Polska na ME?
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- WSR Guru
Sęk w tym że pisałem to kim jest Leo jakie drużyny prowadził i co z nimi zdobył a nie porównywałem ich z Polską zresztą jak można porównywać kluby z reprezentacjami inna bajka zupełnie.
Pisałeś o bazach szkoleniowych i bez tego można osiągnąć sukcesy w 78 raczej baz nie mieliśmy za to piłkarze na codzień pracowali w kopalniach. Trzeba chcieć to jest najważniejsza rzecz jeśli się chce wszystko można osiągnąć. Weźmy taką Brazylię skąd myślisz biorą się gwiazdy m.in. z dzielnic biedoty gdzie grają na ulicach ćwiczą codziennie na bosaka, to jest właśnie pokaz prawdziwej wiary i dążenia do celu.
Tylko Wyspy Owcze i Liechtenstein nigdy nie były na MŚ.
A wracając tak wychwalaliście Janasa jak ja go atakowałem, niech mu dadzą spokój Polska awansuje no i efekt był widoczny teraz nagle jakiś sceptyzm nie wiadomo dlaczego, bo na mistrzostwach w nich wierzyliście to dlaczego nie uwierzyć w nich teraz kiedy mamy klasowego trenera to jest właśnie sytuacja bardziej przekonująca do wiary w nich niż przed MŚ!! Każda drużyna jest w naszym zasięgu może poza Portugalią, choć i z nimi powinniśmy powalczyć i spróbować wygrać a przynajmniej zremisować.
Pisałeś o bazach szkoleniowych i bez tego można osiągnąć sukcesy w 78 raczej baz nie mieliśmy za to piłkarze na codzień pracowali w kopalniach. Trzeba chcieć to jest najważniejsza rzecz jeśli się chce wszystko można osiągnąć. Weźmy taką Brazylię skąd myślisz biorą się gwiazdy m.in. z dzielnic biedoty gdzie grają na ulicach ćwiczą codziennie na bosaka, to jest właśnie pokaz prawdziwej wiary i dążenia do celu.
Tylko Wyspy Owcze i Liechtenstein nigdy nie były na MŚ.
A wracając tak wychwalaliście Janasa jak ja go atakowałem, niech mu dadzą spokój Polska awansuje no i efekt był widoczny teraz nagle jakiś sceptyzm nie wiadomo dlaczego, bo na mistrzostwach w nich wierzyliście to dlaczego nie uwierzyć w nich teraz kiedy mamy klasowego trenera to jest właśnie sytuacja bardziej przekonująca do wiary w nich niż przed MŚ!! Każda drużyna jest w naszym zasięgu może poza Portugalią, choć i z nimi powinniśmy powalczyć i spróbować wygrać a przynajmniej zremisować.
-
- Loża WSR
Wg mnie 1. bramka to byl samoboj i gdyby gracz Kilmarnock nie ruszal pilki moglaby nie wpasc do bramki ale w niczym nie umiejsza to zaslugi Zurawskiego. I potwierdza ze ostatnio lepiej gra w klubie niz w kadrze ale moze niedlugo to sie zmieni...
Beenhakker powolal wlasnie kadre. Jak wlasnie napisano na WP:
Do drużyny narodowej wracają bramkarze Jerzy Dudek i Wojciech Kowalewski, napastnicy Tomasz Frankowski i Marek Saganowski.
W 18-osobowej kadrze jest 13 zawodników, którzy byli na mistrzostwach w Niemczech. 17 wywodzi się z klubów zagranicznych i tylko Radosław Sobolewski gra w kraju (Wisła Kraków).
Kadra reprezentacji na mecz z Danią:
Bramkarze: Jerzy Dudek (Liverpool FC), Wojciech Kowalewski (Spartak Moskwa)
Obrońcy: Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Mariusz Jop (FK Moskwa), Jacek Bąk (Al-Ryyan), Seweryn Gancarczyk (Metalist Charków)
Pomocnicy: Damian Gorawski (FK Moskwa), Radosław Sobolewski (Wisła Kraków), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Mirosław Szymkowiak (Trabzonspor), Arkadiusz Radomski (Austria Wiedeń), Sebastian Mila (Austria Wiedeń), Euzebiusz Smolarek (Borussia Dortmund), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg),
napastnicy: Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre), Tomasz Frankowski (Wolverhampton Wanderers), Maciej Żurawski (Celtic Glasgow), Marek Saganowski (Troyes).
Warto zauwazyc ze nie ma zadnego bramkarza z mundialu. Pewnie Leo chce dac szanse pokazania sie innym. Tym bardziej ze mamy tez Sagana i Franka. Kto wie zobaczymy jak to bedzie. Dania to od dawna byl dla nas b. ciezki przeciwnik
Beenhakker powolal wlasnie kadre. Jak wlasnie napisano na WP:
Do drużyny narodowej wracają bramkarze Jerzy Dudek i Wojciech Kowalewski, napastnicy Tomasz Frankowski i Marek Saganowski.
