Rozmowy o polityce

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
marlboro4
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: marlboro4 » 27 lis (wt) 2007, 00:03:23

Racja racja!! a i ch** w d*** PO!!
Obrazek

ps. dla co mlodszych uzytkownikow tego forum mala definicja tego "kto to taki ten na zdjeciu"

"Jerzy Urban - komuch, lewak i (co najgorsze) dziennikarz, wróg publiczny numer jeden kościoła i IV RP (ex aequo wraz z Donaldem Tuskiem).

Od urodzenia ateista, rodzina o podobnych poglądach. Nie ukończył żadnej wyższej państwowej szkoły (co jest często spotykane także u budowniczych IV RP), tym bardziej żadnych studiów dziennikarskich, co nie przeszkadza mu być bardzo poważanym w środowisku postkomuszym dziennikarzem. Uwielbiany przez zgniłe moralnie lewactwo, znienawidzony przez każdego prawdziwego Wolaka. Redaktor naczelny Tygodnika "NIE". W okresie świetności Państwa Polskiego był rzecznikiem sowieckiego rządu, co sobie ceni do dziś.

Urban znajduje się na liście stu najbogatszych obywateli państwa (w okolicach końca listy), co automatycznie czyni go liberałem. "

more on: http://www.spieprzajdziadu.com/muzeum/i ... erzy_Urban

Redaktor Tygodnika "NIE"

Periodyk cotygodniowy, założony i prowadzony przez ateistę, Żyda, libertyna i łże-dziennikarza Jerzego Urbana. W skompromitowanych czasach niesławnej pamięci III RP, samozwańczy pierwszy wróg medialny Braci Mniejszych - dopiero po nastaniu IV RP energiczne działania Wielkich Wolaków doprowadziły do ujawnienia, iż prawdziwym medialnym wrogiem nr 1 Braci Mniejszych oraz Prawych i Sprawiedliwych jest i od zawsze była Gazeta Wybiórcza.

GW Gazeta Wybiórcza "Gazeta Wyborcza"

Gazeta Wyborcza ("Gazeta Wybiórcza", "Gazeta Koszerna", "GWniana", "Gazeta Żydorcza", "Gówno Warta", dodatek do "Żydownika Powszechnego") - główny polskojęzyczny organ prasowy wyksztalciuchów oraz żydo-masonerii, homoseksualistów, sodomitów, ekologicznych terrorystów, feministek oraz innych liberałów wszelkiej maści.

Środowisko dziennikarzy i polityków skupione wokół GW, z reduktorem naczelnym Adamem Michnikiem na czele, odpowiedzialne jest za zbrodnię przeciw narodowi polskiemu, jaką był Okrągły Stół, a w szczególności tak zwana "Magdalenka". (...)

Obrazek

TVN

TVN to żydowsko-masońska stacja telewizyjna o charakterze terrorystyczno-antypolskim. Nadawanie rozpoczęła dnia 3 października 1997 roku. Swoim zasięgiem obejmuje 126% powierzchni Polski. Jej organizatorem był sam Książę Ciemności - Szatan. Stacja osiągnęła ogromny komercyjny sukces dzięki wprawnemu połączeniu działań WSI oraz sił ponadnaturalnych.

Niezbity dowód na satanistyczny charakter TVN."Rzeczywistość jest taka, że TVN bulgocze nienawiścią wobec PiS." - Jarosław Kaczyński po przegranych wyborach (26.10.2007) [1]
Wspierana przez masonów i syjonistów, jest jedyną organizacją mogącą walczyć z Opus Dei. Wraz z powstaniem IV RP uznana została za Wroga TV Publicznej nr 1. TVN jest odpowiedzialna za większość zamachów przeprowadzonych przeciwko Wolsce, jak również przeciwko Polsce. Do najbardziej znanych należą: Taśmy prawdy, budowa Rurociągu Północnego, zwycięstwo SLD w wyborach w 2001 roku i PO w 2007 roku oraz Rozbiory Polski, gdzie TVN odegrał znaczącą rolę. Do struktur TVN należy również TVN24.

