O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 26 sie (pt) 2005, 00:49:50
Tak jestem zawsze jak wlaczonyjest komputer gdyz nikgy nie wiadomo czykto snibedzie chial sie skontaktowac w sprawach roznych wiec jest wlaczony jednak zero z niego jest korzystania w tym czasie wrecz niejednokrotnie.
E jak to nie wychodze do ludzi? Wychodze bo wrecz wole taki kontakt tylo nie zawsze jest taki mozliwy stad skoronp. siedzie przy kompie i cosrobietojuz wole tylkoprzelaczac okienka niz ktos ma dzwonic i mowicco i jak chce - takgorzej jest z koncetracja bo niemasie pelnej kontroli - a kiedy zrobie alt+tab zalezy ode mnie

Czemu pozno spac? Oj nie wiem w nocy sie urodzilem i mi takzostalo - bylo tak juz od dawien daewna zanim wiedzialem co tojest internet. Telewizja? A coz w niej jestciekawergo ostatnio? Przegladam program na tydzien zaznacze ze 3-4 pozycje i to obejrze a ogladac glupoty tylko po to by ogladac to mi sie nie usmiecha

Ksiazki zwyczajowo czytalemw drodze do pracy i to bylo pozeranie jednejza druga a obecnie mniej czytam bo niemam zadnych nowych fajnych - ot co.
Happy pisze:I co cały czas nie ma tu nikogo uzależnionego??
W sensie ogolnym to napewno sa i to nie jedni tyle ze od roznych rzeczy nie koniecznie od sieci. Ja tam jestem jak to wychodzi uzalezniony od Ciebie

-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 26 sie (pt) 2005, 00:53:47
Aaaa zapomnialem totalnie o jednej rzeczy od ktorej jestem uzalezniony i to bez zartow :
muzyka. Tu nie przecze - i to bardziej niz np. od papierosow czy tym podobnych

-
Happy
- Wyrocznia WSR

autor: Happy » 26 sie (pt) 2005, 01:06:53
seize pisze: Ja tam jestem jak to wychodzi uzalezniony od Ciebie

A czym to się objawia?? 8O I jak to się leczy??
Dobra małe sprostowanie bo mi się tu koledzy burzą na GG. Zmieniamy zasady!! Chodzi od teraz nie o sam net, tylko o wszelkie przejawy spędzania czasu przed kompem; typu słuchanie muzyki, granie w różne gry i tym podobne zastosowania wynalazku zwanego kompem! Ogólnie czy jesteście uzależnieni od samego komputera, niezależnie co tam się na tym małym ekraniku pojawia! I ile Wam to zajmuje czasu dziennie?? No dobra nie wliczajmy już w to godzin pracy!! Choć to też może być ciekawe ile ludzie godzin spędzają w samej pracy przed kompem!
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 26 sie (pt) 2005, 01:16:27
Od komputera to moge sie zgodzic choc jak nie mam go poza swoim zasiegiem to nie placze - ot prawda est ze zastepuje mi on czesto telefon, wieze [cd lub radio - bo w stacjach normalnych leci czesto papka jedna i ta sama a net pozwala na sluchanie zagranicznych stacji oraz takich alternatywnych] no i oprocz tego czesto jetnarzedziem pracy - resztaco bynie mowic wiekszosc mojego zycia pracowniczego mialo miejsce wlasnie przed nim

Gry tojest cos co od lat pojawia sieod swieta - bo szkoda czasu troche na takie rzeczy.
Happy pisze:A czym to się objawia?? 8O I jak to się leczy??
Jak sie leczy to nie wiem ale czym sie objawia to mozna m.in: rano zobaczyc w lustrze probujac zobaczyc swoje oczy ktore ledwo co chca sie otworzyc

-
zielonyszerszen
- Loża WSR

autor: zielonyszerszen » 26 sie (pt) 2005, 11:58:53
kIEDYŚ MYŚLAŁEM , ŻE TELEWIZOR TO ZŁODZIEJ CZASU , ALE MUSZĘ TO NIESTETY ZWERYFIKOWAĆ KOMPUTER TO ZŁODZIEJ CZASU , ZDROWIA ITP.