W 18-osobowej kadrze jest 13 zawodników, którzy byli na mistrzostwach w Niemczech. 17 wywodzi się z klubów zagranicznych i tylko Radosław Sobolewski gra w kraju (Wisła Kraków).
Kadra reprezentacji na mecz z Danią:
Bramkarze: Jerzy Dudek (Liverpool FC), Wojciech Kowalewski (Spartak Moskwa)
Obrońcy: Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Mariusz Jop (FK Moskwa), Jacek Bąk (Al-Ryyan), Seweryn Gancarczyk (Metalist Charków)
Pomocnicy: Damian Gorawski (FK Moskwa), Radosław Sobolewski (Wisła Kraków), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Mirosław Szymkowiak (Trabzonspor), Arkadiusz Radomski (Austria Wiedeń), Sebastian Mila (Austria Wiedeń), Euzebiusz Smolarek (Borussia Dortmund), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg),
napastnicy: Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre), Tomasz Frankowski (Wolverhampton Wanderers), Maciej Żurawski (Celtic Glasgow), Marek Saganowski (Troyes).
Warto zauwazyc ze nie ma zadnego bramkarza z mundialu. Pewnie Leo chce dac szanse pokazania sie innym. Tym bardziej ze mamy tez Sagana i Franka. Kto wie zobaczymy jak to bedzie. Dania to od dawna byl dla nas b. ciezki przeciwnik
-
- Loża WSR
-
- Loża WSR
-
- Loża WSR
Jedenastka Polski na mecz z Danią:zielonyszerszen pisze:dziś mecz i się okaże na co stać nasze orły pod nowym dowódcą.
1-Jerzy Dudek
14-Michał Żewłakow,
6-Jacek Bąk,
2-Mariusz Jop,
3-Seweryn Gancarczyk,
7-Euzebiusz Smolarek,
10-Mirosław Szymkowiak,
16-Arkadiusz Radomski,
8-Jacek Krzynówek,
9-Maciej Żurawski (kapitan),
20-Tomasz Frankowski.
Rezerwowi:
12-Wojciech Kowalewski oraz 5-Paweł Golański, 15-Damian Gorawski, 11-Ireneusz Jeleń, 13-Sebastian Mila, 17-Marek Saganowski, 18-Mariusz Lewandowski, 19-Bartosz Bosacki.
-
- WSR Guru
No i nieudany niestety debiut Leo. Choć to dopiero pierwszy mecz, ale zadanie będzie ciężkie aby w tak krótkim czasie odbudować drużynę i jej morale po mistrzostwach. Ale ten mecz nie przesądza niczego moim zdaniem nowy selekcjoner potrzebuję trochę więcej czasu i powinno być coraz lepiej. Mam ogromną nadzieję

-
- WSR Guru
Rosja - Łotwa 1:0
Tunezja - Mali 0:1 tu można powiedzieć o dalszych porażkach Tunezyjczyków po mundialu
Finlandia - Irlandia Płn. 1:2
Mołdawia - Litwa 3:2
Maroko - Burkina Faso 1:0 skromna wygrana Marokańczyków
Rumunia - Cypr 2:0
Egipt - Urugwaj 0:2
Białoruś - Andora 3:0
Dania - Polska 2:0 Mogło być trochę lepiej ale to pierwszy mecz
Wybrzeże Kości Sł. - Senegal 0:1 brawo Kasperczak
Luksemburg - Turcja 0:1 Niska wygrana z półamatorami
Norwegia - Brazylia 1:1 jak zwykle Norwegia ciężka do podbicia na własnym terytorium, ku mojemu nie zadowoleniu tym razem nie dali rady canarinios
Czechy - Serbia i Czarnogóra 1:3 dalsze porażki naszych sąsiadów, coś się załamało w tej znakomitej drużynie
Liechtenstein - Szwajcaria 0:3
Austria - Węgry 1:2
Irlandia - Holandia 0:4 wysoka wygrana pomarańczowych
Niemcy - Szwecja 3:0 A byli gospodarze mundialu mimo zmiany trenera dalej w znakomitej formie
Włochy - Chorwacja 0:2 a Mistrzom Europy zmiana trenera jak widać nie wyszła na dobre
Bośnia i Herzegowina - Francja 1:2 a Francuzi wygrywają z silnym przeciwnikiem na wyjeździe, zmiana tego do czego nas przyzwyczaili, czyli do nędznych wyników w meczach towarzyskich nawet z amatorami
Anglia - Grecja 4:0 Wynik potwierdzający iż Grecy szczęściem(sędzia) wygrali Mistrzostwa Europy
Program środowych meczów eliminacji ME:
grupa A
