On był moim Prezydentem

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
bartek_f
Bywalec
Bywalec

Post autor: bartek_f » 07 maja (pt) 2010, 11:07:54

megejra
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: megejra » 07 maja (pt) 2010, 11:43:22

coś tanio...

maland
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: maland » 07 maja (pt) 2010, 11:54:49

megejra pisze:coś tanio...
bo bez aureolki..
bartek_f pisze:żer czas zacząć…
no juz dawno rozpoczety :)
PIS w zamian za podpisy rozdawalo zdjecia pary prezydenckiej!

bartek_f
Bywalec
Bywalec

Post autor: bartek_f » 07 maja (pt) 2010, 13:47:20

maland pisze:PIS w zamian za podpisy rozdawalo zdjecia pary prezydenckiej!
powiedz, że żartujesz… :|

Agfu
Bywalec
Bywalec

Post autor: Agfu » 07 maja (pt) 2010, 14:08:53

Samson pisze:A mnie ta hipokryzja nie denerwuje Niech chociaż krokodyle łzy wylewają lepiej takie niż nadal mieliby pluć...
Mnie natomiast denerwowały 2 postawy
Ludzi którzy nadal pluli mimo katastrofy (na całe szczęście takich osób jej mniejszość)
i ludzi którzy mówili że hipokryzją jest najpierw pluć a potem płakać
I choćby była to prawda tragicznie zmarłemu prezydentowi należy się szacunek nawet hipokrytów
No cóż, jeśli wolisz hipokryzję od autentycznej postawy niezgodnej z Twoimi poglądami, to Twoja sprawa.
Jeśli ktoś poczuł się katastrofą na tyle poruszony, że ugryzł się w język za to co wcześniej mówił - też jego sprawa.
A jeśli ktoś żartował, że w niedzielę w Krakowie wszystkie restauracje będą podawać kaczkę po smoleńsku (to cytat w ramach wyjaśnienia, żebym zaraz po uszach nie dostała)- również miał do tego prawo. Niektórzy ludzie nie mają w zwyczaju opłakiwania osób, których nie znali, tym bardziej jeśli osoby te stanowią opozycję dla ich stanowiska politycznego.
Dobrze jest się trzymać swoich poglądów w każdej sytuacji.
Szacunek do tej śmierci nie przejawiał się tylko i wyłącznie w wylewaniu łez pod Pałacem Prezydenckim, zapalaniu zniczy i we wszelkich namacalnych i zauważalnych tego typu zjawiskach imo. Każdy jakoś to odczuł, zważywszy, że zginał nie tylko prezydent. A mam wrażenie, że publicznie tylko na nim skupia się ta katastrofa. I stąd te niepotrzebne generalizacje.

Agfu
Bywalec
Bywalec

Post autor: Agfu » 07 maja (pt) 2010, 14:14:11

W ogóle nie jestem zaskoczona.

Samson
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Samson » 07 maja (pt) 2010, 17:16:28

Agfu pisze:
W ogóle nie jestem zaskoczona.
I kto jak kto ale oni własnie mieli do tego prawo w końcu tam ludzie z PiSu też poginęli..

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 08 maja (sob) 2010, 01:27:17

bartek_f pisze:
powiedz, że żartujesz… :|
Rozumiem, że mogłeś nie widzieć tego na żywo (ja sam trafiłem na zbierających podpisy pod kandydaturą J.Kaczyńskiego tylko raz) ale aż dziw bierze bo trąbiły o tym wszystkie media wliczając internet.

Pierwsze z brzegu : http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... slawa.html
Samson pisze:I kto jak kto ale oni własnie mieli do tego prawo w końcu tam ludzie z PiSu też poginęli..
Wybacz ale to zdanie jest jakimś koszmarem logicznym.
'kto jak to ale ONI (...) mieli' <=> 'tam ludzie z PiSu TEŻ poginęli'
Skoro ich także ale nie tylko to prawo mają zasadniczo takie samo wszyscy ci którzy stracili tam kogoś.
Tam zginęli ludzie nie tylko jednej partii i dobrze było by o tym nie zapominać, tak samo właśnie jak o tym że zginął tam nie tylko Prezydent (prezydent polaków a nie prezydent jednej partii).

