Podróże.

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
senq
Ekspert
Ekspert

Podróże.

Post autor: senq » 13 paź (pn) 2003, 19:48:10

No może nie dokońca odbiegam od fora ale czy są tu jacyś "podróżnicy" ?
Czy jest ktoś kto był lub chce jechać na wschód?

Syberia? Kaukaz?

Pozdrawiam.

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 16 paź (czw) 2003, 13:08:34

... Kamczatka.... :wink: Powiedz lepiej senq czemu Cię ciągnie na wschód jak wszyscy tylko patrzą jak tu się na Zachód wyrwać. Wystarczy na naszych posłów-osłów spojrzeć. Czy u Ciebie to są ciągoty komunistyczne znaczy się ideologiczne czy zgłebiasz rosyjską duszę i krajobraz?

PS. Nie wybieram się na wschód. No chociaż po Ukrainie to koledzy różne ciekawe wspomienia mają i te no krajobrazy pofotografowali.

Kesonex
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kesonex » 16 paź (czw) 2003, 13:10:59

Ja mialem kiedys nawet ukraine na wlasnosc :) :twisted:

senq
Ekspert
Ekspert

Post autor: senq » 16 paź (czw) 2003, 13:18:05

Sinarze ( i inni) dajcie sobie spokoj z tym komunizmem :!: :?: ludzie ;P A ciagnie mnie tam bo tam jest pieknie (krajobrazy etc.) No nie wiem jakos dla mnie wschód jest bardziej tajemniczy niz jakas tam Barcelona (nie mowie ze mi sie nie podobała, czy coś). Chciałbym pojechac sobie koleją transsyberysjka na Syberie (zobaczyć Mongolie i Pekin przy okazji) i robic mnóstwo zdjęć. No jak narazie to tylko marzenie :)

Oj gdzie to ja bym nie pojechał :)

Pozdrawiam

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 16 paź (czw) 2003, 13:20:52

Mnie to ciągnie nad norweskie fiordy. I jeśli wszystko pójdzie dobrze wybiorę się tam w przyszłym roku.

Kesonex
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kesonex » 16 paź (czw) 2003, 13:22:32

Bylem na Bialorusi i w Wilnei i musze przyznac ze tutaj masz racje.Krajobrazy niespotykane.Coprawda czasmi chce sie smiac jak widzisz starego zetora z kopa siana i babcie w onucach i czasmi przemknie wolga bez szyb(bylem w 1997 nei wiem jak jest teraz)ale ogolnie jest ladnie.Bylem nad Jeziorem ksiazkowym Switez czy jakims takim juz nie pamietam, fajne okolice tylko malo zaludnione.

REGIS
Nowy(a)

Post autor: REGIS » 26 paź (ndz) 2003, 22:31:52

Ja to najchętniej bym sobie Irlandie odwiedził albo Szkocje. Te krajobrazy , folk irlandzki , zielone piwko. Az się rozmarzyłem... :)
A co do Wschodu to też bym chętnie zwiedził, tak z czystej ciekawości no i dla fajnego reportażu :) .

Ale ta Irlandia.... hmmm

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 28 paź (wt) 2003, 19:55:09

eppa, w tym roku bylem nad bajkalem, polecam te tereny,

teraz wszyscy maja wzrok skierowany na zachod, wlasnie dlatego najlepiej spojrzec na wschod

na zachete:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

1. drezyna-autostop za 50 rubli,
2. dacan w iwolginsku
3. najwieksza glowa lenina na swiecie, ulan-ude
4. zachod slonca nad bajkalem
5. jezioro serce w gorach chamar-daban
6. przelecz w chamar-daban

senq
Ekspert
Ekspert

Post autor: senq » 05 mar (pt) 2004, 00:38:44

No wlasnie. Tylko zbiore kaske i GIT ekipe i jade na Wschod.

mi
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: mi » 05 mar (pt) 2004, 14:35:06

dla tych co Szkocja stanowi wyzwanie.
nie jest tam tanio :cry: ale oplaca sie, fantastyczne widoki, zatoki tzw lochy przeplatane z gorami- robia piorunujace wrazenie, zamki, historie, kolacja w towazystwie jednego z czlonkow klanu MacRae, wspaniali ludzie, bardzo dobra kuchnia- w porownaniu do centralnej Anglii, czy Irlandi to miod w gebie :wink: moze za duzo ryb, ale ujdzie , wysmienite piwo, miejscowych browarniiiiii, i przede wszystkim liczne mieszanki, ktore daja rowno przez kolejne dni, dlatego trzeba pic codziennie :wink:
mieszaja alkohole jak leci.
ale przede wszystkim to nalezy sprobowac orginalnej whiski i poznac ja od podszewki . jej sposob podawania, w czym itd. nie jednych by zaskoczylo. Polecam :wink: wiadomo ze kazdy region ma swoja wlasna i pije sie w danym regionie tylko swoja. Glen Ord, Glenmorangie- wysmienite jesli mozna tak powiedziec o whiski.
poza tym szkoda pisac, jak zawsze, trzeba sie spakowac i pojechac, kazdy moze odkryc cos nowego.tylko zabierz ze soba parasol, plaszcz. gumaki, leje non stop, to wielki minus tego miejsca.
potwory to bajka, nic tam nie plywa
jedno z cudowniejszych niezapomnianych miejsc:

http://www.lochcarron.tv/gallery.asp?galid=4

ODPOWIEDZ