CZAD

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Magdalena
Ekspert
Ekspert

Post autor: Magdalena » 07 maja (ndz) 2006, 12:59:30

Kali pisze:to jest topic w którym można pisać wszystko co przyjdzie do głowy 8)
po za tym dlaczego jak calm down ja, patrz wyżej to nie ja zacząłem ten temat także wypraszam sobie :twisted:
no juz dobrze dobrze...wiedzialam ze twoje argumenty i tak wszystko przebija...a ty calm down bo sie przejales strasznie hihihi

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 07 maja (ndz) 2006, 13:21:04

Kali pisze:Martha i inni żal mi was, bo pewnie byłaś wśród ludzi którzy przed wyborami i po trąbili naokoło iż uciekam z kraju bo czeka nas państwo policji, godzina policyjna i wiele bardzo śmiesznych rzeczy. Więc się pytam czemu nie uciekliście i gdzie te godziny policyjne.
I wzajemnie Kali, z tym żalem, bo nie wiem jak to się stało, że młodzi ludzie ciągną do konserwatystów i ludzi "światłych" kościoła który mówi ze jest katolicki.
wiaodmo było ze godzin policyjnych nie będzie, jednakze stało się jak było przewidywane. wszystko ma teraz odgórną kontrolę.

a zaczęłam pisać w temacie CZAD o czymś co uważam za PRZE-CZADOWE wydarzenie naszego zycia codziennego w nadwiślanskim kraju Polską zwanym, dlatego ze mnie wpienia ten kraj i ten rząd oraz to co sie w nim dzieje. i mam swięte prawo wyrazac swoje niezadowolenie z Waszej władzy tylko dlatego ze ja na tę Waszą władzę nie głosowałam.

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 07 maja (ndz) 2006, 13:22:45

Kali pisze:Właśnie oglądałem na tvn rozmowy polityczne i jakoś Komorowski nie zaprzeczył jak była mowa o dwukrotnej propozycji przystąpienia do koalicji, także raczej one były.
"(...) jeżeli ktoś, szczególnie wśród tych, którzy liczyli na koalicję między PiS-em a Platformą Obywatelską, dziś czuje się zawiedziony, to niech się zastanowi nad tym, kto miał trzykrotnie propozycję koalicji i za każdym razem ją odrzucił." - Lech Kaczyński - cytat z wywiadu dla 'Sygnałów Dnia' PRI [link]

Dwukrotnie , trzyktornie - to ja juz sie gubie :lol:
Kali pisze:Martha i inni żal mi was, bo pewnie byłaś wśród ludzi którzy przed wyborami i po trąbili naokoło iż uciekam z kraju (...). Więc się pytam czemu nie uciekliście i gdzie te godziny policyjne.
Nie zakładaj czegoś czego nie mozesz byc pewien. Chyba kazdy kto mnie zna wie jakie jest moje zdanie na tematy wyjezdzania z kraju. Tak wiec nie bede sie rozwiodzil.
Kali pisze:po za tym dlaczego jak calm down ja, patrz wyżej to nie ja zacząłem ten temat także wypraszam sobie :twisted:
Coz o ile dobrze widze i czytam to jednak wlasnie Ty 8) Bo dyskusje rozpoczela juz nawet nie refleksja odnosnie manifestacji, nie refleksja odnośnie nowych Ministrow tylko to co teraz powtarza sie przy kazdej chyba mozliwej okazji w wypowiedziach politykow w mediach. Przynajmniej ja to tak widze :) Ale racje masz w 100% ze to Czad zatem "wszystko" jest tu jakby na miejscu bo to temat jak najbardziej adekwatny na refleksje o polityce, zalenie nad przypaleniem nalesnikow i wszelkim mysla ktore w innych watkach mogly by robic za ewidenty offtopic.

