no juz dobrze dobrze...wiedzialam ze twoje argumenty i tak wszystko przebija...a ty calm down bo sie przejales strasznie hihihiKali pisze:to jest topic w którym można pisać wszystko co przyjdzie do głowy![]()
po za tym dlaczego jak calm down ja, patrz wyżej to nie ja zacząłem ten temat także wypraszam sobie
CZAD
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Ekspert
-
- Loża WSR
I wzajemnie Kali, z tym żalem, bo nie wiem jak to się stało, że młodzi ludzie ciągną do konserwatystów i ludzi "światłych" kościoła który mówi ze jest katolicki.Kali pisze:Martha i inni żal mi was, bo pewnie byłaś wśród ludzi którzy przed wyborami i po trąbili naokoło iż uciekam z kraju bo czeka nas państwo policji, godzina policyjna i wiele bardzo śmiesznych rzeczy. Więc się pytam czemu nie uciekliście i gdzie te godziny policyjne.
wiaodmo było ze godzin policyjnych nie będzie, jednakze stało się jak było przewidywane. wszystko ma teraz odgórną kontrolę.
a zaczęłam pisać w temacie CZAD o czymś co uważam za PRZE-CZADOWE wydarzenie naszego zycia codziennego w nadwiślanskim kraju Polską zwanym, dlatego ze mnie wpienia ten kraj i ten rząd oraz to co sie w nim dzieje. i mam swięte prawo wyrazac swoje niezadowolenie z Waszej władzy tylko dlatego ze ja na tę Waszą władzę nie głosowałam.
-
- Loża WSR
"(...) jeżeli ktoś, szczególnie wśród tych, którzy liczyli na koalicję między PiS-em a Platformą Obywatelską, dziś czuje się zawiedziony, to niech się zastanowi nad tym, kto miał trzykrotnie propozycję koalicji i za każdym razem ją odrzucił." - Lech Kaczyński - cytat z wywiadu dla 'Sygnałów Dnia' PRI [link]Kali pisze:Właśnie oglądałem na tvn rozmowy polityczne i jakoś Komorowski nie zaprzeczył jak była mowa o dwukrotnej propozycji przystąpienia do koalicji, także raczej one były.
Dwukrotnie , trzyktornie - to ja juz sie gubie

Nie zakładaj czegoś czego nie mozesz byc pewien. Chyba kazdy kto mnie zna wie jakie jest moje zdanie na tematy wyjezdzania z kraju. Tak wiec nie bede sie rozwiodzil.Kali pisze:Martha i inni żal mi was, bo pewnie byłaś wśród ludzi którzy przed wyborami i po trąbili naokoło iż uciekam z kraju (...). Więc się pytam czemu nie uciekliście i gdzie te godziny policyjne.
Coz o ile dobrze widze i czytam to jednak wlasnie TyKali pisze:po za tym dlaczego jak calm down ja, patrz wyżej to nie ja zacząłem ten temat także wypraszam sobie

-
- Ekspert
Kali ucieklam duzo wczesniej, a jak wybrany zostal nowy "rzad" to wrocilam z nadzieje na lepsze czasy...no coz zawiodlam sie i pewnie nie tylko ja...i chetnie ucieklabym jeszcze raz....Kali pisze:Martha i inni żal mi was, bo pewnie byłaś wśród ludzi którzy przed wyborami i po trąbili naokoło iż uciekam z kraju bo czeka nas państwo policji, godzina policyjna i wiele bardzo śmiesznych rzeczy. Więc się pytam czemu nie uciekliście i gdzie te godziny policyjne.
a jezeli dla Ciebie godzina policyjna to bardzo smieszna rzecz - to nie mam wiecej pytan....
nie mowie ze nie, ale faszystom bym jej raczej nie dawala. widze jednak ze Twoje rozumowanie daleko odbiega od mojego, i nie bede sie tu produkowac, bo nie widze najmniejszego sensu...po prostu szkoda gadac...Kali pisze:Możliwe że i ja wtedy też będę chciał uciec ale nie oceniam niczego, nikogo za wcześnie, każdy zasługuje na swoją szansę.
ale powodzenia zycze...... przyda sie....
albo malo wiesz, albo po prostu jestes z tej "paczki", ktorej mi jest z kolei żal.....
-
- Loża WSR
hehe delikatnie i z wyczuciem tak jak nie lubie. Na szczescie Martha wlasnei w ten sposob nie skomentowala obecnej "puszki pandory" jaka nam sie w rzadzi usadowila. Hmm czlowiek bez liberalnych poglado w dodatku pro-nazistowski jako minister edukacji... Wniosek -> oszczedzac zeby dzieci posylac do szkol za granica. Lepper jako minister rolnictwa... Wniosek -> i dobrze szybciej dogonimy UE gdzie rolnictwo to tylko max 20% Dzieki jego rzadom nasze rodzime szybko upadnie.
Powiem wam tak jesli chodzi o ekonomie mysle ze wreszcie nastal rzad ktory odpie**** sie od spraw ekonomicznych. Czytajcie nie bedzie nic kombinowal. Faktycznie niech sie zajma moralnoscia narodu i tylko tym. Zauwazcie ze im mniej polityka wtraca sie do gospodarki tym jakos lepiej u nas
Indeksy na gieldzie juz podskoczyly to dobry znak ktory zwiastuje tylko jedno rzad sobie a polacy i tak sobie 
Powiem wam tak jesli chodzi o ekonomie mysle ze wreszcie nastal rzad ktory odpie**** sie od spraw ekonomicznych. Czytajcie nie bedzie nic kombinowal. Faktycznie niech sie zajma moralnoscia narodu i tylko tym. Zauwazcie ze im mniej polityka wtraca sie do gospodarki tym jakos lepiej u nas

