czy warto?

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
b_g

czy warto?

Post autor: b_g » 26 kwie (ndz) 2009, 19:16:57

Nigdzie na stronie nie mogę znaleźć działu w którym dowiem się jaki w zasadzie tytuł zdobywa się po ukończeniu tej szkoły i jakie z tego mogę mieć korzyści.

Czy rzeczywiscie istnieje prawdopodobienstwo znalezienia dobrej pracy dla grafika po ukonczeniu WSR, czy dopiero po szkole pokroju ASP,czy tych z czesnymi przekraczajacymi 1000zl moge na cos liczyc?

Jak z zajeciami grafiki w dziedzinach technik tradycyjnych? Czy rzeczywiscie szkola pomoze mi skompletowac teczke na ASP i podszkolic swoje umiejetnosci?

I na koniec, czy jestescie z niej zadowoleni? Macie jakies porownanie z innymi placowkami tego typu?

bartek_f
Bywalec
Bywalec

Post autor: bartek_f » 26 kwie (ndz) 2009, 20:02:08

Szukanie naprawdę nie boli.
Ad 1. po ukończeniu otrzymujesz tytuł technika organizacji reklamy oraz papier EUROPass (czy podobnie, biurokracja mnie mierzi), ważny w całej jewropie.

Ad 2. jest prawdopodobieństwo otrzymania dobrej pracy w zawodzie jeszcze podczas nauki w WSR (sam jestem tego przykładem). Myk polega na tym, że trzeba się spiąć.

Ad 3. szkoła Ci pomoże, ale nie zrobi tego za Ciebie.

Ad 4. osobiście jestem bardzo zadowolony, a trafiłem do WSR niemalże przypadkowo. Nie ma porównania z innymi placówkami, gdyż WSR jest jedyne w swoim rodzaju* :)

* nikt mi za to nie płaci, to moja rzeczywista prywatna opinia.

marlicho
Nowy(a)

Post autor: marlicho » 27 kwie (pn) 2009, 01:10:13

co do Ad 1, Ad 2, Ad 4 masz odpowiedzi. Natomiast jeżeli chodzi o Ad 3 to moim zdanie nie za bardzo ci w tym WSR pomoże.

Gość

Post autor: Gość » 27 kwie (pn) 2009, 15:30:21

Dzieki za odpowiedz. Na prawde nie moglam znalezc nigdzie na stronie tego nieszczesnego "technika organizacji reklamy" Ten tytul pasuje mi raczej do kogos studiujacego marketing, a nie grafike..Zalezy mi glownie na nauce grafiki komputerowej, technik multimedialnych itp, i boje sie czy nie okaze sie,ze zamiast tego bede musiala poswiecac wiecej czasu na przedsiebiorczosc, ekonomie czy (o zgrozo) matematyke? Chcialam zeby ktos opisal mi jak to wyglada.
Wiem,ze z zatrudnieniem grafika to raczej szczescie i kwestia portfolio, bo pracy jest dosc duzo i na roznych wesolych stanowiskach. Moi znajomi przez przyadek jeszcze na studiach bez kwalfikacji podostawali angaze dzieki portfolio albo kontaktom, wiec nie martwie sie o to.
A co do tej teczki, to zastanawialam sie, czy w programie w ogole ujete sa zajecia z tradycyjnego rysunku (na jakiejs stronie chwalili sie,ze przygotowuja studentow do dalszych studiow artystycznych)

ODPOWIEDZ