Polska na ME?

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ

Polska na Mistrzostwach Świata 2006:

Czas głosowania minął 10 cze (sob) 2006, 00:45:20

faza grupowa i do domu
5
36%
najlepsza 16-tka
7
50%
ćwierćfinał
0
Brak głosów
znowu będzie medal
0
Brak głosów
mistrzostwo świata po prostu
2
14%

Liczba głosów: 14

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 12 lip (śr) 2006, 15:55:59

Sęk w tym że pisałem to kim jest Leo jakie drużyny prowadził i co z nimi zdobył a nie porównywałem ich z Polską zresztą jak można porównywać kluby z reprezentacjami inna bajka zupełnie.
Pisałeś o bazach szkoleniowych i bez tego można osiągnąć sukcesy w 78 raczej baz nie mieliśmy za to piłkarze na codzień pracowali w kopalniach. Trzeba chcieć to jest najważniejsza rzecz jeśli się chce wszystko można osiągnąć. Weźmy taką Brazylię skąd myślisz biorą się gwiazdy m.in. z dzielnic biedoty gdzie grają na ulicach ćwiczą codziennie na bosaka, to jest właśnie pokaz prawdziwej wiary i dążenia do celu.

Tylko Wyspy Owcze i Liechtenstein nigdy nie były na MŚ.
A wracając tak wychwalaliście Janasa jak ja go atakowałem, niech mu dadzą spokój Polska awansuje no i efekt był widoczny teraz nagle jakiś sceptyzm nie wiadomo dlaczego, bo na mistrzostwach w nich wierzyliście to dlaczego nie uwierzyć w nich teraz kiedy mamy klasowego trenera to jest właśnie sytuacja bardziej przekonująca do wiary w nich niż przed MŚ!! Każda drużyna jest w naszym zasięgu może poza Portugalią, choć i z nimi powinniśmy powalczyć i spróbować wygrać a przynajmniej zremisować.

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 30 lip (ndz) 2006, 13:16:17

tak jak napisała Happy Żurawski dwa gole i jeszcze jedna asysta w meczu inauguracyjnym i jakoś Żurawski potrafi czyli wychodzi kolejna niemoc Janasa w przygotaniu zawodników

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 02 sie (śr) 2006, 13:53:05

Wg mnie 1. bramka to byl samoboj i gdyby gracz Kilmarnock nie ruszal pilki moglaby nie wpasc do bramki ale w niczym nie umiejsza to zaslugi Zurawskiego. I potwierdza ze ostatnio lepiej gra w klubie niz w kadrze ale moze niedlugo to sie zmieni...

Beenhakker powolal wlasnie kadre. Jak wlasnie napisano na WP:

Do drużyny narodowej wracają bramkarze Jerzy Dudek i Wojciech Kowalewski, napastnicy Tomasz Frankowski i Marek Saganowski.

W 18-osobowej kadrze jest 13 zawodników, którzy byli na mistrzostwach w Niemczech. 17 wywodzi się z klubów zagranicznych i tylko Radosław Sobolewski gra w kraju (Wisła Kraków).

Kadra reprezentacji na mecz z Danią:

Bramkarze: Jerzy Dudek (Liverpool FC), Wojciech Kowalewski (Spartak Moskwa)

Obrońcy: Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Mariusz Jop (FK Moskwa), Jacek Bąk (Al-Ryyan), Seweryn Gancarczyk (Metalist Charków)

Pomocnicy: Damian Gorawski (FK Moskwa), Radosław Sobolewski (Wisła Kraków), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Mirosław Szymkowiak (Trabzonspor), Arkadiusz Radomski (Austria Wiedeń), Sebastian Mila (Austria Wiedeń), Euzebiusz Smolarek (Borussia Dortmund), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg),

napastnicy: Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre), Tomasz Frankowski (Wolverhampton Wanderers), Maciej Żurawski (Celtic Glasgow), Marek Saganowski (Troyes).

Warto zauwazyc ze nie ma zadnego bramkarza z mundialu. Pewnie Leo chce dac szanse pokazania sie innym. Tym bardziej ze mamy tez Sagana i Franka. Kto wie zobaczymy jak to bedzie. Dania to od dawna byl dla nas b. ciezki przeciwnik

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 02 sie (śr) 2006, 16:15:11

Ale to jeszcze nie wszyscy powołani chyba(nie pamiętam ilu się powołuje). A jeśli tak to widzę szykuje się ofensywne ustawienie i bardzo dobrze.

CASE
Ekspert
Ekspert

Post autor: CASE » 02 sie (śr) 2006, 16:43:02

No stary, z wyjątkiem Mili to jest doskonały skład!!!!!