Samson
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Samson » 08 maja (sob) 2010, 18:23:05

seize pisze:
bartek_f pisze:
powiedz, że żartujesz&#8230; :|
Rozumiem, że mogłeś nie widzieć tego na żywo (ja sam trafiłem na zbierających podpisy pod kandydaturą J.Kaczyńskiego tylko raz) ale aż dziw bierze bo trąbiły o tym wszystkie media wliczając internet.

Samson pisze:I kto jak kto ale oni własnie mieli do tego prawo w końcu tam ludzie z PiSu też poginęli..
Wybacz ale to zdanie jest jakimś koszmarem logicznym.
'kto jak to ale ONI (...) mieli' <=> 'tam ludzie z PiSu TEŻ poginęli'
Skoro ich także ale nie tylko to prawo mają zasadniczo takie samo wszyscy ci którzy stracili tam kogoś.
Tam zginęli ludzie nie tylko jednej partii i dobrze było by o tym nie zapominać, tak samo właśnie jak o tym że zginął tam nie tylko Prezydent (prezydent polaków a nie prezydent jednej partii).
Jak na ironie zginęli tam ludzie w większości z jednej opcji politycznej.. chcemy tego czy nie... Tak po prostu jest. Wobec tego w wypadku PiSu Ich prawem jest "wykorzystywać" tę tragedię.

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 08 maja (sob) 2010, 20:04:42

Samson pisze:Jak na ironie zginęli tam ludzie w większości z jednej opcji politycznej.. chcemy tego czy nie... Tak po prostu jest. Wobec tego w wypadku PiSu Ich prawem jest "wykorzystywać" tę tragedię.
Napisałem na twoje słowa dłuższą wypowiedź jednak po chwili zastanowienia uznałem, iż jednak na te słowa nie ma co odpisywać w szerszym opisie; że należy zbyć je wyłącznie jednym zdaniem: nikt nie ma prawa do partykularnych celów wykorzystywać tragedii 96(!!!) ofiar i ktokolwiek by tego nie robił, z jakiej by nie był opcji dla mnie będzie to tak samo nie na miejscu.

Samson
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Samson » 09 maja (ndz) 2010, 00:39:20

seize pisze:
Samson pisze:Jak na ironie zginęli tam ludzie w większości z jednej opcji politycznej.. chcemy tego czy nie... Tak po prostu jest. Wobec tego w wypadku PiSu Ich prawem jest "wykorzystywać" tę tragedię.
Napisałem na twoje słowa dłuższą wypowiedź jednak po chwili zastanowienia uznałem, iż jednak na te słowa nie ma co odpisywać w szerszym opisie; że należy zbyć je wyłącznie jednym zdaniem: nikt nie ma prawa do partykularnych celów wykorzystywać tragedii 96(!!!) ofiar i ktokolwiek by tego nie robił, z jakiej by nie był opcji dla mnie będzie to tak samo nie na miejscu.
Chciałbym żeby tak było jak Ty piszesz.. ale nie jest.. bo po 1
Zginął prezydent Lech Kaczyński i osobą rzekomo wykorzystującą Jego śmierć jest Jego brat oraz Jego partia... Jego brat który kandyduje za Niego. Ewidentnie za Niego i niejako w Jego imieniu.
Przykro mi ale moim zdaniem w Twoim zdaniu słowo "nikt" (na początku należałoby zastąpić słowem) Pis...
Wtedy zdanie brzmiałoby
"Zwłaszcza PiS nie ma prawa.... "
Wiem że nie taka jest Twoja intencja ale odnoszę wrażenie że takie jest znaczenie tych słów na arenie politycznej.
I jeszcze raz powtórze Zginęli konkretni ludzie w wiekszości popierający Lecha Kaczyńskiego w wiekszości z prawicy. Czy prawica nie może mówić o tej śmierci?? A może każde mówienie przez prawice o śmierci bedzie żerowaniem na tragedii ale gdy zrobi to lewica to wszystko będzie ok??
I jeszcze raz powtarzam czy naprawde Jarosław Kaczyński nie może mówić o swoim zmarłym bracie??
Odnosze wrażenie że właśnie o to w tym chodzi

bartek_f
Bywalec
Bywalec

Post autor: bartek_f » 09 maja (ndz) 2010, 01:54:57

seize pisze:
bartek_f pisze:
powiedz, że żartujesz&#8230; :|

i wsio jasne - akurat tego dnia byłem na wyjeździe i byłem odcięty od macek Wszechsieci ;)

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 09 maja (ndz) 2010, 23:50:14

