Szczere wyznania

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 17 wrz (śr) 2008, 15:39:21

Augustanna pisze:[...]
No chyba, że na forum już nie można się swobodnie wypowiadać [wyobraźmy sobie, że ludzie są różni i nie każdego interesuje to samo/mają skrajnie różne potrzeby], tylko jest jakiś genialny próg 'mądrości/inteligencji' poniżej którego tematy są wywalane/ignorowane/pożerane w całości, a twórców się linczuje? :P
Powiem ze swojej perspektywy, że problem o którym mówisz nie jest nowy - i nie tyczy się tylko tego forum - i chyba nigdy nie znaleziono tu złotego środka i rozwiązania które wyniesiono by na sztandary.

Ot po prostu trzeba się przyzwyczaić: jeden napisze poważnie to zjadą go za powagę inny natomiast da coś prostego i po chwili podnosi się szum innych ze to zbyt banalne - ot życie :D Wszystkich nigdy się nie zadowoli :)

Pozdrawiam

Terrorystka
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Terrorystka » 17 wrz (śr) 2008, 16:05:43

Martusia B

To wspaniale ze krytykujesz nowe osoby na forum muszę Ci powiedzieć że jest to wyjątkowo mile z Twojej strony:) Widzę że mam do czynienia z wybitną i wspaniałą pisarką skoro pozwalasz sobie na taką krytykę innych osób :D CIEKAWE!:D Jeśli jakiś temat Ci się nie podoba to nie rozumiem po co na niego wchodzisz? Poza tym ciekawe jak Ty zaczynałaś tu swoją karierę :D Bez urazy ale nie uważasz że krytykowanie tematów innych osób jest co najmniej nie miłe? i nie sprawiedliwe? Sama na pewno nie masz idealnych . Z resztą nie wnikam w to bo jakoś mnie to mało interesuje :)
Powiem Ci tylko że więcej takich Osób jak Ty a ludzie będą na to lać bo po co komuś wchodzić tu zakładać topic lub pisać posta skoro zaraz !KTOŚ! go skrytykuje w dość nie grzeczny co najmniej sposób :D Powodzenia :D

Tekla
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Tekla » 17 wrz (śr) 2008, 16:12:58

ej stop... nikt nikogo w tym temacie nie skrytykował, rozmawiamy o TEMACIE, a nie o tym jak "wybitnymi, wspaniałymi pisarzami" są ludzie tu się udzielający... o_O
A Seize powyżej już chyba napisał z czym się wiąże "forumownictwo"... Więc nie ma co się obrażać:P

Martusia B
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martusia B » 17 wrz (śr) 2008, 23:19:56

Augustanna pisze:
Martusia B pisze:nie wiem czy każdy, ale słyszałam, że tam zakładac trzeba.. dlatego juz wiem czemu ostatnio takie beznadziejne tematy pojawiły się na forum..
1. Każdy musi [też się cieszymy]
2. Skoro tak, to zdefiniuj "NIE-beznadziejny-temat" :F
2.NIE-beznadziejny-temat! prosze bardz.. np.

RMPST czyli samochody, kurz, piach i błoto
Red Bull X-Fighters 2008 w Warszawie

to dwa tematy z pierwszego rocznika.. jestem mega za! niż za tematami typu "wyznania miłosne".. to jest dla mnie żednada...

Martusia B
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martusia B » 17 wrz (śr) 2008, 23:22:27

tak jak to Tekla napisała.. nie krytykuje osoby tylko temat! bo nie widze sensu takiego tematu, bo i tak nikt Ci się tu wyżalać nie będzie.. jeżeli już to ktoś se najwyżej jaja będzie robić.. uwierz mi siedze tu już trochę i znam takie przypadki..

a i jeszcze dodam, że jestem jeszcze grzeczna!

Augustanna
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Augustanna » 18 wrz (czw) 2008, 00:11:41

Martusia B pisze:to dwa tematy z pierwszego rocznika.. jestem mega za! niż za tematami typu "wyznania miłosne".. to jest dla mnie żednada..."
Dobrze powiedziane- dla Ciebie [żenada]. [mnie też temat ni cholerę nie bawi, chodzi mi o samo podejście]

Poza tym, skoro jednak są jakieś "zjadliwe/dobre" tematy [w Twoim mniemaniu, oczywiście], to po co na dzień dobry mega ogólnikowe jęczenie pt: "dlatego juz wiem czemu ostatnio takie beznadziejne tematy pojawiły się na forum.."?

