Uzależnienie od internetu.....

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

Czy uważam, że jestem uzależniony/a od internetu?

TAK
17
71%
NIE
7
29%

Liczba głosów: 24

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 26 sie (pt) 2005, 00:49:50

Tak jestem zawsze jak wlaczonyjest komputer gdyz nikgy nie wiadomo czykto snibedzie chial sie skontaktowac w sprawach roznych wiec jest wlaczony jednak zero z niego jest korzystania w tym czasie wrecz niejednokrotnie.
E jak to nie wychodze do ludzi? Wychodze bo wrecz wole taki kontakt tylo nie zawsze jest taki mozliwy stad skoronp. siedzie przy kompie i cosrobietojuz wole tylkoprzelaczac okienka niz ktos ma dzwonic i mowicco i jak chce - takgorzej jest z koncetracja bo niemasie pelnej kontroli - a kiedy zrobie alt+tab zalezy ode mnie ;) Czemu pozno spac? Oj nie wiem w nocy sie urodzilem i mi takzostalo - bylo tak juz od dawien daewna zanim wiedzialem co tojest internet. Telewizja? A coz w niej jestciekawergo ostatnio? Przegladam program na tydzien zaznacze ze 3-4 pozycje i to obejrze a ogladac glupoty tylko po to by ogladac to mi sie nie usmiecha 8) Ksiazki zwyczajowo czytalemw drodze do pracy i to bylo pozeranie jednejza druga a obecnie mniej czytam bo niemam zadnych nowych fajnych - ot co.
Happy pisze:I co cały czas nie ma tu nikogo uzależnionego??
W sensie ogolnym to napewno sa i to nie jedni tyle ze od roznych rzeczy nie koniecznie od sieci. Ja tam jestem jak to wychodzi uzalezniony od Ciebie :mrgreen:

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 26 sie (pt) 2005, 00:53:47

Aaaa zapomnialem totalnie o jednej rzeczy od ktorej jestem uzalezniony i to bez zartow : muzyka. Tu nie przecze - i to bardziej niz np. od papierosow czy tym podobnych 8)

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 26 sie (pt) 2005, 01:06:53

seize pisze: Ja tam jestem jak to wychodzi uzalezniony od Ciebie :mrgreen:
A czym to się objawia?? 8O I jak to się leczy?? :twisted:
Dobra małe sprostowanie bo mi się tu koledzy burzą na GG. Zmieniamy zasady!! Chodzi od teraz nie o sam net, tylko o wszelkie przejawy spędzania czasu przed kompem; typu słuchanie muzyki, granie w różne gry i tym podobne zastosowania wynalazku zwanego kompem! Ogólnie czy jesteście uzależnieni od samego komputera, niezależnie co tam się na tym małym ekraniku pojawia! I ile Wam to zajmuje czasu dziennie?? No dobra nie wliczajmy już w to godzin pracy!! Choć to też może być ciekawe ile ludzie godzin spędzają w samej pracy przed kompem!

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 26 sie (pt) 2005, 01:16:27

Od komputera to moge sie zgodzic choc jak nie mam go poza swoim zasiegiem to nie placze - ot prawda est ze zastepuje mi on czesto telefon, wieze [cd lub radio - bo w stacjach normalnych leci czesto papka jedna i ta sama a net pozwala na sluchanie zagranicznych stacji oraz takich alternatywnych] no i oprocz tego czesto jetnarzedziem pracy - resztaco bynie mowic wiekszosc mojego zycia pracowniczego mialo miejsce wlasnie przed nim :) Gry tojest cos co od lat pojawia sieod swieta - bo szkoda czasu troche na takie rzeczy.
Happy pisze:A czym to się objawia?? 8O I jak to się leczy?? :twisted:
Jak sie leczy to nie wiem ale czym sie objawia to mozna m.in: rano zobaczyc w lustrze probujac zobaczyc swoje oczy ktore ledwo co chca sie otworzyc ;) ;)

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 26 sie (pt) 2005, 11:58:53

kIEDYŚ MYŚLAŁEM , ŻE TELEWIZOR TO ZŁODZIEJ CZASU , ALE MUSZĘ TO NIESTETY ZWERYFIKOWAĆ KOMPUTER TO ZŁODZIEJ CZASU , ZDROWIA ITP. :(

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 26 sie (pt) 2005, 13:46:26

No jednak pomimo wszystko komputer w przeciwienstwie od telewizora az tak nie alienuje bo sprzyja kontaktom - choc wiadomo zemoze to byc dla niektorych pulapka bo nie beda mialy one odbicia w swiecie realnym a jako rozmowca mozemy przybierac miliony masek, pierwsze slowa do kogos nie sa takie trudne jak w realu i to nie ktorym przy dluzszym stosowaniu moze utrudnic normalne kontakty bo normalnie trudniej jest przebic sie i zrobic ten pierwszy krok potem.
Wlepiejac sie w ekran tv jeszcze nie udalo mi sie nigdy czegkolwiek zarobic a wlepiajac sie w monitor jak najbardziej.....
Zreszta badzmy szcerzy obecnie jak jest cos ciekawego w tv to praktycznieraz na jakis czas i to i tak tylko praktycznie wieczorem zeby nie powiedziec w nocy.

