Bajki raczej dla dorosłych

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
andy
Ekspert
Ekspert

Bajki raczej dla dorosłych

Post autor: andy » 01 paź (pt) 2004, 13:59:02

...a gdyby ktoś potrzebował chwili relaksu polecam animacje z stronki:

http://www.happytreefriends.com/watch_e ... index.html# :mrgreen:

Nicole_a
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Nicole_a » 01 paź (pt) 2004, 14:49:28

Mocne :twisted: Aż mi chwilami ciarki pzreszły :D

ginka
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: ginka » 01 paź (pt) 2004, 16:38:53

"Happy Tree Friends" to najobrzydliwsza, najbardziej makabryczna i odrażająca kreskówka, jaką kiedykolwiek widziałam. Przerażał mnie kidyś "Jam Łasica"... Teraz kiedy tylko widzę ikonkę MTV od razu pojwiają mi się te słodkie wiewióreczki z odciętą ręką lub głową i wypływającym mózgiem! Ja mam za słabe zdrowie na takie rzeczy...

andy
Ekspert
Ekspert

Post autor: andy » 01 paź (pt) 2004, 17:24:13

Ginko - Karolinko, to przecież tylko pewna konwencja. Sądzę, że takie wynalazki raczej nie są źródlem jakichś patologicznych zachować w tzw. realu. Już teatr grecki pławil sie w okrucienstwie, zaś Arystoteles uznal, że uczestnictwo w przedstawieniach teatralnych w efekcie powoduje katharsis ;-) (Myśliciel starożytny jest dla mnie bardziej przekonujący, niż niektóre wspólczesne autorytety psychologiczne opowiadające jakieś dyrdymaly o mediach - tym bardziej, iż sam odebrałem edukację czyniącą ze mnie dyplomowanego medioznawcę :mrgreen:

A już tak bardziej do rzeczy - przemoc w dzisiejszych multimediach jest dobrą materią do jakichś refleksji kulturowych itp., a nie np. lęku. Dlaczego tak często pomstujemy na krwawe kino Lyncha, Scorsese, braci Coen itd. a nie buntujemy się przeciw bezdennej głupocie typowej ramówki TV (telenowele, teleturnieje etc.)?

Marqoni
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Marqoni » 01 paź (pt) 2004, 17:41:26

A ja dorzucam link do http://www.xombified.com/
Zombie-superbohater

Kesonex
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kesonex » 01 paź (pt) 2004, 22:07:49

Zassalem sobie kiedys cala plytke z ich serialami :)Mysle ze sa the best i raczej wszyscy naokolo mysla podobnie.Nie ma bynajmniej tutaj jakiegos podobienstwa do masochizmu , patologii czy mozna powiedziec horroru.Z tego mozna sie poprostu smiac to przeciez kreskowka:)

ODPOWIEDZ