-
- Ekspert
hehe...a nie uwazasz ze to nieco stresujace...przynajmniej dopoki tu mieszkasz??Havoc pisze:hehe delikatnie i z wyczuciem tak jak nie lubie. Na szczescie Martha wlasnei w ten sposob nie skomentowala obecnej "puszki pandory" jaka nam sie w rzadzi usadowila. Hmm czlowiek bez liberalnych poglado w dodatku pro-nazistowski jako minister edukacji... Wniosek -> oszczedzac zeby dzieci posylac do szkol za granica. Lepper jako minister rolnictwa... Wniosek -> i dobrze szybciej dogonimy UE gdzie rolnictwo to tylko max 20% Dzieki jego rzadom nasze rodzime szybko upadnie.
...i skad tyle radosci??Havoc pisze:Powiem wam tak jesli chodzi o ekonomie mysle ze wreszcie nastal rzad ktory odpie**** sie od spraw ekonomicznych. Czytajcie nie bedzie nic kombinowal. Faktycznie niech sie zajma moralnoscia narodu i tylko tym. Zauwazcie ze im mniej polityka wtraca sie do gospodarki tym jakos lepiej u nasIndeksy na gieldzie juz podskoczyly to dobry znak ktory zwiastuje tylko jedno rzad sobie a polacy i tak sobie
-
- WSR Guru
nie dla mnie jest śmieszne że ktoś pomyślał o tym że może być godzina policyjna
konserwatyści, faszyści 8O
a to co Magdusia ja swoich poglądów nie mogę wygłosić
to teraz tak czemu sie nie burzycie jak PO chce w rządzie Warszawy obsadzać koleżków Piskorskiego. A no tak takich ludzi nam brakuje
poza tym jak ktoś myśli że w Polsce zmieni się drastycznie sytuacja to lubi widocznie fantazjować. Uważam iż za mojego życia jeszcze to nie nastąpi o ile wogóle tak się stanie, bo trzeba by było wszystko budować od podstaw
Niestety taka jest mentalność Polaków i całego naszego kraju do tego dochodzą lata świetności
PRLu. Dlatego w tej chwili tak naprawdę pieprzę wszystkich polityków od lewej do prawej 

konserwatyści, faszyści 8O

a to co Magdusia ja swoich poglądów nie mogę wygłosić

to teraz tak czemu sie nie burzycie jak PO chce w rządzie Warszawy obsadzać koleżków Piskorskiego. A no tak takich ludzi nam brakuje

poza tym jak ktoś myśli że w Polsce zmieni się drastycznie sytuacja to lubi widocznie fantazjować. Uważam iż za mojego życia jeszcze to nie nastąpi o ile wogóle tak się stanie, bo trzeba by było wszystko budować od podstaw

-
- Ekspert
no na lepsze napewno sie ni zmieni....Kali pisze:poza tym jak ktoś myśli że w Polsce zmieni się drastycznie sytuacja to lubi widocznie fantazjować.
moze i nie odczujemy "drastycznie" , ale napewno w jakims sensie tak..
bo gdyby rzadzili za poprzedniej kadencji to - i tu gest Kozakiewicza- bylibysmy w Unii...
to nawet jak sie nic nie zmieni - to niestety bedziemy zyc w nieswiadomosci i dlugo bedziemy zadawac sobie pytanie...."ile mogloby sie zmienic" ....
a poki co mozemy napewno liczyc na wieksza ilosc kosciolow w Polsce <hura> i tylko czekac jak ministrem etyki zostanie o.dyrektor...
-
- Loża WSR
-
- Loża WSR
Tak, tylko w wielu rzeczach bierze sie pod uwage to ze wlasnie nie My ale Nasze dzieci beda ponosic konsekwencje. I na szczescie nie wszystko co ludzie (nie wszyscy) robia robia tylko z mysla o tym jak im bedzie ale co bedzie dalej.Kali pisze:Uważam iż za mojego życia jeszcze to nie nastąpi o ile wogóle tak się stanie [...]
Smiesznosc zaistnienia godziny policyjnej mozna roznie rozpatrywac latwiej pewnie jest w to uwierzyc czytajac np. informacje typu : "Proboszcz z Tucholi chce godziny policyjnej".
-
- Ekspert
widocznie "niektorzy' potrafia myslec tylko o sobie.... smutneseize pisze:Tak, tylko w wielu rzeczach bierze sie pod uwage to ze wlasnie nie My ale Nasze dzieci beda ponosic konsekwencje. I na szczescie nie wszystko co ludzie (nie wszyscy) robia robia tylko z mysla o tym jak im bedzie ale co bedzie dalej.
-
- Loża WSR
I dlatego wlasnie niektorzy zamiast "pieprzyć wszystkich polityków od lewej do prawej" maja swoje roznego rodzaju sympatie i antypatie i okazuja to na rozne sposoby starajac sie by rzeczy ktore raz w historii sie juz przerobilo po raz kolejny nie przerabiac zwlaszcza przeciez gdy uczy sie i powtarza jak wielki zlem one byly.