ZMIANY NA STRONIE ?? CO SĄDZICIE

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

Zablokowany
zamel
Nowy(a)

Post autor: zamel » 29 wrz (pn) 2003, 15:58:53

Witanko,

Soreńki ale miałem bardzo pracowity tydzień i weekend w drugiej szkole :( ufff... ale już jestem :)

Tak ogooles jestem nowy w WSR od września zacząłem zaocznie grafikę. I przyznam że bardzo misie u was :)

Cosik o mnie ... hmm nie lubie pisać o sobie więc krótko jestem grafikiem i projektuje strony internetowe głównie Flashowe ale statyczne tyż, pracuje w agencji reklamowej w gdyni. Jak będziesz chciał wiedziec coś więcej to pytaj.

Fajny pomysł z tą szermierką :) można pokombinować. Proponuje żebyś zrobił jakiś szkic jak ty to widzisz, ja zrobie drugi i zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

Satyr
Nowy(a)

Post autor: Satyr » 29 wrz (pn) 2003, 16:56:33

Przyjżałem się waszej dyspucie na temat tych "pojedynków".Bardzo fajny pomysł, choć traktowanie tego jako pojedynku nie bardzo mi się podoba, ale można by urządzić coś w rodzaju wernisażu WSR.Mogę puścić to w obieg na grafice na drugim roku, na pewno zgarnę parę osób. To mógłby być dobry początek
A "pojedynek" mi się nie podoba, bo nie ma się o co bić.
Jeżeli mamy robić wystawę na konkretny temat/tematy aby dać szansę ludzią na samorealizację to wchodzę w to.

painter
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: painter » 29 wrz (pn) 2003, 19:15:09

oka widzę zainteresowanie, w takim układzie w najbliższy weekend obmyśle design, widzę jakies zainteresowanie, a że mam ochote porobić coś niekoniecznie związanego z pracą więc myślę że będzie dobrze.

Kto tu jest webmajstrem ?

Kiedy wyjdziemy z fazy projektowej będę musiał pogadać o kilku technicznych sprawach.

Jak więc checie cały projekt nazwać ?
xxx.szkolareklamy.pl (gdzie xxx to ciąg znaków nie zawierający polskich znaków i innych straszydeł:) )

Prosze o propozycje.

Satyr
Nowy(a)

Post autor: Satyr » 29 wrz (pn) 2003, 19:44:15

Ja na sprawach technicznych wogule się nie znam, po zatym myślę jeszcze o tym czy takiego wernisażu/wystawy nie możnaby zrobić po prostu na korytarzach szkoły - oprawić prace w antyramy i wywiesić. Myślę, że władze szkoły zgodziłyby się na to bez proglemu. Z tego co pamiętam to niewykożystane antyramy leżą w jednej sali - ale nie jestem pewien.
Wszystko gra tylko, że nie wiem czy wam chodzi o "grafiki komputerowe", czy o rysunki. ( bo mi chodzi o rysunki, tudzież obrazy, lub fotografie).
kiedy to do końca przemyślę dam znać.

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 30 wrz (wt) 2003, 11:39:09

w sumie tu chodzilo o graficzki komputerowe, a najblizszy pojedynek to zmiana wygladu tej stronki, chociaz wydaje mi sie ze wzwiazku ztechniczna strona tego wszystkiego niewiele da sie zmienic ale to webmaster musi sie cos wypowiedziec. a pojedynki moga byc ciekawe, np. nowy temat w nim pomysl na prace, pozniej linki do skonczonych prac z ankieta i komentarzami ludzi ktorzy nie brali udzialu w projekcie. A graficzka scienna to juz inna sprawa tez ciekawy pomysl ale mnie to juz raczej poki co nie dotyczy, w tym to jestem żenadżi :oops:

Satyr
Nowy(a)

Post autor: Satyr » 30 wrz (wt) 2003, 13:09:29

Ja z kolei w graficzkach komputerowych jestem żenadzi - więc nie angażuję się w ten projekt, trochę źle się wcześniej zrozumieliśmy. Acz kolwiek pomysł jest spoko, dość trudny do zrealizowania ( przynajmniej mi się tak wydaje - ale ja o tego typu sprawach nie mam pojęcia ), ale na pewno ciekawie byłoby pooglądać tutaj wasze "pojedynki". Powodzenia w relizacji!

gwiazda
Bywalec
Bywalec

Post autor: gwiazda » 30 wrz (wt) 2003, 13:55:35

ale przeciez nie musicie sie ograniczac do grafiki... zdjecia i rysunki mozna przeciez zeskanowac... i tez mozna je oceniac...

to tez moze byc niezla zabawa...

czy nie...? :roll:

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 30 wrz (wt) 2003, 16:11:10

a moze by admin stronki wrzucil nowe forum (obok ogolnych, hyde..) na pojedynki a tam juz sobie poradzimy :twisted:

senq
Ekspert
Ekspert

Post autor: senq » 30 wrz (wt) 2003, 16:24:18

Ato pisze:a moze by admin stronki wrzucil nowe forum (obok ogolnych, hyde..) na pojedynki a tam juz sobie poradzimy :twisted:
Myśl jest dobra :)

painter
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: painter » 30 wrz (wt) 2003, 20:08:18

