Nominacje - Miś Forum

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Lenka
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Re: Pytanie do Misiek

Post autor: Lenka » 17 maja (wt) 2005, 09:07:44

wojtkowski pisze:I mam pytanie do wszystkich Misiek.
Mieze, Żyrafa, Neema, Visenna_chan, Happy, Lenka, Nicole_a, Pesca, Kasiak, Kitka, Siersciuch - czy to prawda, że na forach internetowych udzielają się i sprawiają sympatyczne wrażenie tylko kobiety samotne lub nie bardzo szczęśliwe w związkach partnerskich? A jak tylko im się poprawi (np. popadną w stan zakochania albo przynajmniej "poznają kogoś interesującego na stałe") to od razu zdecydowanie rzadziej i z mniejszym zaangażowaniem i może nawet tylko z przyzwyczajenia bywają (albo w ogóle nie bywają!) we wcześniej często odwiedzanych miejscach w sieci?
Skąd takie wnioski Sławku?Jestem tym pytaniem oburzona!To uwłaszcza moją godność!
Może wysnuwać po wynikach statystycznych o których mówiłeś na ostatnich zajęciach,że w USA jest porównywalny procent czatujących kobiet jak i mężczyzn.(może to wynika,że nas jest więcej)
Sam jednak namawiasz do czynnego udziału na forum i jak Havok powiedział,że" to nie lada wyzwanie znalezc szkole w ktorej mozna spotkac tak niecodzienna grupe ludzi tworzacych tak cudny klimat".
To nie znaczy jak jesteśmy matkami to pierzeny i gotujemy,a jak jesteśmy nieszczęśliwe i samotne to szukamy pocieszenia i z desperacją czyhany na tego jedynego.Tego tak nie da się pogrupować.
Swoją drogą to ciekawa jestem dlaczego zapytałeś jedynie Miśki..
ja się domyślam :wink:

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 17 maja (wt) 2005, 09:22:47

Tak mielismy wczoraj w czasie konferencji rodzinno-klubowej krotka dyskusje na ten temat. Znamienna jest tez kolejnosc jak i np. to ze zapytanie do panow bylo 2-krotnie zmieniane a do pań bylo tak a prima vista :)

Lenka
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Lenka » 17 maja (wt) 2005, 09:53:22

To kiedy będą te oficjalne pytania?

Kesonex
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kesonex » 17 maja (wt) 2005, 09:54:54

Kurcze cos mnie ominelo??

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 17 maja (wt) 2005, 09:55:37

Ja na temat Slawka wypowiedzi juz sie wypowiedzialem. Nie wiem czy Slawek choc troche interesuje sie psychologia bo faktycznie te pytanie zawiera w sobie statystyczna podkreslam statystyczna prawde :roll: Mialem przyjemnosc miec przez semestr taki przedmiot jak psychologia Internetu i tam miedzy innymi dowiedzialem sie podobnych rzeczy. Oczywiscie nie przenosze tego na nasze forum bo to tak jakby usredniac ze skoro 7% spoleczenstwa to homoseksualisci to by oznaczalo ze ktos z nas musi nim byc. Nie prawda. Sa rozne powody dlaczego np. ostatnio dziewczyny sie zaczely udzielac a wierze ze jednym z nich jest to ze nareszcie zobasczyly ze na forum sie duzo ciekawych rzeczy dzieje 8) i zyczylbym sobie zeby jak najwiecej osob i nei tylko kobiet oswiecilo sie w tej dziedzinie bo warto tu grasowac :mrgreen: Chociazby dlatego zeby zobaczyc Slawka ava :mrgreen:

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 17 maja (wt) 2005, 09:57:22

Jak tylko bede mial wolna chwile. Beda dzis w topikach glosowan. Z grubsza to one sa to co zebralem - Twoje, Slawka, Havoka i moje. Jakis krociutki kwestionariusz jeszcze trzeba dolozyc. I skojarzenia ale to to juz prosta rzecz.

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 17 maja (wt) 2005, 19:59:16

wojtkowski pisze:- czy to prawda, że na forach internetowych udzielają się i sprawiają sympatyczne wrażenie tylko kobiety samotne lub nie bardzo szczęśliwe w związkach partnerskich?
Sławku w ogóle nie rozumiem o co Ci chodzi! To jakaś totalna bzdura! Czy ktoś tu ostatnio jest nieszczęśliwy?? Wydaje mi się, że wszystkie Misie tu rozkwitly na wiosnę wlaśnie.....
A co mamy nie odwiedzać naszego formu, żeby nie wzbudzać wątpliwości??

