Pochwal się!

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Artur0
Ekspert
Ekspert

Post autor: Artur0 » 17 paź (pt) 2008, 17:16:48

Ja to uwielbiałem samoloty i helikoptery sklejać cały dniami, a potem robić atak rakiet ziemia-powietrze (najczęściej petardę wkładałem) i w 5 minut rozwalać... :lol: No czasem taki okaz, jak ładnie sklejony, to postał dłużej, ale nie uchroniło to żadnego od wojennej destrukcji. Ja po prostu nie lubię, jak się rzeczy kurzą na półce. ;)

Paziu
Ekspert
Ekspert

Post autor: Paziu » 17 paź (pt) 2008, 17:23:24

niezłe Augustanna ... ile takie cacka kosztują ? :P ...

(to jest jakkolwiek inspirowane WoWem?)

mam kumpla który zajmuje się tworzeniem "custom" takich figurek od zera i normalnie się z tego utrzymuje O_o ... podziwiam pasję i cierpliwość tworzenia ...

Augustanna
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Augustanna » 17 paź (pt) 2008, 17:36:39

Artur0 pisze:Ja to uwielbiałem samoloty i helikoptery sklejać cały dniami, a potem robić atak rakiet ziemia-powietrze (najczęściej petardę wkładałem) i w 5 minut rozwalać... :lol: No czasem taki okaz, jak ładnie sklejony, to postał dłużej, ale nie uchroniło to żadnego od wojennej destrukcji. Ja po prostu nie lubię, jak się rzeczy kurzą na półce. ;)
Ja za to uwielbiam, jak się kurzą na półkach :D
Ale może dlatego, że matka nie lubi kurzu nie ma już żadnego z modeli, które sklejaliśmy z ojcem?
Teraz przygotowujemy makietę [z okresu 2. wojny światowej], która ma być za szkłem- więc może chociaż ta się ostanie. Chociaż nie wiem, kiedy skończymy, coś na to czasu nie ma.

Nie wiem, mi byłoby szkoda własnej pracy, żeby to tak po prostu rozwalić dla chwili :D
Paziu pisze:niezłe Augustanna ... ile takie cacka kosztują ? Razz ...

(to jest jakkolwiek inspirowane WoWem?)

mam kumpla który zajmuje się tworzeniem "custom" takich figurek od zera i normalnie się z tego utrzymuje O_o ... podziwiam pasję i cierpliwość tworzenia ...
Z przesyłką, o ile pamiętam, wyszło 15 funtów. [akurat wtedy kurs funta był jak dla mnie zadowalający]
Nie WoW'em, ale Warcraftem III :P [no śmieję się, tak w aukcji było napisane]
No dobra, jest to może i chińska podróbka, ale tak ładnie wykonanej chińskiej podróbki bardzo dawno nie widziałam :D

Mi też zdarzało się coś takiego przestrzennego popełnić, ale to tak dla własnej satysfakcji- wolę składać i malować gotowe modele.
Szalony naukowiec odlany w brązie
Czarny smok z 1kg modeliny
Gryf z 0,5kg modeliny

Smierc*
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Smierc* » 17 paź (pt) 2008, 17:49:09

chińskie podróbki sa trudniejsze do zlożenia gdyż nigdy nie wiesz co Ci wyjdzie

Paziu
Ekspert
Ekspert

Post autor: Paziu » 17 paź (pt) 2008, 17:57:15

te linki augustanna to całkowicie Twoje dzieła ?

są przeGIT O_o

Augustanna
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Augustanna » 17 paź (pt) 2008, 18:02:27

Smierc* pisze:chińskie podróbki sa trudniejsze do zlożenia gdyż nigdy nie wiesz co Ci wyjdzie
Gdzie tam trudniejsze :D Po prostu więcej frajdy- nie ma tak prosto, że wszystko do siebie pasuje, trzeba się postarać żeby pasowało!
Paziu pisze:te linki augustanna to całkowicie Twoje dzieła ?

są przeGIT O_o
Owszem, od początku do końca ja robiłam :D [no dobra, odlew z brązu zrobiła odlewnia, ale w wosku to wyglądało dokładnie tak samo-a to już było całkiem moje :D]