No bez obrazy, ale to nie jest za fajny ogólnik- ani z niego nie wynikało, że możesz twierdzić inaczej [że jednak nie jesteśmy tacy bezmyślni :P]

pesca
Ekspert
Ekspert

Post autor: pesca » 18 wrz (czw) 2008, 09:48:29

Basta :D

Słuchajcie, myślę że to co Seize napisał ma swój sens. Martusia B również ma swoją rację. Prawda jest taka, że zawsze na wakacje forum szkoły "zamiera" i we wrześniu przeżywa swoistego rodzaju odnowę. Nie ma najmniejszego sensu dyskutować czy dany temat jest ciekawy czy nie - każdy może założyć temat jaki mu sie podoba - oczywiście w granicach przyzwoitości ;)[a czy jest to sensowne czy nie zadecydują inni użytkownicy forum odpowiadając na temat albo nie].

Są na forum tematy poważne jak i takie które [w moim mniemaniu] są banalne i nie mają większego sensu [choć właśnie te tematy są najczęściej odwiedzane 8O ] i nikt nikogo tutaj do niczego nie przymusza, z drugiej strony każdy ma prawo do wyrażenia własnego zdania że coś mu się nie podoba i nikt nie powinien z tego powodu się obrażać [oczywiście jeżeli krytyka jest sensowna i w granicach etyki]. W ostateczności zawsze moderator może wkroczyć do akcji :twisted:

Jesteśmy tutaj jakimś rodzajem społeczności i powinniśmy ze sobą współpracować a nie walczyć - więc proszę Was - dajcie na luz ;) :D

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 18 wrz (czw) 2008, 11:09:52

Miło mi, że jak zauważyłem dwie osoby uznały wartości mojej wypowiedzi :) Jej źródło tkwi po prostu w tym, iż po prostu na tym forum zarówno lat jak i postów mam nie tak mało na koncie; przeszedłem już przez różne burze, prowadziłem różne dysputy/dyskusje/kłótnie etc. a także pisałem/prowadziłem/rozwijałem tematy które aktywnym uczestnictwem czy też poparciem - innych forumowiczów - nie grzeszyły.

Były to chociażby "PISADŁA... poezja", "Antyklerykalizm", "Rozmowy o polityce" czy chociażby "Poszerzmy swoje horyzonty" - o tak "niszowych" począwszy od otwartego oprogramowania przez Joy Division i autorskie tematy ze słowotwórczością skończywszy na "WSR Menu - Pomocne rozszerzenie dla użytkowników Forum WSR".

Jakoś przez te wszystkie lata zawsze występowały wstępne "problemy" i różne wizje forum czy tez podejścia do jego materii. Nie ma nic złego w tym - a zwłaszcza na początku - gdyż różnorodność to bardziej zaleta niż wada forum - pod warunkiem oczywiście że nie tworzy się bałagan itd.

Toteż nie ma co drzeć szat czy tez tworzyć z takiej sytuacji jak ta żadnego problemu, a zwyczajnie potraktować to jako wasze wspólne dochodzenie do aktywnej formy forum jaka Was będzie satysfakcjonować, gdzie będziecie sami w stanie przekazywać innym coś od siebie, wzajemnie tym samym uatrakcyjniając sobie odwiedziny tego zakątku internetowego szkoły.