Wg profesora Andrzeja Leppera, TVN zaliczana jest do tzw. normalnych zwierząt, co potwierdziła kilkakrotnymi wściekłymi atakami na Samoobronę. W odróżnieniu od padlinożerców (patrz: Hieny), TVN atakuje tylko duże i silne osobniki. Zadowala się smakiem krwi ofiary, padlinę pozostawia ścierwojadom.

Militarna formacja Radia Maryja protestuje przeciwko TVN.[Edytuj]Kadry
Pracownicy TVN to w większości byli agenci SB, KGB, GRU. Po aferze z Milanem Suboticem, w audycji Radia Maryja "Rozmowy niedokończone" jeden ze słuchaczy wysnuł teorię, że TVN to anagram słowa NTV, znanej rosyjskiej stacji telewizyjnej, co w jego opinii miało być dowodem na agenturalną działalność TVN-u pod dowództwem agenta Subotica.

Wszyscy dziennikarze stacji TVN przechodzą roczny kurs sabotażu w Rosji. W czasie jego trwania poznają nie tylko tajniki pracy wywiadu radzieckiego, ale również i watykańskiego (wedle zasady: Poznaj swojego wroga!). Typowy pracownik TVN to podstępny spiskowiec, poszukujący okazji aby zaszkodzić Wolsce i Wolakom.

Kali
    WSR Guru
    WSR Guru

Post autor: Kali » 03 gru (pn) 2007, 09:10:32

czyżby kolejna dobra wola członka PO
    http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... caid=14ee2

Kali
    WSR Guru
    WSR Guru

Post autor: Kali » 18 gru (wt) 2007, 00:23:45

Ale tu cisza, widać jak wszyscy zgodnie są bezstronni w sprawach polityki. :twisted: Podobnie jak większość mediów. To ja napisze parę słów, a co.
    Widać, że Pani Hania ma jednak szczęście :twisted: bo stadion stanie w niecce stadionu 10-lecia. I kaskę zgarnie za udziały na błoniach, a będa to pewnie ogromne pieniądze. Ciekawe ile była warta taka decyzja :roll:
    Ledwo liberałowie dostali się do rządu, a już chcą aby zapłodnienia in vitro i antykoncepcja była refundowana. Lekka paranoja kiedy ludzie, którzy żyją muszą pogodzić się z powolnym umieraniem, gdyż leki lub zabiegi, czy operacje nie są refundowane, a ich na nie nie stać. I to ma być ta wolność ja za taką podziękuję.

Kali
    WSR Guru
    WSR Guru

Post autor: Kali » 18 gru (wt) 2007, 00:33:51

i mała ankietka
    http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... 934331.884

bo z tego co mi się zdawało PO było przeciw działaniom IPN, a tu proszę jaki nagle sondaż 8O

Kali
    WSR Guru
    WSR Guru

Post autor: Kali » 18 gru (wt) 2007, 11:22:55

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... caid=1504c

Widzę, że jeden z liderów PO również za wiele do robienia nie ma. Poza tym artysta, który umie tylko zaistnieć będąc kontrowersyjnym nie jest dla mnie artystą. Czyżby ktoś chciał powtórek z niedawnych czasów karykatur Mahometa. Po prostu jest to totalny idiotyzm. Ciekawe jak by się Palikot poczuł jakby jego dziecko ktoś na forum publicznym wyzwał od dziwek itp. ,bo gość chyba zapomniał, że dla niektórych religia jest święta tak jak rodzina pewnie dla wszystkich.
    Więcej liberalizmu, więcej liberalizmu. Zróbmy z Polski drugą Holandię :!:
    :x

seize
    Loża WSR
    Loża WSR

Post autor: seize » 18 gru (wt) 2007, 11:34:50

Na temat pomysłu Palikota wypowiedziałem się w temacie "Antyklerykalizm" i sądzę nie ma co się dublować. Jeżeli moje zdacie Cię interesuje polecam zajrzeć tam i rzucić okiem.

Awatar użytkownika
    s_wojtkowski
    Wyrocznia WSR
    Wyrocznia WSR

Janusz Palikot

Post autor: s_wojtkowski » 18 gru (wt) 2007, 11:36:23

Myślę, że Palikot i jego pomysły to prawdziwa zmora PO. Po co oni go u siebie trzymają? Ze względu na pieniądze?

