Słucham tylko mamy i radia ...

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ

Jakiej stacji radiowej słuchasz najczęściej?

RMF
3
11%
Zetka
3
11%
Radiostacja
7
26%
94
4
15%
inna
10
37%

Liczba głosów: 27

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Słucham tylko mamy i radia ...

Post autor: sinar » 30 paź (czw) 2003, 15:31:19

To jak sie Was tak caly czas pytam, to mi jeszcze powiedzcie jakiej rozglosni sluchacie. Mamy w Warszawie i okolicach 20 do 30 w porywach stacji. Wybor duzy, jak ktos ma satelite lub kablowke z internetem to wybor prawie nieograniczony.

Mnie ciagle to sie zmienia. Zalezy tez czy jestem w domu pracy czy w terenie. Kiedys namietnie sluchalem Trojki, teraz od przyjscia Laskowskiego to sie zmienilo chociaz wrocil Teatrzyk zielone oko. Lubie sluchac Biski bo nadal lubie sie edukowac, dowiadywac nowych rzeczy, czy posluchac ksiazki. Ale najczesciej slucham ostatnio Zetki, PINa i Eski. Zetka no coz nigdy nie myslalem ze bede gral jak mi Jagielski zagra
No ale coz chyba troche filistrzeje i gust zaczyna mi sie pokrywac z muzycznym Zetki. Poza tym zawsze sie tak zdarzalo ze jak nawet mialem najgorsze radyjko to jedyna stacja ktora mozna bylo na nim zlapac byla Zetka.

Bardzo mi sie podoba to co gra PiN. Acid jazz, samba czasem nawet jakis ambiencik. Lubie takie klimaty. Czasem nawet czuje sie jak w jakims jazz klubie. Pin gra muzyka ktora nie przeszkadza. Ani w domu ani w pracy. Mozna przy tym pogadac popracowac. Zreszta sam program (gielda, gospodarka, ekonomia) dla mnie jako syna i wnuka ekonomistow jest calkiem ciekawy.

Eske odkrylem niedawno i dosc szybko zastapila mi plyty muzyczne. No przynajmniej tak bylo gdzies rok temu. Moglem sluchac ich programu zamiast CD kiedy lecialy RHCP, Pink i inni. Teraz to powoli wraca do normy. Z rana poslucham czasem Pawelca, ale juz mnie troche nudzi. Nigdy nie cierpialem w radiu ludzi ktorzy tryskali humorem kiedy ja rano bylem jak z krzyza zdjety. Juz wole posluchac niemieckiego techno z radia z kablowki.

Rozpisalem sie jak zwykle. No moi drodzy to jakich stacji Wy sluchacie i dlaczego albo dla kogo :)

she
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: she » 30 paź (czw) 2003, 22:23:59

the one and only - jazz radio

reyestr
Bywalec
Bywalec

Post autor: reyestr » 30 paź (czw) 2003, 23:16:33

Moim gustom najbardziej odpowiada Jazz radio, a nastepnie 94

Mika
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: Mika » 31 paź (pt) 2003, 09:14:15

A ja sobie skaczę od stacji do stacji i łapie to co mi się podoba ;) Choć najczęściej jest to Eska ostatnio i Radiostacja :)

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 31 paź (pt) 2003, 12:56:09

Z ankieta trafilem jak kula w plot. Chyba dalem za malo stacji do wyboru. Myslalem ze na Forum przewazaja mezczyzni sluchajacy muzyki alteranatywnej stad taki zestaw stacji. A tu prosze niespodzianka odzwywaja sie glownie panie. Ciekawe czego sluchaja w takim razie panowie tylko mp3-eki, moze podpowiedza mi w takim razie dziewczyny.

Brewa
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Brewa » 31 paź (pt) 2003, 13:46:02

Kiedyś namiętnie słuchałem radiostacji(jakieś 3 lata) ale ostatnio wogule przestałem jej słuchać bo zrobili jakieś cięcia w kadrze radiostacyjnej i grają strasznie kiepską musyke... jak usłyszałem wywiad z wiśniewskim to wogule zwątpiłem w to radio... jezu. a teraz namiętnie katują reni jusis.. chryste :evil: to tyle o radiostacji a Eska...? nieobraźcie się ale Eska to jest syf, puszczają muzyke konsumpcyjną... jak narazie niemam żadnej ulubionej rozgłośni... ciekawe co grają w radju maryja...??