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 07 maja (ndz) 2006, 13:28:21

Kali pisze:Martha i inni żal mi was, bo pewnie byłaś wśród ludzi którzy przed wyborami i po trąbili naokoło iż uciekam z kraju bo czeka nas państwo policji, godzina policyjna i wiele bardzo śmiesznych rzeczy. Więc się pytam czemu nie uciekliście i gdzie te godziny policyjne.
Kali ucieklam duzo wczesniej, a jak wybrany zostal nowy "rzad" to wrocilam z nadzieje na lepsze czasy...no coz zawiodlam sie i pewnie nie tylko ja...i chetnie ucieklabym jeszcze raz....
a jezeli dla Ciebie godzina policyjna to bardzo smieszna rzecz - to nie mam wiecej pytan....
Kali pisze:Możliwe że i ja wtedy też będę chciał uciec ale nie oceniam niczego, nikogo za wcześnie, każdy zasługuje na swoją szansę.
nie mowie ze nie, ale faszystom bym jej raczej nie dawala. widze jednak ze Twoje rozumowanie daleko odbiega od mojego, i nie bede sie tu produkowac, bo nie widze najmniejszego sensu...po prostu szkoda gadac...
ale powodzenia zycze...... przyda sie....
albo malo wiesz, albo po prostu jestes z tej "paczki", ktorej mi jest z kolei żal.....

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 07 maja (ndz) 2006, 15:22:30

hehe delikatnie i z wyczuciem tak jak nie lubie. Na szczescie Martha wlasnei w ten sposob nie skomentowala obecnej "puszki pandory" jaka nam sie w rzadzi usadowila. Hmm czlowiek bez liberalnych poglado w dodatku pro-nazistowski jako minister edukacji... Wniosek -> oszczedzac zeby dzieci posylac do szkol za granica. Lepper jako minister rolnictwa... Wniosek -> i dobrze szybciej dogonimy UE gdzie rolnictwo to tylko max 20% Dzieki jego rzadom nasze rodzime szybko upadnie.

Powiem wam tak jesli chodzi o ekonomie mysle ze wreszcie nastal rzad ktory odpie**** sie od spraw ekonomicznych. Czytajcie nie bedzie nic kombinowal. Faktycznie niech sie zajma moralnoscia narodu i tylko tym. Zauwazcie ze im mniej polityka wtraca sie do gospodarki tym jakos lepiej u nas :) Indeksy na gieldzie juz podskoczyly to dobry znak ktory zwiastuje tylko jedno rzad sobie a polacy i tak sobie :D

Magdalena
Ekspert
Ekspert

Post autor: Magdalena » 07 maja (ndz) 2006, 15:30:23

Havoc pisze:hehe delikatnie i z wyczuciem tak jak nie lubie. Na szczescie Martha wlasnei w ten sposob nie skomentowala obecnej "puszki pandory" jaka nam sie w rzadzi usadowila. Hmm czlowiek bez liberalnych poglado w dodatku pro-nazistowski jako minister edukacji... Wniosek -> oszczedzac zeby dzieci posylac do szkol za granica. Lepper jako minister rolnictwa... Wniosek -> i dobrze szybciej dogonimy UE gdzie rolnictwo to tylko max 20% Dzieki jego rzadom nasze rodzime szybko upadnie.
hehe...a nie uwazasz ze to nieco stresujace...przynajmniej dopoki tu mieszkasz??
Havoc pisze:Powiem wam tak jesli chodzi o ekonomie mysle ze wreszcie nastal rzad ktory odpie**** sie od spraw ekonomicznych. Czytajcie nie bedzie nic kombinowal. Faktycznie niech sie zajma moralnoscia narodu i tylko tym. Zauwazcie ze im mniej polityka wtraca sie do gospodarki tym jakos lepiej u nas :) Indeksy na gieldzie juz podskoczyly to dobry znak ktory zwiastuje tylko jedno rzad sobie a polacy i tak sobie :D
...i skad tyle radosci??