Obrazek

Obrazek

seize
    Loża WSR
    Loża WSR

Post autor: seize » 18 gru (wt) 2007, 15:50:51

Kali pisze:Ale tu cisza, widać jak wszyscy zgodnie są bezstronni w sprawach polityki. :twisted:
    Cóż pisałem tu czas jakiś temu chyba, że liczę iż z racji zmiany rządu prym będą tu wieli teraz ci co mniej pisali wtedy lub też bronili tamtego rządu. Wydaje mi się to bowiem dość logiczne. Mnie mniej drażni czy przeraża to mniej piszę.

Ja odczuwam więcej spokoju politycznego to zdecydowanie mniej mam potrzebę tu pisać. Wytknąłem tutaj kwestie Karty bo jak powiedziałem -bez jej oceniania osobiście- śmieszne jest że coś co było prawie że orężem podczas bitew wyborczych, po wyborach zostało odwrócone na drugą stronę i to takie powiedziałbym oszukanie części przynajmniej wyborców którzy oddali głos na PO; ale że nie mam do tego wielkiego stosunku emocjonalnego to się nad tym nie rozwodzę.

seize
    Loża WSR
    Loża WSR

Post autor: seize » 18 gru (wt) 2007, 16:09:31

A tak z ciekawości Kali, byłbym wdzięczny mógłbyś mi podać jakie państwa mają dokładnie coś takiego wpisane w prawo karne etc ?

Kali
    WSR Guru
    WSR Guru

Post autor: Kali » 19 gru (śr) 2007, 00:18:45

Nie jestem w stanie ci wymienić, ale mnie to tak naprawdę nie obchodzi. Uczuć religijnych nie powinno sie obrażać jakie one by nie były. Tych ostatnich zamieszek, można było by uniknąć gdyby w Danii takie prawo było. A tak były ofiary śmiertelne.
    To zapytam inaczej, czy ukrzyżowany penis, krucyfiks moczony w urynie lub udawanie kopulacji z nim, jest sztuką?
    Bo dla mnie jest to działanie mające na celu obrazę uczuć, tylko po to by zaistnieć. I jest to po prostu niedorzeczne i karygodne. Ja nie mam zamiaru tolerować takich rzeczy. Dlatego niech PO sie stuknie w głowę, bo już powoli zaczyna im odbijać liberalna szajba.

seize
    Loża WSR
    Loża WSR

Post autor: seize » 19 gru (śr) 2007, 10:16:25

Szkoda, zwłaszcza że nawet Cię to nie interesuje. Co do uczuć religijnych i ich obrażania to... hmm wiesz co ? Swoją wypowiedź umieszczę w temacie 'Antyklerykalizm' co by być zgodnym ze swoją polityką porządku w tych tematach 8)

Awatar użytkownika
    s_wojtkowski
    Wyrocznia WSR
    Wyrocznia WSR

Polska drugą Irlandią

Post autor: s_wojtkowski » 19 gru (śr) 2007, 15:16:12

Lider Platformy przekonywał w kampanii, że polska gospodarka może przeżyć cud na miarę irlandzkiego "tygrysa celtyckiego". Irlandia może być także tutaj, tylko musimy przyjąć irlandzkie reguły – przekonywał Tusk. Wyraził nawet przekonanie, że Irlandia zawdzięcza swój "cud gospodarczy" neoliberalnym reformom.

Przyjrzyjmy się podstawowym rozwiązaniom, jakie zastosowały władze irlandzkie, w porównaniu do głównych tez programowych Platformy Obywatelskiej (sztandaru liberalizmu):

1. W Irlandii nie ma podatku liniowego, którego domaga się partia Tuska. Wręcz przeciwnie, podatek dochodowy jest wyższy niż w Polsce - wynosi 20 i 42%.

2. System podatkowy jest w Irlandii bardzo skomplikowany z licznymi ulgami, a polscy liberałowie są im przeciwni.

3. Partia Donalda Tuska często powtarza, że trzeba obniżać kwotę, jaka z pensji idzie na ubezpieczenia społeczne. W Irlandii opłata na Pay-Related Social Insurance wynosi 16-17% zarobków, z czego pracownik płaci tylko 6%. Większość tej sumy przypada na pracodawcę.

