Rytmy LATYNO Z ZESPOŁEM Calle Sol czwartek 24.02 w Enklawie

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
dora205
Nowy(a)

Rytmy LATYNO Z ZESPOŁEM Calle Sol czwartek 24.02 w Enklawie

Post autor: dora205 » 23 lut (śr) 2005, 18:56:44

czwartek 24.02 w Enklawie ul Mazowiecka (od swietokrzyskiej...taka mala uliczka w centrum) wystep Calle Sol od 22.15 (GODZINKĘ-potem dj) - znacie ich z Idola "fiesta latynoska" http://www.callesol.pl/ :D to:

-ceny biletow za 5zł dla Pan i 10zł dla Panow przez caly wieczor, wejście od 21:00 (bede przed wejsciem z 5 minut-pytajcie o Dorke z WSR), jest selekcja, nie zakładajcie dresow Broń Boże ;-)))

- Rezerwacje do 10 osob mozna zrobic na dole lub na antresoli i sa one bezplatne z tym ze sa trzymane do 21:30. Jesli rezerwacja bylaby na 15 osob to jest mozliwosc wynajecia jednego z naszych VIP roomow na antresoli i jesli chodzi o czwartek to z tym nie wiaze sie rowniez jakakolwiek oplata.

-ceny drinkow kszkaltuja sie od 12 do 25 zł (np. martini ze spritem to 12zł),

-przekaski sa mozliwe do zamowienia podczas kazdej naszej imprey klubowej na biezaco z karty menu (ceny sa od 10 do 25zł) np. koreczki serowe-10zł, mini kanapki bankietowe 30szt - 25zł, salatka z grilowanego kurczaka 17zł.

Zapraszam mi wypadlo troche osób-jak coś to piszcie (mam rezerwacje na antresoli na 10 osób)...Jak nie przed wejsciem bede na gorze na antresoli...przy scianie
Impra jest do 3.00, a ja jeszcze chce wpaść za darmo do Organzy na Sienkiewicza 4-tam mozna przy latyno posiedziec do 4.00-5.00...

Sorry,że tak pózno, ale tak wyszło...jak znajomi nagle zdrowi sa chorzy albo nie moga jednak wziasc cholernego urlopu, a okazja jest super....

Pozdrawiam dora205@wp.pl

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 25 lut (pt) 2005, 09:56:11

I co ktos sie wybral zeby towarzyszyc kolezance? Pewnie nie bo wszyscy na forum siedzieli ;) :D

Mi w sumie godzina pasowalaby (bardzo dobrze ze po 20) miejsce - centrum rowniez o muzyce nie wspominajac bo lubie latynoskie rytmy :) Niestety dowiedzialem sie ciut za pozno :( Szkoda. Moze jakis replay :D

andy
Ekspert
Ekspert

jazz, fusion, muzyka

Post autor: andy » 25 lut (pt) 2005, 11:05:48

Dora, gdyby jakiś jazz się pojawił, albo tzw. fusion (to, co wymyślił Miles Davies), np. koncert Mike'a Sterna, Steps Ahead itp. daj znać, please :D

dora205
Nowy(a)

odpowiedź

Post autor: dora205 » 26 lut (sob) 2005, 00:49:07

:D tak było...Bylam w końcu tylko ze swoją siostra i jej koleżanką (tyle zostało Nas ze wzgledu na choroby i inne sprawy losowe :( ) Bylysmy do 1.00 Kochany brat po Nas przyjechal...bo jak mu powiedzialam ze rano po 3.00 idziemy do innego klubu-to stwierdzil, że nie zasnie ;-))) No i w koncu nas zabral...

A stracili duzo!!!

Koncert Calle Sol http://www.callesol.pl/ to:pełny odjazd...kapitalni ludzie...potem tańczyli sobie normalnie na parkiecie...mozna bylo sobie pogadac... (oj żałowałam,że nie szlifowałam ostatnio hiszpańskiego ;-)))-choć mowią też trochę po polsku, a część ich zespołu to Polacy...)

Przed koncertem było trochę smetnie, nikt nie tańczył...utwory puszczane przez dj-czy ja wiem, myslalam ze bedzie tez troche bardziej rytmow latynoskich w polaczeniu z innymi klimatami muzycznymi...jeden utwor od drugiego niczym sie prawie nie roznil...Koncert rozgrzał atmosfere bo grali takze miedzy innymi "Congo", "Labambę"...i byli bardzo żywiolowi...Potem gdzies od 0.20 znow podobne utwory malo znane, ten sam rytm...wszystko do siebie podobne...

A jeszcze był pokaz tańca...no coz zaluje ze tak jeszcze nie potrafie...ale sobie zalozylam ze kiedys....

Ogolnie fajnie jest w Enklawie http://www.enklawa.com/, bardzo duzo miejsca...klimat spoko...nawet tanczylam z 4 afrykanczykami...o rany Ci to czuja rytm... :D Maja to w genach jak i latynosi...

No coz patrzac po sali o godzinie 1.00 stwierdzialm ze Polacy to jednak ogolnie cos kiepsko wygladaja w takich rytmach....ale niektorym szlo :D spoko i od razu sie wyrozniali...

