-)
A czy ja mówię, że w tym jest coś złego? :wink:
Jedynie, że nie widzę różnicy w zasobie wiedzy jaka została nam dostarczona na dotychczasowych zajęciach z WI i tą z dnia przytaczanego przez Koleżankę. Stąd nie chwytam zachwytu. I to nie jest żaden przytyk. Ot zwyczajne podzielenie się odczuciami :wink:

kamil_pld
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: kamil_pld » 04 paź (sob) 2008, 13:47:36

Damn, no właśnie to jest metoda nauczania.
Trochę inna niż norma przewiduje.
Dla mnie to była dobra forma przekazu.

W tym co było na warsztatach netowych,
więcej jest praktyki i specyficznego podejścia do tematu,
niż trudnych teorii do opanowania.

Tak btw. to nie wszystkie mądrości i techniki
"ogarniania internetu" zostały spisane do książek,
ale większość można zrozumieć ucząc się wyszukiwania informacji.

Ja tak rozumiałem te warsztaty.

Agfu
Bywalec
Bywalec

Post autor: Agfu » 04 paź (sob) 2008, 13:58:03

Ale tu nie chodzi o metodę, książki itp.
Zwyczajnie nie umiem zachwycać się tym, że ktoś na zajęciach czyta wydruk z sieci lekko go zabarwiając.
Pierwsza część zajęć była super, a i owszem.
Ale omawianie metody pisania recenzji było przynajmniej dla mnie zbędne, bo po raz setny powtórzę, że to wszyscy umieć już w tym wieku powinni,lepiej lub gorzej. Chodzi o sensowność tej pracy.

Paziu
Ekspert
Ekspert

Post autor: Paziu » 04 paź (sob) 2008, 14:00:34

ja tak rozumiem całą tą szkołę :P

apropo:
http://spikedhumor.com/articles/164946/ ... rning.html

Bardzo ciekawy i sensowny vid o tym jak uczymy sie właściwie tylko kiedy coś nas interesuje, o różnicy między "zachęcaniem do nauki i daniem możliwości" (czego WSR jest wg. mnie świetnym przykładem), a "wkuwaniem i wymaganiem"

całość na przykładzie gier komputerowych.

całość po angielsku, dość szybko, ale jeśli zrozumiecie to wyjdzie Wam na dobre :P

Agfu
Bywalec
Bywalec

Post autor: Agfu » 04 paź (sob) 2008, 14:11:19

Paziu pisze:Bardzo ciekawy i sensowny vid o tym jak uczymy sie właściwie tylko kiedy coś nas interesuje, o różnicy między "zachęcaniem do nauki i daniem możliwości" (czego WSR jest wg. mnie świetnym przykładem), a "wkuwaniem i wymaganiem"
Ale nikt chyba nie traktuje praktycznego charakteru Szkoły jako wady?
To jest największy plus i chyba każdy się z tym zgodzi.

Ale jeśli praktyka, to wykładowcy mogli poświęcić choć jedne zajęcia na pokazanie jak się robi animowane banery...

kamil_pld
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: kamil_pld » 04 paź (sob) 2008, 14:12:07

Masakralnie dobre video. Poza tym, trafne porównanie.
:)

Paziu
Ekspert
Ekspert

Post autor: Paziu » 04 paź (sob) 2008, 14:26:00

racja agfu - a widząc że więcej ludzi się z tym zgadza, jestem pewien że ten błąd zostanie naprawiony ...

myimmortal
Bywalec
Bywalec

Re: Immortak nie zna definicji reklamy

Post autor: myimmortal » 04 paź (sob) 2008, 16:04:06

wojtkowski pisze:Immortal, jak możesz?! Jesteś przecież już na drugim roku! Nawet to, że na FOTO, Cię nie usprawiedliwia :evil:. :wink:
oj nooo... to był skrót myślowy :roll: :lol: :twisted:

ODPOWIEDZ