[b]ANALIZA REKLAMY[/b] COCA-COLA LIGHT
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
no to sie niech tocza ale skad mamy wziasc te reklamy w tvp mi powiedzieli NIE tylko ladnie. Polsat sie nie odzywa czyli mam przesrane jak nie znajde tych reklam LOTTO Persila czy innego proszq no i CocaColi. A co sadzicie o tej reklamie http://www.extremefunnypictures.com/funnypic390.htm przeczytalem retoryke lewinskiego i nie moge jej zanalizowac:( proshe o pomoc i o jakies linki do tych reklam bo sa mi baaardzooo potrzebne
-
- Nowy(a)
shit happen
na jutro bibliografie musze skonczyc a ja reklam nie mam czyli literaatury przedmiotu wszystko sie waliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii 

-
- Ekspert
biuro reklamy
Nie do wiary. Zapewniam Cię, że jeśli poprosisz Biura Reklamy o spoty tv, ale dodasz koniecznie, że wykorzystasz je wyłącznie do celów edukacyjnych - jest mało prawdopodobne, że materiałów Ci nie udostępnią.
Ale jeśli rzeczywiście coś się niedobrego zaczyna dziać (ja mam np. kilkanaście kaset z lat 90. z reklamami, kiedy pisałem mgr, właście z Biura Reklamy stacji tv) to rzuć okiem na <a href="http://www.szkolareklamy.pl/links.html" target="_blank"> nasze linkowisko</a>. Znajdziesz tam namiary na media, agencje reklamowe. Zazwyczaj jest tak, że jeśli jakaś agencja nie realizowała spotu, to wie, który dom produkcyjny produkował film reklamowy; proś w agencji reklamowej o połączenie z działem produkcji; polecam EURO RSCG, tam jest bardzo fajna i friendly ekipa. Nie wydaje mi się, żeby nie udzielili Ci info, jeśli tylko je mają.
Nie pisz maili, zatelefonuj, tak będzie efektywniej
Good luck
Ale jeśli rzeczywiście coś się niedobrego zaczyna dziać (ja mam np. kilkanaście kaset z lat 90. z reklamami, kiedy pisałem mgr, właście z Biura Reklamy stacji tv) to rzuć okiem na <a href="http://www.szkolareklamy.pl/links.html" target="_blank"> nasze linkowisko</a>. Znajdziesz tam namiary na media, agencje reklamowe. Zazwyczaj jest tak, że jeśli jakaś agencja nie realizowała spotu, to wie, który dom produkcyjny produkował film reklamowy; proś w agencji reklamowej o połączenie z działem produkcji; polecam EURO RSCG, tam jest bardzo fajna i friendly ekipa. Nie wydaje mi się, żeby nie udzielili Ci info, jeśli tylko je mają.
Nie pisz maili, zatelefonuj, tak będzie efektywniej

Good luck

-
- Nowy(a)
wlasnie napisalem do tvp ze w celach edukacyjnych a oni mi powiedzieli tak:D
Panie Mateuszu, reklamy emitowane na antenie telewizyjnej są własnościa klientow, którzy zlecaja emisję. Aby mieć do nich dostęp najlepiej zwrócić się do nich z bezpośrednią prośbą o ich udostępnienie lub w celach naukowych zgrać bloki reklamowe emitowane w telewizji np. na video ( to powinno wystarczyc przy pisaniu pracy ) . Telewizja nie jest upoważniona przez klientów do wydawania ich reklam i zdradzania terminów emisji. Pozdrawiam serdecznie i życzę sukcesów w pisaniu pracy. Katarzyna Mojduszka
Katarzyna Mojduszka
Promocja i PR
Biuro Reklamy TVP
tel. ( 22 ) 640 22 06
e-mail: katarzyna.mojduszka@brtvp.pl
Panie Mateuszu, reklamy emitowane na antenie telewizyjnej są własnościa klientow, którzy zlecaja emisję. Aby mieć do nich dostęp najlepiej zwrócić się do nich z bezpośrednią prośbą o ich udostępnienie lub w celach naukowych zgrać bloki reklamowe emitowane w telewizji np. na video ( to powinno wystarczyc przy pisaniu pracy ) . Telewizja nie jest upoważniona przez klientów do wydawania ich reklam i zdradzania terminów emisji. Pozdrawiam serdecznie i życzę sukcesów w pisaniu pracy. Katarzyna Mojduszka
Katarzyna Mojduszka
Promocja i PR
Biuro Reklamy TVP
tel. ( 22 ) 640 22 06
e-mail: katarzyna.mojduszka@brtvp.pl