zDOMInowany? A lyzka na to niemozliweKali pisze:a ja się ostatnio zastanowiłem nad tym, i stwierdziłem że jestem zdominowany![]()

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
Kurza dupaTooommmyyy pisze:"Ale gdyby wziąć pod uwagę metaforę włoskiego mysliciela sytuacja między kobietą ciągle przypomina pierwotne społeczności lowiecko-zbierackie. Facet był macho, polował i zapewniał "wikt i opierunek", zaś kobieta była mu całkowicie podporządkowana."
Andy co rozumiesz przez określenie "między kobietą"???:D:D:D
Ja nie bede tworzyl zadnego wywodu na temat "dzisiejszy charakter miłości" pozwole sobie tylko cos zaczytowac :andy pisze:"Automaty nie mogą kochać - wnioskuje Fromm - mogą tylko wymieniać między sobą swoje <osobowe pakiety>, w przekonaniu, że transakcja będzie uczciwa"
Kod: Zaznacz cały
"Gdy dziś tak chodzę po ulicach w wielu oczach widzę emblemat - honorujemy tylko karty kredytowe klasy Gold. I widzę innych ludzi, co biegają ociekając potem by ów kartę zdobyć, bo stanowi ona dla nich klucz lub swego rodzaju wytrych do pomieszczenia gdzie na drzwiach umieszczono napis Miłość. A gdy z czasem taka miłość gaśnie słychać wtedy już tylko - Jeżeli chcesz kontynuować wrzuć monetę, wrzuć monetę..."
Hmm akurat w tej materi to sadze ze moglbym sprobowac - tylko tu nalezalo by sobie zadac pytanie : po co ? Nie kazda wiedze i zawartosc mozgu nalezy przelewac na papier ukazujac tym samym "nieuswiadomionym" pewne rzeczy bo moga jak sam zauwazyles "wpędzić w rodzaj przygnębienia". Niewiadomosc czasem to klucz prowadzacy do szczescia i nie poznawania lezandy pisze:I dobrze, że nie probujesz tworzyć wywodu w stylu Fromma [...] zadanie miałbyś chyba za trudne
Ale bylo to duzo lepsze i szybsze rozwiazanie niz tworzenie wlasnego wywodu ktory moglby trwac wrecz w nieskonczonoscHavoc pisze:Z tego co wiem nie wypada cytowac siebie samego