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 17 maja (wt) 2005, 20:04:36

Generalnei rzecz biorac to nei hcialbym byc teraz w Slawkowej skorze. Podpadl biedaczysko :twisted: i to najgorszej czesci publiki... dziewczyny.... one neigdy... nei zapominaja.... W przeciwienstwie do mnei bo ja jzu zapomnialem przez tego Altzheimera 8)

andy
Ekspert
Ekspert

Post autor: andy » 17 maja (wt) 2005, 20:13:36

wojtkowski pisze:I mam pytanie do wszystkich Misiek.
Mieze, Żyrafa, Neema, Visenna_chan, Happy, Lenka, Nicole_a, Pesca, Kasiak, Kitka, Siersciuch - czy to prawda, że na forach internetowych udzielają się i sprawiają sympatyczne wrażenie tylko kobiety samotne lub nie bardzo szczęśliwe w związkach partnerskich? A jak tylko im się poprawi (np. popadną w stan zakochania albo przynajmniej "poznają kogoś interesującego na stałe") to od razu zdecydowanie rzadziej i z mniejszym zaangażowaniem i może nawet tylko z przyzwyczajenia bywają (albo w ogóle nie bywają!) we wcześniej często odwiedzanych miejscach w sieci?
Sławek, jak wiesz, bowiem często sięgasz po Ad Age to signum temporis. Internet w USA już na serio zaczyna powoli wypierać inne media. Nawet TV.

Gdyby to był czat, no to może rzeczywiście można o taką interpretację się pokusić. Ale forum dyskusyjne jest zupełnie innym medium.
Jednakowoż każde medium w naszych czasach jest rodzajem kompensacji. Czego? Wszyscy dobrze wiemy.

Jednak z drugiej strony, oprócz lektury Patricii Wallace, "Psychologia Internetu", warto rzucić okiem na arcyciekawe <a href="http://badania.ae.krakow.pl/" target="_blank"> badania internetu AE w Krakowie</a>.

Coś nam to zapewne wyjaśnie w materii, o której Sławek mówi. Przynajmniej tak sądzę. Tj. w znacznym stopniu ma rację, ale i są coraz mocniejsze trendy, które pokazują Internet jako pewien fenomen, który powoli ma niewiele wspólnego z jakimś kryzysem kontaktów międzyludzkich. Ma wspólnego z czymś zupełnie innym, mianowicie jest medium, bez którego coraz trudniej można wyobrazić sobie dobrą...komunikację społeczną w realu, rozwój zawodowy itp.

gwiazda
Bywalec
Bywalec

Post autor: gwiazda » 17 maja (wt) 2005, 20:25:33

ja tylko tak skromnie chcialam dodac, ze nagrody jakies mialy za to byc, a ja nic nie dostalam... nawet uscisku reki Prezesa... :(

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 17 maja (wt) 2005, 20:37:58

Tez wlasnie cos mi sie tak kojarzy Gwiazda ale topicu w ogole nie moge znalezc. Nie ma nawet korony przechodniej ;) :D

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 17 maja (wt) 2005, 20:55:40

Nie wiem czy jest sens a;e jak przeczytalem posta Andyego i zobaczylem ze wymienil dwa znane mi zrodla to sobie pomyslalem czy nie warto wrzucic na forum bibliografi jaka znam z tej dziedziny. A noz widelec sie moze komus kiedys przyda albo poprostu od tak dla poszerzenia wiedzy. o wypowiedz prosze glownie Andyego. Bo nie wiem czy warto w tym miejscu zasmiecac takim postem...

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Kochane dziewczęta - ja tylko zadałem pytanie...

Post autor: s_wojtkowski » 19 maja (czw) 2005, 13:42:59

"Czy to prawda, że na forach internetowych udzielają się i sprawiają sympatyczne wrażenie tylko kobiety samotne lub nie bardzo szczęśliwe w związkach partnerskich?"

Tak sobie myślę, że chyba coś jest na rzeczy, skoro tyle protestów, a nawet oburzenia ze strony naszych kochanych forumowiczek...
Ciekawe jednak jest wg mnie to, że to oburzenie ("jestem urażona!"), złość ("to uwłacza mojej kobiecej godności!") i niezgoda ("to jakaś bzdura!") spadają na mnie... Dlaczego to ciekawe? Bo przecież ja nic nie stwierdziłem - zadałem tylko pytanie...

visenna-chan
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: visenna-chan » 20 maja (pt) 2005, 09:59:00

wiesz slawku pewnych pytan sie nie zadaje :?
poza tym sa wyjatki ktore np spelniaja kryteria ktore wymieniles ale sie nie udzielaja :? choc na forum bywaja, wiec generalizacja wszystkich kobiet chocby w formie pytania mija sie z celem. Nas po prostu nie mozna porownac... :? to nie wykonalne :twisted: :mrgreen:

zyrafa
Ekspert
Ekspert

Post autor: zyrafa » 20 maja (pt) 2005, 10:24:25

a ja nie czuję się "zniesmaczona" tym pytaniem. Uważam, ze Sławek słusznie je zadał, gdyż ja będąc jeszcze jakis czas temu "nieszczęśliwa' - więcej czasu poswięcałam netowi. Teraz mniej się udzielam, bo mam Piotrusia, ale tez pracuję. Wiele prawdy jest w "słowak" Sławka - a jesli ktoś uważa, że on sie myli (a zadał tylko pytanie), to nie jest to powod do "atakowania" go :).

ODPOWIEDZ