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 08 sie (wt) 2006, 12:32:52

nie myliłem się, został jeszcze powołany debiutant Golański no i oczywiście nasz wybawca mundialowy Bosacki 8)

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 08 sie (wt) 2006, 16:28:00

skład stary, nowy z nową miotłą.
zobaczymy co zagraja już niedługo bo 16 sierpnia z Danią.
będzie to tylko sparing ale i tak bedzie wiadomo na co ich stać.
po pierwszych kolejkach ligowych naszych reprezenatatów tylko żuraw spisał się dobrze a reszta poczekajmy jeszcze bo na razie lipa.

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 16 sie (śr) 2006, 08:36:32

No proszę jakie ciekawe rozwiązanie czyżby Krzynówek miałby być czymś w rodzaju Carlosa potężne udeżenie obrońcy, myślę że to może być bardzo ciekawe rozwiązanie.

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 16 sie (śr) 2006, 15:04:46

dziś mecz i się okaże na co stać nasze orły pod nowym dowódcą.

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 16 sie (śr) 2006, 18:09:16

zielonyszerszen pisze:dziś mecz i się okaże na co stać nasze orły pod nowym dowódcą.
Jedenastka Polski na mecz z Danią:
1-Jerzy Dudek
14-Michał Żewłakow,
6-Jacek Bąk,
2-Mariusz Jop,
3-Seweryn Gancarczyk,
7-Euzebiusz Smolarek,
10-Mirosław Szymkowiak,
16-Arkadiusz Radomski,
8-Jacek Krzynówek,
9-Maciej Żurawski (kapitan),
20-Tomasz Frankowski.
Rezerwowi:
12-Wojciech Kowalewski oraz 5-Paweł Golański, 15-Damian Gorawski, 11-Ireneusz Jeleń, 13-Sebastian Mila, 17-Marek Saganowski, 18-Mariusz Lewandowski, 19-Bartosz Bosacki.

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 16 sie (śr) 2006, 23:59:35

No i nieudany niestety debiut Leo. Choć to dopiero pierwszy mecz, ale zadanie będzie ciężkie aby w tak krótkim czasie odbudować drużynę i jej morale po mistrzostwach. Ale ten mecz nie przesądza niczego moim zdaniem nowy selekcjoner potrzebuję trochę więcej czasu i powinno być coraz lepiej. Mam ogromną nadzieję :roll: 8)

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 17 sie (czw) 2006, 00:12:35

Rosja - Łotwa 1:0
Tunezja - Mali 0:1 tu można powiedzieć o dalszych porażkach Tunezyjczyków po mundialu
Finlandia - Irlandia Płn. 1:2
Mołdawia - Litwa 3:2
Maroko - Burkina Faso 1:0 skromna wygrana Marokańczyków
Rumunia - Cypr 2:0
Egipt - Urugwaj 0:2
Białoruś - Andora 3:0
Dania - Polska 2:0 Mogło być trochę lepiej ale to pierwszy mecz
Wybrzeże Kości Sł. - Senegal 0:1 brawo Kasperczak
Luksemburg - Turcja 0:1 Niska wygrana z półamatorami
Norwegia - Brazylia 1:1 jak zwykle Norwegia ciężka do podbicia na własnym terytorium, ku mojemu nie zadowoleniu tym razem nie dali rady canarinios
Czechy - Serbia i Czarnogóra 1:3 dalsze porażki naszych sąsiadów, coś się załamało w tej znakomitej drużynie
Liechtenstein - Szwajcaria 0:3
Austria - Węgry 1:2
Irlandia - Holandia 0:4 wysoka wygrana pomarańczowych
Niemcy - Szwecja 3:0 A byli gospodarze mundialu mimo zmiany trenera dalej w znakomitej formie
Włochy - Chorwacja 0:2 a Mistrzom Europy zmiana trenera jak widać nie wyszła na dobre
Bośnia i Herzegowina - Francja 1:2 a Francuzi wygrywają z silnym przeciwnikiem na wyjeździe, zmiana tego do czego nas przyzwyczaili, czyli do nędznych wyników w meczach towarzyskich nawet z amatorami
Anglia - Grecja 4:0 Wynik potwierdzający iż Grecy szczęściem(sędzia) wygrali Mistrzostwa Europy
Egipt - Urugwaj 0:2
Program środowych meczów eliminacji ME:

grupa A
Belgia - Kazachstan 0:0 Wynik pokazujący że nie tacy straszni Belgowie jak ich malują. Cieszymy się że tracą oni cenne punkty ze słabszym teoretycznie przeciwnikiem

grupa B
Toftir. Wyspy Owcze - Gruzja 0:6 bardzo wysoka wygrana Gruzinów, wynik sugeruje to, jakby byli oni czołową drużyną europejską

grupa E
Tallin. Estonia - Macedonia 0:1

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 17 sie (czw) 2006, 00:36:37

Kali pisze: grupa A
Belgia - Kazachstan 0:0 Wynik pokazujący że nie tacy straszni Belgowie jak ich malują. Cieszymy się że tracą oni cenne punkty ze słabszym teoretycznie przeciwnikiem
i tylko podziękować Kazachom że urwali punkty Belgii bo to nam może bardzo pomóc

a my oczywiscie do tyłu i bardzo słabo.