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 26 sie (pt) 2005, 16:17:18

GG to straszny zlodziej czasu. Dlatego ostatnio po prostu sie wylaczylem. Jak zwykle kij ma zawsze konce ale ostatnio minusy przewazyly. Jest kilka osob z ktorymi uwielbiam gadac i moge gadac godzinami. Poza tym jest to swietna rzecz kiedy trzeba sie szybko skontaktowac czy umowic. Ale poza tym 80% rozmow kontaktow jest calkowicie zbedna

Co do gier. Z dala trzymajcie ode mnie takie tytuly jak Cywilizacja, Europa Universalis, Championship Manager czy Football Manager. Potrafie (a moze tak w czasie przeszlym ;) potrafilem) zarwac dzien noc i to nie jedna :/

zyrafa
Ekspert
Ekspert

Post autor: zyrafa » 26 sie (pt) 2005, 23:06:23

jeżeli jestem w domu i nigdzie nie wyjeżdzam ... ok 6-10 dziennie.

PS. komp jest włączony przez cały dzień. Np. praca tego wymaga, GG-niezastąpiony komunikator - tylko sprawy ważne, na ploteczki nie mam zazwyczaj czasu :( + inne pozyteczne rzeczy. Niestety, nie mam kiedy grac w gry-czasem cosik skrobię w Illustratorze, albo obrabiam cosik w Photoshopie. Poza tym-mam praktycznie od ręki informacje, które np. sa mi koniecznie i na "teraz" potrzebne.

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 27 sie (sob) 2005, 17:49:58

No tak a teraz jeszcze doszła nowa zabawka skype! Toż już w ogóle trudno sie będzie oderwać od tego kompa! :wink:
A następny wniosek jaki mi się wysuwa z mojego Quasi-eksperymentu to taki, że kobietom łatwiej się przyznać do swoich uzależnień niż mężczyznom! Mężczyźni odsuwają od siebie możliwość, że to też ich przypadłość. A na pewno spędzają przed tą maszynką więcej czasu niż Panie....

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 27 sie (sob) 2005, 17:59:11

Happy pisze:A na pewno spędzają przed tą maszynką więcej czasu niż Panie....
Z tym sie spierac nie bede tylko ze akurat wiecej czau spedzaja na jakis skonkretyzownych dzialaniach niz na lataniu po sieci :) I mniej jest w tym 'rekreacji' :) Ja tam sie przyznalem do tego co jest prawda 100% czyli muzyki a czy od kompa jestem uzalezion to bym nie powiedzial - ze jest maszynka ktora pozwala przenosic rozne tresci do inych i ze z tego korzystam gdy mam potrzebe to a i owszem - zreszta jakby inaczej byl dostep do tych wierszydel hyhy odreczych kartek to nikomu niedaje bo to potem sie gubi albo wpada w niepowolane rece ;) :)

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 27 sie (sob) 2005, 18:01:57

Tak tak tak to sobie tłumaczcie, że robicie konkretniejsze rzeczy niż my! A co my możemy robić innego niż Wy? To jest podział netu na damski i męski?? :wink: I ogólnego zastosowania koputerów??

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 27 sie (sob) 2005, 18:08:22

Tak jedni wchodza na strony co to łatwo z nich sie nie da wyjsc bo co i rusz cyk nowe okienko a panie siedza na jakis takich typu polki.pl itd ;) hyhyh :lol:

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 27 sie (sob) 2005, 18:15:13

To ja nie wiem jakie Ty znasz Panie :wink: , ale ja i żadne ze znanych mi na w/w stronach polki.pl nie siedzą! Nawet nie znają takiej strony! Ja jeszcze nigdy nawet nie widziałam żadnej strony z kosmetykami i ciuchami! To jest nudne! :P

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 20 wrz (wt) 2005, 00:13:33

A może tu Kali się wypowie??? Nasz nocny forumowy Marek??

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 20 wrz (wt) 2005, 00:19:15

ok a więc statystycznie biorąc :P moje dzisiejsze posty są najpóźniej napisanymi chyba więc nie widzę powodu by mnie nazywać forumowym markiem po za tym mam na imię Mikołaj :P

ps nie biorąc pod uwagę tych napisanych po sobotniej imprezie :wink:

ODPOWIEDZ