O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
Sebek
- Zaczyna działać

autor: Sebek » 20 kwie (czw) 2006, 12:10:16
Witam serdecznie!
Temat podałem trochę prowokacyjny, ale może skusi on przez to większą rzeszę wypowiadających się mam nadzieję konstruktywnie słuchaczy i nie tylko w tym wątku. Mam tu na myśli sprowokowanie dyskusji, opinii o konkretnej reklamie, którą popełniłem i oddałem do publikacji w czasopiśmie branżowym. Chętnych do zapoznania się z charekterem, profilem firmy i produktów przez nią oferowanych zapraszam na
http://www.autor.com.pl
Tak więc proszę o techniczne uwagi, bluzgi, sugestie, pomocne wskazówki, głosy dezaprobaty, czy po prostu konstruktywną krytykę.
W skrócie firma oferuje kompleksowe usługi: wdrożenia aplikacji inżynierskiech wraz z wsparciem technologicznym jak i edukacyjnym. Tak więc sprzedajemy nie pudełka z programem, ale ROZWIĄZANIA.
Tak więc fachowcy z [RP] do dzieła:)
a oto rzeczona reklama:)
Reklama w lepszej rozdzielczości dostępna jest pod adresem
http://www.margalsie.republika.pl/AutoR.jpg
pozdr. Sebek
-
Happy
- Wyrocznia WSR

autor: Happy » 20 kwie (czw) 2006, 12:32:54
A dlaczego to dziecko siedzi do potencjalnego klienta tyłem? Ja się czepiam z psychologicznego podejścia. Jak ktoś siedzi tyłem to ma to kontekst taki według mnie, że ktoś coś chce przede mną ukryć, nie chce mi powiedzieć całej prawdy a ja nie ufam takiemu komuś. Poza tym stwarza to dla mnie jakąś taką pozycję zamknięcia, tworzenia bariery, odwrócenia się do kilenta tyłem, typu Ty zapłacisz a ja Cię "oleję". Jaki jest zamysł tego siedzenia tyłem? Jakoś mnie to do rozwoju nie przekonuje. Nie widzę pozytywnych bodźców u tego dziecka. Nie widzę jego twarzy, jego emocji, czuję jakby coś przede mną ukrywał!
...Wiem czepiam się...

-
Happy
- Wyrocznia WSR

autor: Happy » 20 kwie (czw) 2006, 12:37:26
... a co do tekstu to go nie widzę więc nie wypowiadam się.
System rozwija się w sposób ciagły - Rozwiń się z nim. Takie za długie i za zgrzytające. Na pierwszy rzut oka. Nie znam profilu firmy bo mam blokadę i nie mogę go obejrzeć. Jak to jakieś iście techniczne sprawy to chyba może być, ale jak inne to takie zbyt "drętwe". No nie wiem jak to określić. Pomyślę w domu.
Dobranoc!
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 20 kwie (czw) 2006, 12:40:55
Happy pisze:A dlaczego to dziecko siedzi do potencjalnego klienta tyłem?
Dlatego ze jest frontem do bramki i w chwili obecnej siedzi i planuje

-
Happy
- Wyrocznia WSR

autor: Happy » 20 kwie (czw) 2006, 12:46:24
No tak planuje jakby tu strzelić klientowi gola!

-
Sebek
- Zaczyna działać

autor: Sebek » 20 kwie (czw) 2006, 12:48:02
Hej Kochana Happy!
Właśnie ten chłopczyk siedzi i planuje strategię, jak strzelić gola, czyli osiągnąć sukces.
Branża jest ścisła - inżynieria mechaniczna, projektowanie itp.
Ta koparka na plecach chłopca to symbol programu Autodesk Inventor, dla fachowców jest to symbol jednoznaczny. Reklama skierowana jest do osób decydujących - prezesi, dyrektorzy fabryk, dużych biur projektowych itp.
W kolejnych odsłonach - może 3-4 miesięcznych chciałbym stworzyć w formie kampani - coraz starszego chłopca, taki kontekst wzrostu.
Czy to aż tak bardzo razi, że on jest tyłem? Wydaje mi się, że właśnie prowokuje to do zastanowienia się, co on właściwie robi....
-
Kali
- WSR Guru

autor: Kali » 20 kwie (czw) 2006, 12:49:40
I tu się zgodzę z Happy faktycznie mnie również razi jego pozycja mozliwe że on tam nad czymś myśli ale pierwsze wrażenie jest że ma nas gdzieś i do nas bezpośredno nie przemawia. Po za tym nagłówek powinnien być raczej pod ilustracją

-
Happy
- Wyrocznia WSR

autor: Happy » 20 kwie (czw) 2006, 12:55:37
Ale ja bym mimo wszystko wolała, żeby planował ją twarzą do mnie!

-
Sebek
- Zaczyna działać

autor: Sebek » 20 kwie (czw) 2006, 12:57:00
Hihi, pokazywałem to już kilku osobom i Wy pierwsi zauważyliście to, że drażni Was odwrócenie tyłem. Co fachowcy to fachowcy

Jeśli wrzuciłbym nagłówek pod zdjęcie, nie potrzeba by było tej górnej klamry, a to specjalny zabieg stylistyczny.
Przy okazji prośba do adminów, może by można było przenieść ten wątek na naukowy?
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 20 kwie (czw) 2006, 12:58:51
To wtedy bylby tylem do bramki - czyli zatem mialby gdzies to cale planowanie ?
BTW:
Kali pisze:I tu się zgodzę z Happy [...]
Przyyznam ze mnie zaskoczyles ...

-
Sebek
- Zaczyna działać

autor: Sebek » 20 kwie (czw) 2006, 12:59:39
OK, w następnych odsłonach stworzę coś w stylu odwróconego twarzą do odbiorcy (w półzbliżeniu) z wyprężoną piersią - dumnego z dobrze oddanego strzału chłopca. Będę musiał zrobić na tą okoliczność sesję fotograficzną