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 17 sie (czw) 2006, 07:55:38

Rosja - Łotwa 1:0
Pierwszy mecz Hiddinka i wygrana w ostatnich minutach
Tunezja - Mali 0:1 tu można powiedzieć o dalszych porażkach Tunezyjczyków po mundialu
Wg mnie na mundialu zagrali dobrze. Moze z wyjatekiem meczu z Arabia. Z Hiszpanami przegrana w ostatnich minutach gdzie dlugo zanosilo sie na niespodzianke. W meczu z Ukraina skrzywdzil ich sedzia bo Szewa przewrocil sie o wlasne nogi
Finlandia - Irlandia Płn. 1:2
Nasi rywale z el. ME przegrywaja u siebie z naszymi bylymi rywalami z el. MŚ
Dania - Polska 2:0 Mogło być trochę lepiej ale to pierwszy mecz
No patrzac na wynik to moglo czy tez powinno byc znacznie lepiej. Ja rozumiem ze to byly przygotowania do eliminacji ale czemu bylo tak malo zmian. Trudno mi uwierzyc ze w takim skladzie to juz bylo zgrywanie formacji.
Wybrzeże Kości Sł. - Senegal 0:1 brawo Kasperczak
Chcialoby sie powiedziec a nie mowilem ale sie jeszcze powstrzymam

Norwegia - Brazylia 1:1 jak zwykle Norwegia ciężka do podbicia na własnym terytorium, ku mojemu nie zadowoleniu tym razem nie dali rady canarinios
Dunga duzo eksperymentowal w tym meczu z tego co widzialem. Zwlaszcza w ofensywie. To podobno 4. mecz z rzedu Norwegow w ktorym nie przegrywaja z Brazylijczykami. Tylko pozazdroscic
Czechy - Serbia i Czarnogóra 1:3 dalsze porażki naszych sąsiadów, coś się załamało w tej znakomitej drużynie
Ostatni mecz Nedveda. A Serbowie jak zwykle nieobliczalni. Teraz z Javierem Clemente jako trenerem i juz bez Czarnogory
Austria - Węgry 1:2
Taki wlasnie wynik przewidywano wsrod typerow ale ja go do konca nie rozumiem :roll:
Irlandia - Holandia 0:4 wysoka wygrana pomarańczowych
Niezle na wyjezdzie i to bez van Nistelrooya i Maakaya. Van Basten przekonuje wynikami.
Niemcy - Szwecja 3:0 A byli gospodarze mundialu mimo zmiany trenera dalej w znakomitej formie
No dolozyli jeszcze jedna brameczke do tego co na WM :D
Włochy - Chorwacja 0:2 a Mistrzom Europy zmiana trenera jak widać nie wyszła na dobre
Znaczy sie Mistrzom Swiata :)
Bośnia i Herzegowina - Francja 1:2 a Francuzi wygrywają z silnym przeciwnikiem na wyjeździe, zmiana tego do czego nas przyzwyczaili, czyli do nędznych wyników w meczach towarzyskich nawet z amatorami
Francuzi 2. bramke strzelili w 90. minucie
Anglia - Grecja 4:0 Wynik potwierdzający iż Grecy szczęściem(sędzia) wygrali Mistrzostwa Europy
Widzialem ten mecz. Angole wygrywali 4:0 juz po 1. polowie. Dla mnie jezeli juz to raczej sygnal ze FA dobrze zrobilo rozstajac sie z Erikssonem.
grupa A
Wedlug mnie jest troche odwrotnie. Nie tyle Belgowie nie tacy straszni co to ze na Kazachow tez trzeba uwazac.

Zreszta ja bym tych wynikow nie wiazal ani z MŚ ani ze zblizajacymi sie eliminacjami ME. Mecze towarzyskie czesto 1. mecze nowych trenerow i zawodnikow. Duzo eksperymentow. Ogolnie wg mnie te pojedyncze wyniki niewiele znacza i trudno wyciagac zbyt daleko idace wnioski. Trzeba poczekac do jesieni i pierwszych meczy w eliminacjach zeby trendy sie potwierdzily

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 17 sie (czw) 2006, 16:41:40

a naszym piłkarzą powiem krótko cytując jeden z tytułów gazety :
,, Tym Panom już dziękujemy "

ODPOWIEDZ