Mika
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: Mika » 31 paź (pt) 2003, 16:19:08

Eska w nocy od 24 do 6 da się słuchać, bo w dzień to sam syf leci z tym się zgodzę :)

P.S. Brewa jak zdrowie? :)

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 31 paź (pt) 2003, 20:40:01

Reni Jusis w Radiostacji. Swiat sie wali. Pardon konczy :)
Co mam sie nie zgodzic sam wiem ze slucham papki. 20 stacji w Warszawie gra to samo. Wyjatki to PiN, Radio Jazz, Ma ryja i byc moze 94 lub Klasyka. One sie jednak przy kreceniu galeczka odrozniaja.

A co powiecie o takim Tok FM. Na samym poczatku, jeszcze jako Inforadio to byl przy zachowaniu proporcji taki TVN24, szczegolnie z serwisami BBC. Pozniej to faktycznie byl tok szol, ale ja tego nie lubilem. Teraz radio chyba ledwo przedzie. Zastanawiam sie jakby wygladala ich ramowka bez powtorek, komisji od Rywina i 4-godzinnej retransmisji BBC World. Niektorzy to moze lubia. Sam czasem slucham u nich komisji czy BBC, chociaz to ostatnie zdarza mi sie rzadziej. Po prostu w samym kablu mam lepsze brytyjskie radia (Virgin, BBC3) Jedyne co ratuje Tok to osobowosci - Paradowska Żakowski Ziemkiewicz. Ale zastanawiam sie czy takie radio z takim programem ma racje bytu.

Powiedzcie mi o swoich ulubionych audycjach. Widze tu mocna grupe zwiazana z Jazz Radiem. Co moglibyscie mi polecic?

she
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: she » 01 lis (sob) 2003, 03:51:46

sinar pisze:Widze tu mocna grupe zwiazana z Jazz Radiem. Co moglibyscie mi polecic?
jaka mocna? raptem 2 osoby - ja & reyestr.

jazz radio to jedyna stacja radiowa, ktorej slucham.
od samego poczatku jej dzialalnosci.
jestem z nia bardzo zwiazana.
rowniez ze wzgledow osobistych.

co moglabym ci polecic?
to zalezy od preferencji i nastroju.
ramowka jest zroznicowana.
z pewnoscia jednak polecam pasmo popoludniowe (17.00 - 19.00) prowadzone przez sorbee'ego.
miod na serce i dusze.
i uszy, rzecz jasna. :wink:

reyestr
Bywalec
Bywalec

Post autor: reyestr » 01 lis (sob) 2003, 11:46:42

Popieram, poprostu nastaw sobie 106,8 i wsluchuj sie w piekne nuty, napewno znajdziesz cos dla siebie .

senq
Ekspert
Ekspert

Post autor: senq » 01 lis (sob) 2003, 12:01:07

No wiec ja słucham dwóch stacji radiowych :) (do trzech). Gdy zasypiam słucham sobie Programu 1 Polskiego Radia, gdy tam leci muzyka poważna albo muzyka francuska przełaczam na Radio Maryja. Czasami rano słucham Zetki ale bardzo bardzo rzadko!

Pozdrawiam

Największy chłam to: ESKA!

reyestr
Bywalec
Bywalec

Post autor: reyestr » 01 lis (sob) 2003, 14:06:29

Ja jeszcze chcialem dodac ze lubie oldschool jaki nadaja w Pogodzie :D, ale tylko te naprawde klasyczne stare numery, dzieci kwiaty i te sprawy .

mefju
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: mefju » 01 lis (sob) 2003, 14:08:38

radio 94, trojka okazjonalnie no i kilka rozglosni w necie.

senq
Ekspert
Ekspert

Post autor: senq » 01 lis (sob) 2003, 14:40:27

W takim razie jeszcze www.TABLA.com

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 01 lis (sob) 2003, 18:09:07

No wlasnie jak juz zeszlismy na radia internetowe to jakich stacji sluchacie. Chodzi mi o konkretne stacje ale tez o rodzaje.

Sa radia zywe z dj, moderatorami, a sa takie radia z puszki. Ma to swoje wady i zalety. Te zywe stacje maja swoj urok, ale czasem raza amatorstwem. Kiedys sluchalem takiej stacji gdzie po profesjonalnym dj-u wszedl jakis troglodyta ktory nawet wyslowic sie dobrze nie umial, do tego wchodzil za wczesnie przez co nie bylo slychac polowy z tego co mowil. Nie to ze zrobilbym to lepiej kazdy sie musi gdzies uczyc. Ale razilo mnie to w tym zestawianiu po profesjonaliscie wchodzi amator. Trudno ocenic takie nierowne radio. Z drugiej strony wole juz takie radyjko niz te puszkowe no chyba ze ma ciekawy format. Niektore stacje na www.platforma.pl moge posluchac dluzej. A Radio Biblia jest na pewno lepsze od R.Maryja.

ODPOWIEDZ