Krytyka zawsze będzie się pojawiać, taka to już jest część życia w większych społecznościach, toteż nie każda należy się przejmować gdyż jej źródła tez mogą być różne i nieraz niezależne od nas samych. Zwłaszcza że miesiące takie jak ten to przecież swoiste "docieranie się" :)

Dlatego życzę Wam owocnych dyskusji i świeżej porcji tematów porywających Was do udziału :) Forum jest wspólne - każdy znajdzie na nim swoje miejsce :) Forma i styl jego udziału zależy już tylko od niego samego :)

Terrorystka
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Terrorystka » 18 wrz (czw) 2008, 11:30:58

Ok spoko:) Po prostu myślałam że temat ten będzie miał raczej pozytywny odzew :) Ale jak widać nie zawsze się sprawdza to co się myśli:) Dopiero zaczynam swoją działalność więc proszę o wyrozumiałość . Zapewne każde z Was miało jakieś negatywne wpadki lub temat autorski nie przypadł do gustu ogółowi nie jest to miłe no ale bywa:) Nie znam Was za dobrze więc nie wiem co Was interesuje i trafi :) Metoda prób i błędów jak na razie wiec proszę byście uwzględnili to na uwadze:)

magdawwa
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: magdawwa » 18 wrz (czw) 2008, 13:00:13

Terrorystka pisze:Dopiero zaczynam swoją działalność

O Dżizas... 8O

Paziu
Ekspert
Ekspert

Post autor: Paziu » 18 wrz (czw) 2008, 13:12:14

terror wyluzuj bo naprawde ludzie zaczną uciekać od takiego forum ...

to jest moje szczere wyznanie na dziś

Martusia B
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martusia B » 18 wrz (czw) 2008, 14:58:56

pesca, oczywiście, że forum jest do rozmów itd. ale no naprawdę.. sorry, ale powiedzcie szczerze, będziecie wylewać łzy, swoją miłość na forum szkoły.. no ja tego kurde nie czaje.. w życiu bym czegoś takiego nie zrobiła.. od czego ma się przyjaciół z którymi można pogadać (no dobra, jeżeli się nie ma przyjaciół to się ma wtedy problem!).. nigdy nie wylewam swoich problemów na forum.. choć nie powiem, może tego nie widać, ale mam ich naprawdę sporo, zresztą każdy z Nas ma jakiś problem.. a co do tego tematu, to ja radze Ci założyć jakąś stronę dla nastolatek, które są głupie i będą takie rzeczy wypisywać.. to jest jednak trochę poważne forum (ja tak sądze, bo zma trochę ludzi w tej szkole) i takie tematy to sorry dla 10-15 latek są..
Terrorystka pisze: Dopiero zaczynam swoją działalność więc proszę o wyrozumiałość . Zapewne każde z Was miało jakieś negatywne wpadki lub temat autorski nie przypadł do gustu ogółowi nie jest to miłe no ale bywa:) Nie znam Was za dobrze więc nie wiem co Was interesuje i trafi :) Metoda prób i błędów jak na razie wiec proszę byście uwzględnili to na uwadze:)
a co do tego, to Ty Nas w ogóle nie znasz! zacznijmy od tego! ja przed założeniem jakiego kolwiek tematu zawsze przeglądam forum i czytam co ludzi interesuje, jakie tematy już były i co by było najlepsze, a nie pisze głupotę.. dla mnie już sensowniejszym tematem by był np. (hmmm..nie wiem może: ) "jakie kluby polecacie?" czy coś w tym stylu..

taka jest moje opinia o takich tematach i tego nie zmienie.. i nie zaśmiecaj forum takimi rzeczami.. proszę Cię bardzo!

i koniec kropka do jasnej cholerci! :evil:

lamp.art
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: lamp.art » 18 wrz (czw) 2008, 15:07:45

Bo to taka wersja KoFFaNegOO BlOOGaShkHa dla starszych :)

Paziu
Ekspert
Ekspert

Post autor: Paziu » 18 wrz (czw) 2008, 15:52:39

zomg ... nawet Marta jest po tej samej stronie płotu O_o

piekło zaczyna zamarzać :D

pesca
Ekspert
Ekspert

Post autor: pesca » 18 wrz (czw) 2008, 23:24:23

Martusia B pisze:taka jest moje opinia o takich tematach i tego nie zmienie.. i nie zaśmiecaj forum takimi rzeczami.. proszę Cię bardzo!

i koniec kropka do jasnej cholerci! :evil:
Marti - podejdź do tego z odrobiną humoru, proszę :D Oczywiście, że nie odbieram tego tematu poważnie a na TT [Terror Tornado] znajdziemy jakiś sposób ;)

[Wiciu, Krzysiu - tęsknimy!] ;) :D :twisted:

ODPOWIEDZ