autor: HooB » 11 paź (sob) 2003, 01:44:47
Aha jeszcze jedno. Ogólnie wydaje mi się, że webmajster nie będzie zbytnio przychylny do jakiś extremalnych zmian na stronce, gdyż wszystko jak zapewne "fachowcy" tutaj jush się zorientowali jest robione na Nuke'u, który ma określony hmm że tak powiem swój wygląd, więc czy tak czy siak, tu muszą być tabelki , tu muszą być działy. Pomysł na zmianę tej stronki , na jakąś na maxa zayebistą musiałby mieć od groma argumentów, aby mógł przejść i to nie tylko pod względem samego wyglądu stronki, ale tesh dla zarządzających tą stronkę, tzn. np sposoby dodawania artykułów, itp itd. Wiadomo że nikt tutaj z zarządzających raczej nie lubi się bawić w wpisywanie hmm "robaczków" niech tak powiem, w czystym htmlu, tylko oczywiście lepiej skrypt mieć na to (ctrl + c i ctrl + v i koniec operacji). Więc na prawdę jeśli chcemy (bo tesh się dołączyłbym z chęcią do tego) stworzyć coś pożądnego, to trzeba się ostro wziąść do roboty, zrobić w szkółce dla wtajemniczonych spotkanko, dowiedzieć się co każdy jest w stanie dać od siebie (znaczy umiejętności itp). Wszystko najpierw dokładnie rozrysować, zrobić projekty (którymi później w obróbce zajmą się nasi specjaliści), inni ludzie to posklejają do kupy że tak powiem, inni do tego skrypty napiszą. I dzięki temu będziemy mieli ogromną szansę na wybicie się, spośród innych powiedzmy internetowych stronek innych szkół, które w wielu wypadkach są robione, np. tylko jednarozowo przez kogoś (dajmy na to agencję), która zrobi projekt, wrzuci stronkę na serwer, porobi załóżmy skrypty na newsy, etc. i tak powoli stronka umiera. A gdy u nas zrobimy sobie składzik taki, że np powołamy do życia jakiś dziennikarskich maniaków, którzy dajmy na to podzielą się na osóbki, które stworzą np. jakąś ala gazetkę internetową czy coś takiego, to non stop na stronce będą zmiany i modyfikacje. Prócz czytałem że któryś tam z kolegów, dobrze zna flasha, można zrobić dwie wersje dla modemowców itp. No możliwości jest na prawdę od cholery, tylko to co musimy przełamać to kurde chęci... bo jak ktoś stwierdzi że to ma sens (nasz przyszły guru) i weźmie sobie ten cel do serca, weźmie wszystkich za fraki, pozbiera ludzi, umówi spotkanko, to dalej jush pójdzie, ludzie się wkręcą i się ruszy...
Heh miałem kurde tylko słowo dopowiedzieć... dobra idę chyba jush spać... bo za kwadrans druga sie zbliża... pozdro....