-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 26 sie (pt) 2005, 13:46:26
No jednak pomimo wszystko komputer w przeciwienstwie od telewizora az tak nie alienuje bo sprzyja kontaktom - choc wiadomo zemoze to byc dla niektorych pulapka bo nie beda mialy one odbicia w swiecie realnym a jako rozmowca mozemy przybierac miliony masek, pierwsze slowa do kogos nie sa takie trudne jak w realu i to nie ktorym przy dluzszym stosowaniu moze utrudnic normalne kontakty bo normalnie trudniej jest przebic sie i zrobic ten pierwszy krok potem.
Wlepiejac sie w ekran tv jeszcze nie udalo mi sie nigdy czegkolwiek zarobic a wlepiajac sie w monitor jak najbardziej.....
Zreszta badzmy szcerzy obecnie jak jest cos ciekawego w tv to praktycznieraz na jakis czas i to i tak tylko praktycznie wieczorem zeby nie powiedziec w nocy.
-
sinar
- Loża WSR

autor: sinar » 26 sie (pt) 2005, 16:17:18
GG to straszny zlodziej czasu. Dlatego ostatnio po prostu sie wylaczylem. Jak zwykle kij ma zawsze konce ale ostatnio minusy przewazyly. Jest kilka osob z ktorymi uwielbiam gadac i moge gadac godzinami. Poza tym jest to swietna rzecz kiedy trzeba sie szybko skontaktowac czy umowic. Ale poza tym 80% rozmow kontaktow jest calkowicie zbedna
Co do gier. Z dala trzymajcie ode mnie takie tytuly jak Cywilizacja, Europa Universalis, Championship Manager czy Football Manager. Potrafie (a moze tak w czasie przeszlym

potrafilem) zarwac dzien noc i to nie jedna :/
-
zyrafa
- Ekspert

autor: zyrafa » 26 sie (pt) 2005, 23:06:23
jeżeli jestem w domu i nigdzie nie wyjeżdzam ... ok 6-10 dziennie.
PS. komp jest włączony przez cały dzień. Np. praca tego wymaga, GG-niezastąpiony komunikator - tylko sprawy ważne, na ploteczki nie mam zazwyczaj czasu

+ inne pozyteczne rzeczy. Niestety, nie mam kiedy grac w gry-czasem cosik skrobię w Illustratorze, albo obrabiam cosik w Photoshopie. Poza tym-mam praktycznie od ręki informacje, które np. sa mi koniecznie i na "teraz" potrzebne.
-
Happy
- Wyrocznia WSR

autor: Happy » 27 sie (sob) 2005, 17:49:58
No tak a teraz jeszcze doszła nowa zabawka skype! Toż już w ogóle trudno sie będzie oderwać od tego kompa!
A następny wniosek jaki mi się wysuwa z mojego Quasi-eksperymentu to taki, że kobietom łatwiej się przyznać do swoich uzależnień niż mężczyznom! Mężczyźni odsuwają od siebie możliwość, że to też ich przypadłość. A na pewno spędzają przed tą maszynką więcej czasu niż Panie....
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 27 sie (sob) 2005, 17:59:11
Happy pisze:A na pewno spędzają przed tą maszynką więcej czasu niż Panie....
Z tym sie spierac nie bede tylko ze akurat wiecej czau spedzaja na jakis skonkretyzownych dzialaniach niz na lataniu po sieci

I mniej jest w tym 'rekreacji'

Ja tam sie przyznalem do tego co jest prawda 100% czyli muzyki a czy od kompa jestem uzalezion to bym nie powiedzial - ze jest maszynka ktora pozwala przenosic rozne tresci do inych i ze z tego korzystam gdy mam potrzebe to a i owszem - zreszta jakby inaczej byl dostep do tych wierszydel hyhy odreczych kartek to nikomu niedaje bo to potem sie gubi albo wpada w niepowolane rece

-
Happy
- Wyrocznia WSR

autor: Happy » 27 sie (sob) 2005, 18:01:57
Tak tak tak to sobie tłumaczcie, że robicie konkretniejsze rzeczy niż my! A co my możemy robić innego niż Wy? To jest podział netu na damski i męski??

I ogólnego zastosowania koputerów??
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 27 sie (sob) 2005, 18:08:22
Tak jedni wchodza na strony co to łatwo z nich sie nie da wyjsc bo co i rusz cyk nowe okienko a panie siedza na jakis takich typu polki.pl itd

hyhyh

-
Happy
- Wyrocznia WSR

autor: Happy » 27 sie (sob) 2005, 18:15:13
To ja nie wiem jakie Ty znasz Panie

, ale ja i żadne ze znanych mi na w/w stronach polki.pl nie siedzą! Nawet nie znają takiej strony! Ja jeszcze nigdy nawet nie widziałam żadnej strony z kosmetykami i ciuchami! To jest nudne!

-
Happy
- Wyrocznia WSR

autor: Happy » 20 wrz (wt) 2005, 00:13:33
A może tu Kali się wypowie??? Nasz nocny forumowy Marek??
-
Kali
- WSR Guru

ok a więc statystycznie biorąc

moje dzisiejsze posty są najpóźniej napisanymi chyba więc nie widzę powodu by mnie nazywać forumowym markiem po za tym mam na imię Mikołaj
ps nie biorąc pod uwagę tych napisanych po sobotniej imprezie