4. Zwalczane przez polskich liberałów minimalne wynagrodzenie wynosi w Irlandii około 1300 euro (50% średniej płacy) i należy do najwyższych w Unii Europejskiej.

5. Irlandczycy posiadają Medical Card uprawniającą ich oraz członków najbliższej rodziny do korzystania z bezpłatnej służby zdrowia. Mogą oni skorzystać z państwowych przychodni. W razie kolejki, pacjent dostaje skierowanie do kliniki prywatnej - na koszt państwa.

6. Państwo zapewnia obywatelom bezpłatną edukację.

7. Irlandia ma silnie rozwinięty system pomocy społecznej. Rodzice wychowujący samotnie dzieci mogą otrzymać specjalny, nieopodatkowany zasiłek. Istnieje też Child Benefit. Świadczenie to przyznaje się każdemu, kto wychowuje dziecko. Zasiłek wynosi 150 euro miesięcznie na potomka i jest wypłacane nawet do chwili, aż ukończy 19. rok życia.

8. Wbrew temu, co mówił Tusk, władze Irlandii mają silny wpływ na gospodarkę. Zachowują pełną kontrolę nad wieloma dziedzinami, uznawanymi za strategiczne.

Jak widać w Irlandii, mówiąc językiem PO, panuje... socjalizm!

(na podstawie analizy wp.pl)

Wiciu
    Loża WSR
    Loża WSR

Post autor: Wiciu » 20 gru (czw) 2007, 21:28:07

Bush pominął Polskę dziękując za udział wojsk w Afganistanie.
    "- Moim celem jest pomóc sojusznikom w znalezieniu zadania, które będą mogli bez trudu wypełnić, i przekonać ich, że zanim doświadczenie demokracji zadziała w Afganistanie potrzeba czasu - oświadczył Bush, dziękując za wkład Brytyjczykom, Kanadyjczykom, Duńczykom, Australijczykom i "innym krajom"
    A my robimy tylko z siebie idiotów i przydupasów. tak jakbyśmy w ogóle nie mieli własnego zdania. co dla nas usa zrobiło? ..nawet ciężko im wizy znieść dla Polaków :roll:
    Ciekaw jestem czy dożyje dnia kiedy polski rząd będzie miał własne zdanie a nie tylko będzie się podporządkowywał i podlizywał innym.. :roll:

krzysiu
    Ekspert
    Ekspert

Post autor: krzysiu » 20 gru (czw) 2007, 21:31:50

Mimo, iż lubie amerykanów to jednak jest to irytujące.. Nie przyjemne uczucie strasznie. Jeszcze zrozumiem jeżeli ktoś pominie mnie ale żeby cały naród. Takich rzeczy się po pierwsze nie robi. Ginęli nasi żołnierze i mieliśmy różne problemy. Dochodzi teraz jeszcze tarcza antyrakietowa i Putin (nie wiem czy to zostało już wyjaśnione do konca) oraz rola i relacja polski ze stanami zjednoczonymi.
    Polska to mały kraj i mało w nim ludzi, którzy kochają swoje.
    Może napisałem nie na temat ale obudziło się we mnie takie coś .

Wiciu
    Loża WSR
    Loża WSR

Post autor: Wiciu » 20 gru (czw) 2007, 21:43:50

ciekaw jestem czy gdyby bliźniaki miały synów (oczywiście nie że oni jako para kazirodczo gejowska tylko każdy osobno z kobietą - rodzine :twisted: ) to czy wysłali by synalków na wojnę. najlepiej jest wszystkim i wszystkimi rządzić siedząc na dupie z dala od tragedii. Chętnie bym ich zobaczył w mundurze, walczących w afganistanie
    Swoją drogą skoro udało im się ukraść księżyc czy słońce to myślę że powinni wziąć się za tropienie Benladena.. można byłoby nakręcić nowy film, "o dwóch takich co znaleźli Bena" :twisted:

ODPOWIEDZ