nieparzystokopytne stworki

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Neema
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

nieparzystokopytne stworki

Post autor: Neema » 27 gru (pn) 2004, 01:02:12

Nieopodal miasta za kilkoma przecznicami w malowniczej strefie podmiejskiej zwanej przez niektórych Raszynem zdarzyła się rzecz niesłychana...
Pewna młoda, twórcza dama, swój pierwszy wernisaż miała.
Temat był dość wyszukany, po ścianach galopowały nieparzystokopytne stworki wśród ludzi podziwiane i jako konie, szerszej publice znane.
I pokrótce jeszcze dodam, całość była uwieńczona pewnym zdaniem, w którym słowa mądrze złączył ten, co maliny jadł w chruśniaku, po czym razem z braćmi 12stoma mury kruszył młotem... nie rękoma.

Cytat brzmiał:
"I nigdy dość, i nigdy tak, jak tego pragnie ów, co kon(i)a..."
[ w.g. Bolesława Leśmiana]

Po tym krótkim nieco bajkowym wstępie pragnie napisać, że 5 grudnia 2004roku w samo południe Ania Garusiewicz zdolna uczennica Warszawskiej Szkoły Reklamy otworzyła swoją pierwsza czasową wystawę prac plastycznych. Motywem przewodnim jak już wcześniej sugerowałam były konie.
Ponieważ tam byłam i na własne oczy widziałam te ściany pełne szkiców, akwarelek i własnych wariacji autorki, ukazujących te piękne zwierzęta, polecam ją wszystkim
(macie jeszcze ostatnia szansę wystawa będzie otwarta do 5 stycznia od poniedziałku do soboty w godzinach 16.00 - 21.00)

Obrazek

Niektóre prace robią naprawdę niepowtarzalne wrażenie, gdyż autorka często łączy delikatną smukłą sylwetkę konia, który dzięki żywej kresce został wprowadzony w ruch jakby zamierzał uciec z chłodnego, graficznie wykonanego tła, w którym przyszło mu żyć.

Obrazek

Inne prace mamią kolorem wyjętym z surrealistycznego snu, i wprawiają nas, widzów w chwilowa zadumę, lub w przypadku tryptyków pozwalają bawić się ulotnością zapamiętanego przez nas obrazu.

Obrazek

Zresztą, co ja wam będę tłumaczyć. Kto nie był niech żałuje, a kto żałuje niech pojedzie obejrzeć. Niektórych rzeczy po prostu nie da się opisać. :wink:

ADRES:
Raszyn, Al. Krakowska 20, Szkoła Języków Obcych.

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 27 gru (pn) 2004, 01:44:35

Dzieki Neema za info. Szczegolnie za te obrazki. No teraz to juz nie muszem tam jechac ;) :D

mieze
Bywalec
Bywalec

Post autor: mieze » 27 gru (pn) 2004, 11:43:42

Ja ci dam tam nie jechać!!;) :twisted:

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 28 gru (wt) 2004, 08:15:18

Dasz? :) Widzisz, a jednak ;) :D Mmm... dobra nie bede sie znowu przekomarzal.

Malo czasu zostalo. Jesli o mnie chodzi to przy tych godzinach wchodzi w gre tylko czwartek albo poniedzialek. Jesli ktos jeszcze nie widzial wystawy Ani lub po prostu ma duzo czasu i chcialby pozwiedzac Raszyn ;)niech odezwie sie tu wzglednie na maila lub gg. Moze zrobimy jakas szkolna wycieczke ;) Wolalbym czwartek bo troche luzniejszy jestem a w poniedzialek musze jeszcze zajrzec do szkoly (kto wie moze to nawet lepiej)

PS. Czegos mi tu jednak brakuje... Gdybym byl Twoim menażerem to bym sie chyba wkurzyl

senq
Ekspert
Ekspert

Post autor: senq » 28 gru (wt) 2004, 10:15:21

Uwaga, Sinar sie wkurzył :) Zaraz weżmie kija i bedzie okładał kompa! Aaaa 8)

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 28 gru (wt) 2004, 10:55:38

Nie ja tylko menadzer. Chociaz jakbym zastosowal kilka gadzetow: skora, pare lancuchow plus nowa fryzura i kilo zelu to jeszcze byliby ze mnie ludzie ;)

senq
Ekspert
Ekspert

Post autor: senq » 28 gru (wt) 2004, 11:02:12

Brode juz masz :D

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 28 gru (wt) 2004, 11:43:36

Sęk w tym ze (juz) nie mam 8) :D

Neema
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: Neema » 29 gru (śr) 2004, 00:14:10

sinar pisze: PS. Czegos mi tu jednak brakuje... Gdybym byl Twoim menażerem to bym sie chyba wkurzyl
Czego Ci brakuje sinarku (do szczęścią)??
Że prawa zastrzerzone, czy co??? :wink:

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 29 gru (śr) 2004, 09:25:09

Neema spisalas sie na medal. I te uwagi nie sa bynajmniej do Ciebie. Zreszta w wiekszosci nie sa tez bezposrednio do Mieze. Po prostu zastanawiam sie co mozna by zrobic lepiej. Brakuje mi tu jakiegos bio. Dokleic cos takiego to nie problem. No ale jesli sama artystka nie chce go dolaczyc to ja nic na to nie poradze.

Brak mapki oczywiscie w wersji elektronicznej. Podobno jakas papirowa jest w szkole ale ja jej na oczy nie widzialem. Zreszta do poniedzialku to raczej nie mam na to szans. Moze wiec warto powiedziec jak tam dojechac i dojsc. Jesli do tej pory ktos tam nie byl brak takiej informacji na pewno nie pomaga. Poza tym nasza artystka moglaby oprowadzic wycieczke ze szkoly i troche opowiedziec o tym co wisi na scianach. W sumie od tego jest raczej wernisaz ale on byl juz dawno i nie bylo o tym nic na forum. Takie bezposrednie spotkanie to zawsze atrakcja.

Trzeba tez zwiekszyc ogladalnosc tego tematu. No ale to za chwilke.

PS. W czwartek udaje sie na zwiady. Wtedy powiem Wam czy w ogole warto sie wybrac na te wystawe ;)

Neema
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

MAPKA

Post autor: Neema » 31 gru (pt) 2004, 00:28:44

Dla tych, którzy jeszcze się skuszą na wystawę w nowym roku, pomocnicza mapka:

Obrazek

:D
Tramwaje: 7, 9, 15, 25 z przystanku "Centrum"
Autobusy: 706, 707, 711, 728 z pętli autobusowej "Okęcie"
* strefa podmiejska - nalezy zaopatrzyć się w dodatkowy bilet
Przystanek docelowy: "Sportowa"
(dane podaje tak dla pewności) 8)

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 31 gru (pt) 2004, 00:56:11

Z Ursynowa mozna tam zrobic sobie bardzo przyjemna wycieczke linia 715. Oczywiscie po strefie podmiejskiej jedziemy na gape zeby zwiekszyc doznania i atrakcje artystyczne oraz podniesc poziom adrenaliny ;)

ODPOWIEDZ