Samson pisze:Chciałbym żeby tak było jak Ty piszesz.. ale nie jest.. bo po 1
Zginął prezydent Lech Kaczyński i osobą rzekomo wykorzystującą Jego śmierć jest Jego brat oraz Jego partia... Jego brat który kandyduje za Niego. Ewidentnie za Niego i niejako w Jego imieniu.
Przykro mi ale moim zdaniem w Twoim zdaniu słowo "nikt" (na początku należałoby zastąpić słowem) Pis...
Wtedy zdanie brzmiałoby
"Zwłaszcza PiS nie ma prawa.... "
Wiem że nie taka jest Twoja intencja ale odnoszę wrażenie że takie jest znaczenie tych słów na arenie politycznej.
I jeszcze raz powtórze Zginęli konkretni ludzie w wiekszości popierający Lecha Kaczyńskiego w wiekszości z prawicy. Czy prawica nie może mówić o tej śmierci?? A może każde mówienie przez prawice o śmierci bedzie żerowaniem na tragedii ale gdy zrobi to lewica to wszystko będzie ok??
I jeszcze raz powtarzam czy naprawde Jarosław Kaczyński nie może mówić o swoim zmarłym bracie??
Odnosze wrażenie że właśnie o to w tym chodzi
Napisałem 'nikt' bo uważam że nikt. Czy z prawicy czy z lewicy czy skądkolwiek by on nie był. Jeżeli "podporą" w kampanii lewicy była by postać marszałka Szmajdzińskiego i jego tragiczna śmierć było by to dla mnie złe; zgodnie z tym co napisałem.

Mierzi mnie ta licytacja ile osób z której partii, której strony sceny itd. Powiem wprost nie interesuje mnie (w tym głównym ocenianiu), która partia straciła więcej, kto ma większe prawo a kto mniejsze. Zginęli przedstawiciele Naszej sceny politycznej, zginęli ludzie i nie ma dla mnie znaczenia jakie mieli poglądy bo nijak ich to dla mnie w tym wszystkim nie wartościuje.

Jest czas (jak dla mnie liczony od ogłoszenia decyzji i zarejestrowania kandydata) kampanii wyborczej i osobiście (z całym szacunkiem dla ludzkich tragedii i współczuciem dla wszystkich, którzy doświadczyli osobistej tragedii) marzyłbym sobie aby skupić się na pomysłach, programach i wizji; by odłożyć na bok w sferze publiczno-politycznej wszelkie zbędne odwoływania się do wydarzeń, które sam chciałbym aby się nie wydarzyło.

Samson
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Samson » 10 maja (pn) 2010, 09:25:17

seize pisze: Napisałem 'nikt' bo uważam że nikt. Czy z prawicy czy z lewicy czy skądkolwiek by on nie był. Jeżeli "podporą" w kampanii lewicy była by postać marszałka Szmajdzińskiego i jego tragiczna śmierć było by to dla mnie złe; zgodnie z tym co napisałem.

Mierzi mnie ta licytacja ile osób z której partii, której strony sceny itd. Powiem wprost nie interesuje mnie (w tym głównym ocenianiu), która partia straciła więcej, kto ma większe prawo a kto mniejsze. Zginęli przedstawiciele Naszej sceny politycznej, zginęli ludzie i nie ma dla mnie znaczenia jakie mieli poglądy bo nijak ich to dla mnie w tym wszystkim nie wartościuje.

Jest czas (jak dla mnie liczony od ogłoszenia decyzji i zarejestrowania kandydata) kampanii wyborczej i osobiście (z całym szacunkiem dla ludzkich tragedii i współczuciem dla wszystkich, którzy doświadczyli osobistej tragedii) marzyłbym sobie aby skupić się na pomysłach, programach i wizji; by odłożyć na bok w sferze publiczno-politycznej wszelkie zbędne odwoływania się do wydarzeń, które sam chciałbym aby się nie wydarzyło.
I oby tak właśnie było jak piszesz Taka sytuacja byłaby idealną:)

maland
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: maland » 11 maja (wt) 2010, 14:24:16

to se pogadaliście :)
w pewnym momencie stracilem rachube o co Samson sie wykłócał :D

ja sie nie moge doczekac kampani. Tego momentu gdy juz ruszy wszystko pełna para. Na razie widoczne sa delikatne zmiany wizerunku Kaczynskiego. Czekamy na dalsze kroki..

ODPOWIEDZ