Hmm

Dla mnie może być.

zamel
Nowy(a)

Post autor: zamel » 02 paź (czw) 2003, 09:39:54

Hello,

Jak dla mnie narazie tyż, ale i tak jestem za stworzeniem osobnej podstrony w międzyczasie można do tego wykorzystać forum :)

aw
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

Post autor: aw » 04 paź (sob) 2003, 00:05:57

Chetnie o tym porozmawiam

painter
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: painter » 04 paź (sob) 2003, 18:00:33

Wygląda na to że pojedynki na forum będą zbyt skomplikawane, bo ludzie nie wiedzą nawet jak wstawić obrazek na forum. W każdym razie mogę stworzyć cuś takiego jak odrębna strona, muszę mieć udostępnione miejsce na serwerze, dostęp do bazy MySQL, kontakt z kimś kto zajmuje się tą stroną i forum żeby ustalić kilka szczegółów technicznych.
Mam gotowy system logowania oparty o sesje, zaimplementuje jakiś skrypt galeryjny z możliwością oceniania i wpisywania uwag.

Jeśli to ruszy to chyba można będzie powiesić informację na tablicy ogłoszeń ?

Czy słowo pojedynek nie brzmi odstraszająco ? A może lepiej galeria ? Chodzi o to czy ludzie nie będą bali się konfrontacji, może potraktować to bardziej pod kontem rozrywki ?

Czy ma to być dostępne tylko dla osób z wewnątrz, czy dajemy możliwość wstawienia swojej pracy osobom nie związanym z WSR ?

HooB
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: HooB » 11 paź (sob) 2003, 01:12:08

Painter, jak coś mój brachol trochę siedzi w PHP i bazach, więc jakby były jakieś problemy to jakoś go przekabace i pomoże. A co do tego miejsca na serwerze to może poprosimy Artura, żeby wynegocjował z webmajsterem jakieś miejsce na serwie oddzielne, teoretycznie chiba z technicznego punktu widzenia istnieje możliwość założenia oddzielnego jakiegoś miejsca na serwerze, bez możliwości ingerencji w całą strukturę stronki warszawskiej szkółki reklamy. Tak poza tym wydaje mi się , że ten serwerek powinien mieć bazę MySql ale mogę się mylić, trzeba tu zagadać do webmajstera.

HooB
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: HooB » 11 paź (sob) 2003, 01:44:47

Aha jeszcze jedno. Ogólnie wydaje mi się, że webmajster nie będzie zbytnio przychylny do jakiś extremalnych zmian na stronce, gdyż wszystko jak zapewne "fachowcy" tutaj jush się zorientowali jest robione na Nuke'u, który ma określony hmm że tak powiem swój wygląd, więc czy tak czy siak, tu muszą być tabelki , tu muszą być działy. Pomysł na zmianę tej stronki , na jakąś na maxa zayebistą musiałby mieć od groma argumentów, aby mógł przejść i to nie tylko pod względem samego wyglądu stronki, ale tesh dla zarządzających tą stronkę, tzn. np sposoby dodawania artykułów, itp itd. Wiadomo że nikt tutaj z zarządzających raczej nie lubi się bawić w wpisywanie hmm "robaczków" niech tak powiem, w czystym htmlu, tylko oczywiście lepiej skrypt mieć na to (ctrl + c i ctrl + v i koniec operacji). Więc na prawdę jeśli chcemy (bo tesh się dołączyłbym z chęcią do tego) stworzyć coś pożądnego, to trzeba się ostro wziąść do roboty, zrobić w szkółce dla wtajemniczonych spotkanko, dowiedzieć się co każdy jest w stanie dać od siebie (znaczy umiejętności itp). Wszystko najpierw dokładnie rozrysować, zrobić projekty (którymi później w obróbce zajmą się nasi specjaliści), inni ludzie to posklejają do kupy że tak powiem, inni do tego skrypty napiszą. I dzięki temu będziemy mieli ogromną szansę na wybicie się, spośród innych powiedzmy internetowych stronek innych szkół, które w wielu wypadkach są robione, np. tylko jednarozowo przez kogoś (dajmy na to agencję), która zrobi projekt, wrzuci stronkę na serwer, porobi załóżmy skrypty na newsy, etc. i tak powoli stronka umiera. A gdy u nas zrobimy sobie składzik taki, że np powołamy do życia jakiś dziennikarskich maniaków, którzy dajmy na to podzielą się na osóbki, które stworzą np. jakąś ala gazetkę internetową czy coś takiego, to non stop na stronce będą zmiany i modyfikacje. Prócz czytałem że któryś tam z kolegów, dobrze zna flasha, można zrobić dwie wersje dla modemowców itp. No możliwości jest na prawdę od cholery, tylko to co musimy przełamać to kurde chęci... bo jak ktoś stwierdzi że to ma sens (nasz przyszły guru) i weźmie sobie ten cel do serca, weźmie wszystkich za fraki, pozbiera ludzi, umówi spotkanko, to dalej jush pójdzie, ludzie się wkręcą i się ruszy...

Heh miałem kurde tylko słowo dopowiedzieć... dobra idę chyba jush spać... bo za kwadrans druga sie zbliża... pozdro....

Zablokowany