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 07 maja (ndz) 2006, 15:32:26

nie dla mnie jest śmieszne że ktoś pomyślał o tym że może być godzina policyjna :lol:

konserwatyści, faszyści 8O :lol:

a to co Magdusia ja swoich poglądów nie mogę wygłosić :?: :?: :lol:

to teraz tak czemu sie nie burzycie jak PO chce w rządzie Warszawy obsadzać koleżków Piskorskiego. A no tak takich ludzi nam brakuje :lol:

poza tym jak ktoś myśli że w Polsce zmieni się drastycznie sytuacja to lubi widocznie fantazjować. Uważam iż za mojego życia jeszcze to nie nastąpi o ile wogóle tak się stanie, bo trzeba by było wszystko budować od podstaw :? Niestety taka jest mentalność Polaków i całego naszego kraju do tego dochodzą lata świetności :lol: PRLu. Dlatego w tej chwili tak naprawdę pieprzę wszystkich polityków od lewej do prawej :twisted:

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 07 maja (ndz) 2006, 15:37:36

Kali pisze:poza tym jak ktoś myśli że w Polsce zmieni się drastycznie sytuacja to lubi widocznie fantazjować.
no na lepsze napewno sie ni zmieni....
moze i nie odczujemy "drastycznie" , ale napewno w jakims sensie tak..
bo gdyby rzadzili za poprzedniej kadencji to - i tu gest Kozakiewicza- bylibysmy w Unii...
to nawet jak sie nic nie zmieni - to niestety bedziemy zyc w nieswiadomosci i dlugo bedziemy zadawac sobie pytanie...."ile mogloby sie zmienic" ....
a poki co mozemy napewno liczyc na wieksza ilosc kosciolow w Polsce <hura> i tylko czekac jak ministrem etyki zostanie o.dyrektor...

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 07 maja (ndz) 2006, 15:38:41

Dlatego w tej chwili tak naprawdę pieprzę wszystkich polityków od lewej do prawej
hehe no to gratuluje znajomosci masz na pewno duzo w rzadzie :D 8)
skąd tyle radości?
A bo ja wiem zapytaj Kalego :D

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 07 maja (ndz) 2006, 15:40:40

Martha pisze: a poki co mozemy napewno liczyc na wieksza ilosc kosciolow w Polsce <hura> i tylko czekac jak ministrem etyki zostanie o.dyrektor...
Lol a to on JUŻ przypadkiem nie dyryguje "z tylnego siedzenia" co jest w polsce etyczne a co nie np. media :?: :lol:

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 07 maja (ndz) 2006, 15:46:48

Kali pisze:Uważam iż za mojego życia jeszcze to nie nastąpi o ile wogóle tak się stanie [...]
Tak, tylko w wielu rzeczach bierze sie pod uwage to ze wlasnie nie My ale Nasze dzieci beda ponosic konsekwencje. I na szczescie nie wszystko co ludzie (nie wszyscy) robia robia tylko z mysla o tym jak im bedzie ale co bedzie dalej.

Smiesznosc zaistnienia godziny policyjnej mozna roznie rozpatrywac latwiej pewnie jest w to uwierzyc czytajac np. informacje typu : "Proboszcz z Tucholi chce godziny policyjnej".

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 07 maja (ndz) 2006, 22:18:56

seize pisze:Tak, tylko w wielu rzeczach bierze sie pod uwage to ze wlasnie nie My ale Nasze dzieci beda ponosic konsekwencje. I na szczescie nie wszystko co ludzie (nie wszyscy) robia robia tylko z mysla o tym jak im bedzie ale co bedzie dalej.
widocznie "niektorzy' potrafia myslec tylko o sobie.... smutne

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 07 maja (ndz) 2006, 22:55:01

smutne ale prawdziwe. Dlatego my mamy tak a nie innaczej bo po drodze się pojawił Gierek i jego genialne pomysły. I za to tak jak i my będą płacić nasze dzieci, wnuki a może i prawnuki.

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 07 maja (ndz) 2006, 23:01:59

I dlatego wlasnie niektorzy zamiast "pieprzyć wszystkich polityków od lewej do prawej" maja swoje roznego rodzaju sympatie i antypatie i okazuja to na rozne sposoby starajac sie by rzeczy ktore raz w historii sie juz przerobilo po raz kolejny nie przerabiac zwlaszcza przeciez gdy uczy sie i powtarza jak wielki zlem one byly.

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 07 maja (ndz) 2006, 23:15:59

Cisza Mein kampf!!

Giertych tu moze byc!

ODPOWIEDZ