ODPOWIEDZ DLA SINAR: Repley TAK W MAJU!!! A MOZE SZYCIEJ :D powiadomie tydzien wczesniej...to tak wyszlo ze dopieo w dzien przed impra wszyscy to mnie dzwonili i sie zalili......dlaczego nie moga isc...I teraz mam ochote na lata 70,80,90 i wspolczesne...

ODPOWIEDZ DLA ANDY: JESLI CHODZI o JAZZZZZ:

http://www.tygmont.com.pl/ mozna posluchac sobie (wejście często za darmo-a wcentrum), przegrysc fajne posilki ;-))) i wedlug mnie tanio.

Podobno w Orange na kruczej jest jazz w dzień... ze można sobie posiedziec, przekasic i posluchac(tak pisza na jednej stronie http://warszawa.pogodzinach.pl/info.php ... &np=0&rp=1, na innej nic o tym nie bylo http://www.warsawcity.info/opis.php?co=orange )...ale nie sprawdzalam osobiscie..

Tu można sobie znalesc miejsca rozne ;-)) fajna wyszukiwarka http://warszawa.pogodzinach.pl/dyskoteki.php3

A pro po Tu ciekawa promocja ;-) http://www.amnesia.pl/index.html

Pozdrawiam!!!

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 26 lut (sob) 2005, 08:20:48

Tygmont to jako milosnik jazzu Andy powinien znac :)

Hmm sporo nas ominelo :( Oby ten replay jak najszybciej Dora :)

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 26 lut (sob) 2005, 21:05:13

tygmont dobry jest i do jazzu jak i latynowskich rytmow (chyba ze juz nie graja bo z dwa lata temu ostatni raz bylem :mrgreen: ).
Koncert rozgrzał atmosfere
i to jest najlepsze na koncertach calle sol

dora205
Nowy(a)

dot. Tygmontu

Post autor: dora205 » 27 lut (ndz) 2005, 01:02:05

Na stronie jest info o sobotach...osobiście nie byłam w tym klubie ani razu, przechodzilam kolo niego w czwartek...chcialam namowić moje koleżanki na troche jazzu...ale one sie droczyły ze mną, że po ich trupie...no cóż ;-))) Ja lubię jazzz, polubilam dzięki osobie, z ktora się poznalam w WSR...i tak mi zostalo...zreszta jesli chodzi o muzę to jestem elastyczna, niecierpię tylko techno :twisted:

Co do sobot: to od 19.00 i 10 zł (najpierw kurs tańca...)Muzyka latyno...MOŻE JAK ATO BYŁES(AS) TO MOZESZ COS NAPISAC WIECEJ...

Pozdrawiam, a jak co to mam nowa płytkę Tori Amos (to muzyka co prawda alternatywna, ale klimat bardzo spokojny i melancholijny)Moge przeslac, jakby ktos chcial. Ja mam stale lacze wiec nie ma problemu

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 27 lut (ndz) 2005, 13:46:27

Lubie Tori robi ciekawa muzyke chociaz do jazzu czy rytmow latynoskich to jej chyba troche daleko... :)

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 28 lut (pn) 2005, 21:18:09

...MOŻE JAK ATO BYŁES TO MOZESZ COS NAPISAC WIECEJ...
bylem tam dwa czy trzy razy. klubik bardzo fajny, choc nie zaduzy (po rozpoczęciu imprezy miejsc siedzących nie znajdziesz, na parkiecie nie jest luzniej ale to akurat nie przeszkadza, wrecz przeciwnie). pierwszy raz tam bedac (kolezanka miala darmowe zaproszenia :mrgreen: ) nie wiedzialem co to za klub i jak zobaczylem ze tam wiekszosc facetow w garniakach wchodzi, a kobiety nie gorzej ubrane 8) to myslalem ze to jakis sztywny klub i spedze tam max godzine. ale okazalo sie ze jest super atmosfera. nawet polacy czuli latynowskie rytmy i niezle wywijali. bawilismy sie tam do rana i wtedy postanowilem ze sie musze nauczyc tanczyc salse (moze kiedys to naprawde zrobie :lol: ).
mam nadzieje, ze od tamtego czasu klub sie nie zmienil, tylko ceny sa bardziej promocyjne :twisted:

dora205
Nowy(a)

Post autor: dora205 » 28 lut (pn) 2005, 23:42:21

i wtedy postanowilem ze sie musze nauczyc tanczyc salse (moze kiedys to naprawde zrobie ).
Ja tez mam takie postanowienie...fajnie sie tanczy przy takich rytmach ;-)))

Musze sie zastanowic nad tym klubem ;-))) No to zobaczymy moze za miesiac, najdalej w maju dam znac, zbiore, mam nadzieje wieksza ekipe (na sobote bedzie latwiej) i będziemy hulać...tylko musze kase uzbierac...

Pozdrawiam
Ps.Jak rytmy sa fajne a ludzie jacyś smetni to czlowiekowi ochota przechodzi, tak sie na poczatku w Enklawie czulam, ale potem tez sie rozkrecilo ;)))

Najwazniejsze zeby ludzie wlasnie nie byli "dretwi" 8)

ODPOWIEDZ