Miło mi, że jak zauważyłem dwie osoby uznały wartości mojej wypowiedzi

Jej źródło tkwi po prostu w tym, iż po prostu na tym forum zarówno lat jak i postów mam nie tak mało na koncie; przeszedłem już przez różne burze, prowadziłem różne dysputy/dyskusje/kłótnie etc. a także pisałem/prowadziłem/rozwijałem tematy które aktywnym uczestnictwem czy też poparciem - innych forumowiczów - nie grzeszyły.
Były to chociażby
"PISADŁA... poezja",
"Antyklerykalizm",
"Rozmowy o polityce" czy chociażby
"Poszerzmy swoje horyzonty" - o tak "niszowych" począwszy od
otwartego oprogramowania przez
Joy Division i autorskie tematy ze słowotwórczością skończywszy na
"WSR Menu - Pomocne rozszerzenie dla użytkowników Forum WSR".
Jakoś przez te wszystkie lata zawsze występowały wstępne "problemy" i różne wizje forum czy tez podejścia do jego materii. Nie ma nic złego w tym - a zwłaszcza na początku - gdyż różnorodność to bardziej zaleta niż wada forum - pod warunkiem oczywiście że nie tworzy się bałagan itd.
Toteż nie ma co drzeć szat czy tez tworzyć z takiej sytuacji jak ta żadnego problemu, a zwyczajnie potraktować to jako wasze wspólne dochodzenie do aktywnej formy forum jaka Was będzie satysfakcjonować, gdzie będziecie sami w stanie przekazywać innym coś od siebie, wzajemnie tym samym uatrakcyjniając sobie odwiedziny tego zakątku internetowego szkoły.
Krytyka zawsze będzie się pojawiać, taka to już jest część życia w większych społecznościach, toteż nie każda należy się przejmować gdyż jej źródła tez mogą być różne i nieraz niezależne od nas samych. Zwłaszcza że miesiące takie jak ten to przecież swoiste "docieranie się"
Dlatego życzę Wam owocnych dyskusji i świeżej porcji tematów porywających Was do udziału

Forum jest wspólne - każdy znajdzie na nim swoje miejsce

Forma i styl jego udziału zależy już tylko od niego samego