A może by tak wybrać się WSR-ową grupą do teatru?
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Loża WSR
-
- Loża WSR
A ja juz bylem dzisiaj w teatrze nananana 
Wrazenia sa zbyt swieze wiec pewnie bede je Wam serwowal porcjami
Genialny spektakl. Wszyscy Jankowski Zelt i Szwedes byli swietni ale Kawalec to byl po prostu megastar dzis.
Liczylem na polskie teksty Lobodzinskiego i sie nie przeliczylem. Ech prawde mowiac to chcialem to zaraz zobaczyc raz jeszcze. Kiedy bedzie wersja na DVD?
Musicie to zobaczyc (i ja tez raz jeszcze) 

Wrazenia sa zbyt swieze wiec pewnie bede je Wam serwowal porcjami

Liczylem na polskie teksty Lobodzinskiego i sie nie przeliczylem. Ech prawde mowiac to chcialem to zaraz zobaczyc raz jeszcze. Kiedy bedzie wersja na DVD?

-
- Loża WSR
Ajajaj :D
Ciag dalszy wrazen z Cyrku czy z Komedii jak kto woli
Szwedes w kilku skeczach wygladal jak Gilliam za mlodych lat. Nie chodzi tylko o posture czy fryzure ale caloksztalt mimike i stroj.
Byly najlepsze skecze czyli Michal Aniol, Papuga, Ministerstwo glupich krokow ale tez kilka mniej znanych. Byly tez najlepsze piosenki Pythonow. Nie tylko z serialu ale tez z filmow
Lobodzinski mogl w tekstach znow pokazac kunszt przy tlumaczeniu piosenek. M.in Sens zycia, Allways look on the bright side czy Jak dobrze miec penisa. Hehe przydaly sie doswiadczenia z Zespolu reprezentacyjnego
Coz obrazoburzczo i lekko prowokacyjnie po niedzieli moge powiedziec ze zdawalo mi sie nawet ze sa lepsi od orginalu
W kazdym razie z tego co mowi Mieze na pewno byli 100x lepsi od Tanca wampirow gdyby ktos nie widzial i nie wiedzial
Takze z gory uprzedzam 
to be continued
Szwedes w kilku skeczach wygladal jak Gilliam za mlodych lat. Nie chodzi tylko o posture czy fryzure ale caloksztalt mimike i stroj.
Byly najlepsze skecze czyli Michal Aniol, Papuga, Ministerstwo glupich krokow ale tez kilka mniej znanych. Byly tez najlepsze piosenki Pythonow. Nie tylko z serialu ale tez z filmow
Lobodzinski mogl w tekstach znow pokazac kunszt przy tlumaczeniu piosenek. M.in Sens zycia, Allways look on the bright side czy Jak dobrze miec penisa. Hehe przydaly sie doswiadczenia z Zespolu reprezentacyjnego

Coz obrazoburzczo i lekko prowokacyjnie po niedzieli moge powiedziec ze zdawalo mi sie nawet ze sa lepsi od orginalu

to be continued
-
- Wyrocznia WSR
I że tak naprawdę starożytni Grecy to byli Górale....
I, że im więcej dóbr ówczesnych posiadasz to tym bardziej jesteś uwiązany. No bo jak masz pole to musisz obok tego pola żyć i nie jesteś wolnym człowiekiem....
I, że w człowieku nie liczą się oczy, nogi tylko to coś co jest w środku, czyli dusza o czym się na własnej skórze przekonał Platon Trebunia Tutka...
Polecam gorąco tę sztukę, tchnęła we mnie jakiś taki wewnętrzny optymizm życiowy... I już wiem co w życiu ważne a co mniej...

I, że im więcej dóbr ówczesnych posiadasz to tym bardziej jesteś uwiązany. No bo jak masz pole to musisz obok tego pola żyć i nie jesteś wolnym człowiekiem....
I, że w człowieku nie liczą się oczy, nogi tylko to coś co jest w środku, czyli dusza o czym się na własnej skórze przekonał Platon Trebunia Tutka...
Polecam gorąco tę sztukę, tchnęła we mnie jakiś taki wewnętrzny optymizm życiowy... I już wiem co w życiu ważne a co mniej...

-
- Początkujący(a)
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Krótki komentarz filozoficzny do wywodów Happy
Nie tylko uwiązany w sensie jakiegoś zniewolenia, ale nawet ograniczony w przyjemnym i pełnym przeżywaniu życia. To trochę tak jak w umiarkowanym hedonizmie w wersji Epikura. ("Najwięcej przyjemności ma ten, kto ma najmniej potrzeb.")Happy pisze:że im więcej dóbr ówczesnych posiadasz to tym bardziej jesteś uwiązany.
Z tą tezą zgadza się wielu myślicieli, ale sporo zależy tu od rozłożenia akcentów. "Tylko dusza! Ona stanowi istotę człowieka. Ciało to więzienie duszy!" (platonizm, spirytualizm), ale mozna też... "Przede wszystkim dusza, bo jest niezniszczalna, ale ciało też należy do istoty człowieka." (arystotelizm, chrześcijaństwo).Happy pisze:I, że w człowieku nie liczą się oczy, nogi tylko to coś co jest w środku, czyli dusza o czym się na własnej skórze przekonał Platon Trebunia Tutka...
-
- Loża WSR
MY HEDONIŚCI! Pierwszy temat gdzie zrobilem szum dyskusyjny
Ja tez pozwole sie zgodzic*
* ale z pewna uwagą. Epikur w swojej wersji hedonizmu skupial sie rowniez na dobrach doczesnych i taką formę popierajacą materializm uwazam za nie dająca jakiegoś pełnego szczescia. Jednak samo dązenie do przyjemnosci i to przede wszystkim w wymiarze emocjonalno-duchowym uważam wplywa pozytywnie na "przyjemne i pełne przeżywanie życia".
kiedys było już o hedonizmie ale .. zeszło na psy w sumie bardziej doslownie niz w przenosni hry hry
* ale z pewna uwagą. Epikur w swojej wersji hedonizmu skupial sie rowniez na dobrach doczesnych i taką formę popierajacą materializm uwazam za nie dająca jakiegoś pełnego szczescia. Jednak samo dązenie do przyjemnosci i to przede wszystkim w wymiarze emocjonalno-duchowym uważam wplywa pozytywnie na "przyjemne i pełne przeżywanie życia".
kiedys było już o hedonizmie ale .. zeszło na psy w sumie bardziej doslownie niz w przenosni hry hry
-
- Bywalec