Podróże.
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Loża WSR
... Kamczatka....
Powiedz lepiej senq czemu Cię ciągnie na wschód jak wszyscy tylko patrzą jak tu się na Zachód wyrwać. Wystarczy na naszych posłów-osłów spojrzeć. Czy u Ciebie to są ciągoty komunistyczne znaczy się ideologiczne czy zgłebiasz rosyjską duszę i krajobraz?
PS. Nie wybieram się na wschód. No chociaż po Ukrainie to koledzy różne ciekawe wspomienia mają i te no krajobrazy pofotografowali.

PS. Nie wybieram się na wschód. No chociaż po Ukrainie to koledzy różne ciekawe wspomienia mają i te no krajobrazy pofotografowali.
-
- Ekspert
Sinarze ( i inni) dajcie sobie spokoj z tym komunizmem
ludzie ;P A ciagnie mnie tam bo tam jest pieknie (krajobrazy etc.) No nie wiem jakos dla mnie wschód jest bardziej tajemniczy niz jakas tam Barcelona (nie mowie ze mi sie nie podobała, czy coś). Chciałbym pojechac sobie koleją transsyberysjka na Syberie (zobaczyć Mongolie i Pekin przy okazji) i robic mnóstwo zdjęć. No jak narazie to tylko marzenie 
Oj gdzie to ja bym nie pojechał
Pozdrawiam

Oj gdzie to ja bym nie pojechał

Pozdrawiam
-
- WSR Guru
Bylem na Bialorusi i w Wilnei i musze przyznac ze tutaj masz racje.Krajobrazy niespotykane.Coprawda czasmi chce sie smiac jak widzisz starego zetora z kopa siana i babcie w onucach i czasmi przemknie wolga bez szyb(bylem w 1997 nei wiem jak jest teraz)ale ogolnie jest ladnie.Bylem nad Jeziorem ksiazkowym Switez czy jakims takim juz nie pamietam, fajne okolice tylko malo zaludnione.
-
- Nowy(a)
-
- Zawsze coś napisze
eppa, w tym roku bylem nad bajkalem, polecam te tereny,
teraz wszyscy maja wzrok skierowany na zachod, wlasnie dlatego najlepiej spojrzec na wschod
na zachete:

1. drezyna-autostop za 50 rubli,
2. dacan w iwolginsku
3. najwieksza glowa lenina na swiecie, ulan-ude
4. zachod slonca nad bajkalem
5. jezioro serce w gorach chamar-daban
6. przelecz w chamar-daban
teraz wszyscy maja wzrok skierowany na zachod, wlasnie dlatego najlepiej spojrzec na wschod
na zachete:

1. drezyna-autostop za 50 rubli,
2. dacan w iwolginsku
3. najwieksza glowa lenina na swiecie, ulan-ude
4. zachod slonca nad bajkalem
5. jezioro serce w gorach chamar-daban
6. przelecz w chamar-daban
-
- Czasami coś napisze
dla tych co Szkocja stanowi wyzwanie.
nie jest tam tanio
ale oplaca sie, fantastyczne widoki, zatoki tzw lochy przeplatane z gorami- robia piorunujace wrazenie, zamki, historie, kolacja w towazystwie jednego z czlonkow klanu MacRae, wspaniali ludzie, bardzo dobra kuchnia- w porownaniu do centralnej Anglii, czy Irlandi to miod w gebie
moze za duzo ryb, ale ujdzie , wysmienite piwo, miejscowych browarniiiiii, i przede wszystkim liczne mieszanki, ktore daja rowno przez kolejne dni, dlatego trzeba pic codziennie
mieszaja alkohole jak leci.
ale przede wszystkim to nalezy sprobowac orginalnej whiski i poznac ja od podszewki . jej sposob podawania, w czym itd. nie jednych by zaskoczylo. Polecam
wiadomo ze kazdy region ma swoja wlasna i pije sie w danym regionie tylko swoja. Glen Ord, Glenmorangie- wysmienite jesli mozna tak powiedziec o whiski.
poza tym szkoda pisac, jak zawsze, trzeba sie spakowac i pojechac, kazdy moze odkryc cos nowego.tylko zabierz ze soba parasol, plaszcz. gumaki, leje non stop, to wielki minus tego miejsca.
potwory to bajka, nic tam nie plywa
jedno z cudowniejszych niezapomnianych miejsc:
http://www.lochcarron.tv/gallery.asp?galid=4
nie jest tam tanio

mieszaja alkohole jak leci.
ale przede wszystkim to nalezy sprobowac orginalnej whiski i poznac ja od podszewki . jej sposob podawania, w czym itd. nie jednych by zaskoczylo. Polecam

poza tym szkoda pisac, jak zawsze, trzeba sie spakowac i pojechac, kazdy moze odkryc cos nowego.tylko zabierz ze soba parasol, plaszcz. gumaki, leje non stop, to wielki minus tego miejsca.
potwory to bajka, nic tam nie plywa
jedno z cudowniejszych niezapomnianych miejsc:
http://www.lochcarron.tv/gallery.asp?galid=4