Są średnie, ale jestem z siebie dumna, że je zrobiłam mimo wszystko :]

Paziu
Ekspert
Ekspert

Post autor: Paziu » 17 paź (pt) 2008, 18:21:04

przegit ... ile kosztuje taka zabawa z odlaniem ? / powiedz jakiej wysokości są przynajmniej te dzieła :P

Augustanna
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Augustanna » 17 paź (pt) 2008, 18:28:44

Paziu pisze:przegit ... ile kosztuje taka zabawa z odlaniem ? / powiedz jakiej wysokości są przynajmniej te dzieła :P
Za ten odlew dałam 150zł. A sama rzeźba ma jakieś 24cm wysokości.
Smok- długość 45cm od pyska do ogona [w linii prostej. Wysokości nigdy nie mierzyłam]
Gryf- nie potrafię powiedzieć, figurka została podarowana w prezencie i nie mam w tej chwili możliwości, żeby ją zmierzyć. Ale na oko, z tego co pamiętam-> ~25x15cm [długość x wysokość]

BreezerGirl21
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: BreezerGirl21 » 17 paź (pt) 2008, 20:12:14

A ja muszę z radością oznajmić i pochwalić się oczywiście, że wreszcie większość ADHD mi przeszło :P i że w sumie nie jestem już "nabuniona" jak to ktoś kiedyś powiedział :lol:

Faren
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Faren » 23 paź (czw) 2008, 22:25:55

Dla wyjaśnienia, pochwalę się infem - nie jestem EMO. Specialnie dla określenia swojej persony omyśliłem hasło:
"Jestem tak oryginalny, że sam dla siebie stanowię subkulturę" :twisted:

Augustanna
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Augustanna » 23 paź (czw) 2008, 23:33:24

Faren pisze:Dla wyjaśnienia, pochwalę się infem - nie jestem EMO. Specialnie dla określenia swojej persony omyśliłem hasło:
"Jestem tak oryginalny, że sam dla siebie stanowię subkulturę" :twisted:
Tak oryginalny, że sam siebie szufladkujesz :F ? Bez sensu jak dla mnie, ale co kto lubi.

Ale mniejsza, miałam napisać, bo skończyłam :D [no dobra, kilka dni temu, ale nie mogłam się zebrać w sobie] !

Z tego --> ObrazekObrazek

zrobiłam to ---> Nocna Elfka

I jest mi fajnie :D

Paziu
Ekspert
Ekspert

Post autor: Paziu » 23 paź (czw) 2008, 23:40:10

dang O_o

Shador
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Shador » 23 paź (czw) 2008, 23:48:10

Ja gram w gry figurkowe typu Warhammer Fantasy Battle etc. i powiem Ci szczerze, ze takich smaczkow widzialem wiele ;) Nie to, ze nie jestem pod wrazeniem, jak najbardziej jestem. Osobiscie takich rzeczy nie potrafie zrobic... aczkolwiek wydaje mi sie ze potrafie calkiem ladnie pomalowac figurke ;)

tiptop
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: tiptop » 23 paź (czw) 2008, 23:54:48

moja zupa dziś wszystkim smakowała :wink: miło :)

Augustanna
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Augustanna » 24 paź (pt) 2008, 00:05:36

Shador pisze:Ja gram w gry figurkowe typu Warhammer Fantasy Battle etc. i powiem Ci szczerze, ze takich smaczkow widzialem wiele ;) Nie to, ze nie jestem pod wrazeniem, jak najbardziej jestem. Osobiscie takich rzeczy nie potrafie zrobic... aczkolwiek wydaje mi sie ze potrafie calkiem ladnie pomalowac figurke ;)
No przykro mi, nie wiem ile swoich prochów musiałabym się nałykać żeby być w stanie dłubać przy takiej miniaturce nie rujnując jej kompletnie [nerwica rządzi] :P Dla mnie to już pod masochizm podchodzi. Poza oczywistym faktem, że mi się nie podobają ;)

Poza tym, co mnie obchodzi czy innym się podoba, sprawiło mi to frajdę i skoro mam okazję się pochwalić- to czemu nie :D

poza tym, wolę TCG :D

ODPOWIEDZ