praca maturalna

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
manola

praca maturalna

Post autor: manola » 17 lut (czw) 2005, 15:27:01

Chciałabym dowiedzieć się czy jest jakaś możliwość zdobycia na prezentację maturalną kilku reklam telewizyjnych? Całą pracę mam już napisaną i interesują mnie konkretne przykłady <chyba że jest coś dostępne teraz o zblizonej tematyce>np.

1.Coca Cola
2.Domestos
3.Piwo Tyskie
4.Nokia lub Mentos-y
5.Red bull( żeby były uzyte slówa gul-gul)
6.Olej Kujawski (jako przykład tradycji kulturowej)
7.Nivea kosmetyki
8.batonik Princessa
9.Ajax (piosenka rymowanka)
10.??potrzebuje też jakąś reklamę z przymiotnikami takimi jak extra super znakomity oraz po prostu smaczna i zdrowa oraz numer jeden

aw
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

reklamy telewizyjne

Post autor: aw » 17 lut (czw) 2005, 16:39:06

w jakiej formie chcesz te reklamy mieć? chodzi mi o nośnk - VHS, cd? oraz informacja na kiedy je potrzebujesz?

Gość

Post autor: Gość » 17 lut (czw) 2005, 16:49:27

C-Coli mam sporo. Oczywiscie w formacie mpg albo avi. Brat akurat szuka takiej bodaj rumunskiej reklamy z 1 laska z barem co kiedys leciala u nas. I znalazl wszystko mozliwe tylko nie to. Nawet dzis jedna z nich wyslalem znajomym. Jednak nie sa to polskie reklamy o ile w ogole w przypadku Coca Coli o takich mozna mowic. Mam m.in 1 z bialymi misiami i ta najbardziej znana czyli jadace tiry

Mozliwe ze mam tez Kujawski ale musialbym sprawdzic

Jak cos jeszcze znajde dam znac.

aw
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

Post autor: aw » 17 lut (czw) 2005, 17:21:28

słusznie zauważyłeś, że w przypadku cocacoli trudno mówic o jakims konkretnym regionalnym pochodzeniu - wile koncernów funkcjonujących na całym świecie emituje wszędzie identyczne spoty reklamowe - co najwyżej zmieniając planszę ze sloganem na koniec lub dubbingując je

manola

Post autor: manola » 17 lut (czw) 2005, 20:21:24

Dzięki za tak szybką odpowiedź!
Najlepiej żeby te reklamy byly w formie cd...a jesli chodzi o termin to chciałabym skończyć przygotowania do prezentacji w ciagu 2-óch tygodni...więc najlepiej gdybym mogła je mieć do końca przyszlego tygodnia. Mam nadzieję, że jest to wykonalne.

A jeśli chodzi o Cole to szukam takiej reklamy żeby był zwrot zawsze Coca Cola

manola

Post autor: manola » 17 lut (czw) 2005, 20:30:06

oto jeszcze mój adres: manola-o@wp.pl

manola

Post autor: manola » 17 lut (czw) 2005, 20:43:08

:D chyba zmienię moje plany na przyszłość i będę zdawała do Warszawskiej Szkoły Reklamy... :wink: :idea:

RafMak
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: RafMak » 17 lut (czw) 2005, 23:19:56

A to ja tez sie podlacze :d ma moze ktos nagrana reklame NIKE'a ktora teraz jest emitowana w telewizji.
Dziweczyna tanczaca w butach nike'a

jesli ktos by mial i mogl wgrac na jakiegos ftp'a do sciagniecia to bym byl wdzieczny.

aw
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

Post autor: aw » 18 lut (pt) 2005, 12:37:31

Ach "zawsze cocacola" - to młode reklamy muszą być zatem; slogan Osieckiej - powinnismy byc z niej dumni - "Cocacola to jest to" - jest w starszych reklamach, sprzed ostrej walki konkurencyjnej z pepsicolą - póżniej weszły "tylko cocacola" i "zawsze cocacola" z tym ich nie melodyjnym głupiutkim dżinglem.

RafMak
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: RafMak » 18 lut (pt) 2005, 17:26:50

Moze nie dokladnie to o co chodzilo, ale tez fajne :P
http://gprime.net/video.php/pepsivscocacola

manola

Post autor: manola » 18 lut (pt) 2005, 20:03:18

Czy moge liczyc na to, że choć niektóre z mojej listy dostanę reklamy??

Jesli nie to daj mi znać...aw :?:

Zostało mi juz niewiele czasu, a pozatym jestem coraz bardziej nerwowa to chyba tak działa stres przedmaturalny :?

aw
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

termin nagrania reklam

Post autor: aw » 19 lut (sob) 2005, 03:10:41

podalas termin do konca przyszlego tygodnia, dlatego nie traktowalismy tego priorytetowo

Gość

Post autor: Gość » 19 lut (sob) 2005, 16:21:26

oki, w takim razie czekam i jeszcze raz wielkie dzięki :)

Aśka A.

Reklamy do prezentacji!!

Post autor: Aśka A. » 05 mar (sob) 2005, 12:45:06

Mam temat "analizując jezyk reklamy, pokaż jaki świat one kreują"!! Bardzo proszę o reklamy w formie avi na adres: ablewska1985@op.pl!! Z góry dziekuje!!

Kaśka

prezentacja maturalna

Post autor: Kaśka » 06 mar (ndz) 2005, 18:59:06

Mój temat maturalny brzmi "omów język reklamy i wskaż jego funkcje" Zależy mi bardzo na zdobyciu nagrania reklamy Ajaxu Czy mogłabym liczyć na pomoc???? proszę o szybką odpowiedź Oto mój mail MartitaZ@poczta.fm

ODPOWIEDZ