Belgia - Kazachstan 0:0 Wynik pokazujący że nie tacy straszni Belgowie jak ich malują. Cieszymy się że tracą oni cenne punkty ze słabszym teoretycznie przeciwnikiem
grupa B
Toftir. Wyspy Owcze - Gruzja 0:6 bardzo wysoka wygrana Gruzinów, wynik sugeruje to, jakby byli oni czołową drużyną europejską
grupa E
Tallin. Estonia - Macedonia 0:1
Tunezja - Mali 0:1 tu można powiedzieć o dalszych porażkach Tunezyjczyków po mundialu
Finlandia - Irlandia Płn. 1:2
Mołdawia - Litwa 3:2
Maroko - Burkina Faso 1:0 skromna wygrana Marokańczyków
Rumunia - Cypr 2:0
Białoruś - Andora 3:0
Dania - Polska 2:0 Mogło być trochę lepiej ale to pierwszy mecz
Wybrzeże Kości Sł. - Senegal 0:1 brawo Kasperczak
Luksemburg - Turcja 0:1 Niska wygrana z półamatorami
Norwegia - Brazylia 1:1 jak zwykle Norwegia ciężka do podbicia na własnym terytorium, ku mojemu nie zadowoleniu tym razem nie dali rady canarinios
Czechy - Serbia i Czarnogóra 1:3 dalsze porażki naszych sąsiadów, coś się załamało w tej znakomitej drużynie
Liechtenstein - Szwajcaria 0:3
Austria - Węgry 1:2
Irlandia - Holandia 0:4 wysoka wygrana pomarańczowych
Niemcy - Szwecja 3:0 A byli gospodarze mundialu mimo zmiany trenera dalej w znakomitej formie
Włochy - Chorwacja 0:2 a Mistrzom Europy zmiana trenera jak widać nie wyszła na dobre
Bośnia i Herzegowina - Francja 1:2 a Francuzi wygrywają z silnym przeciwnikiem na wyjeździe, zmiana tego do czego nas przyzwyczaili, czyli do nędznych wyników w meczach towarzyskich nawet z amatorami
Anglia - Grecja 4:0 Wynik potwierdzający iż Grecy szczęściem(sędzia) wygrali Mistrzostwa Europy
Program środowych meczów eliminacji ME:
grupa A
Belgia - Kazachstan 0:0 Wynik pokazujący że nie tacy straszni Belgowie jak ich malują. Cieszymy się że tracą oni cenne punkty ze słabszym teoretycznie przeciwnikiem
grupa B
Toftir. Wyspy Owcze - Gruzja 0:6 bardzo wysoka wygrana Gruzinów, wynik sugeruje to, jakby byli oni czołową drużyną europejską
grupa E
Tallin. Estonia - Macedonia 0:1
-
- Loża WSR
i tylko podziękować Kazachom że urwali punkty Belgii bo to nam może bardzo pomócKali pisze: grupa A
a my oczywiscie do tyłu i bardzo słabo.
-
- Loża WSR
Pierwszy mecz Hiddinka i wygrana w ostatnich minutachRosja - Łotwa 1:0
Wg mnie na mundialu zagrali dobrze. Moze z wyjatekiem meczu z Arabia. Z Hiszpanami przegrana w ostatnich minutach gdzie dlugo zanosilo sie na niespodzianke. W meczu z Ukraina skrzywdzil ich sedzia bo Szewa przewrocil sie o wlasne nogiTunezja - Mali 0:1 tu można powiedzieć o dalszych porażkach Tunezyjczyków po mundialu
Nasi rywale z el. ME przegrywaja u siebie z naszymi bylymi rywalami z el. MŚFinlandia - Irlandia Płn. 1:2
No patrzac na wynik to moglo czy tez powinno byc znacznie lepiej. Ja rozumiem ze to byly przygotowania do eliminacji ale czemu bylo tak malo zmian. Trudno mi uwierzyc ze w takim skladzie to juz bylo zgrywanie formacji.Dania - Polska 2:0 Mogło być trochę lepiej ale to pierwszy mecz
Chcialoby sie powiedziec a nie mowilem ale sie jeszcze powstrzymamWybrzeże Kości Sł. - Senegal 0:1 brawo Kasperczak
Dunga duzo eksperymentowal w tym meczu z tego co widzialem. Zwlaszcza w ofensywie. To podobno 4. mecz z rzedu Norwegow w ktorym nie przegrywaja z Brazylijczykami. Tylko pozazdroscicNorwegia - Brazylia 1:1 jak zwykle Norwegia ciężka do podbicia na własnym terytorium, ku mojemu nie zadowoleniu tym razem nie dali rady canarinios
Ostatni mecz Nedveda. A Serbowie jak zwykle nieobliczalni. Teraz z Javierem Clemente jako trenerem i juz bez CzarnogoryCzechy - Serbia i Czarnogóra 1:3 dalsze porażki naszych sąsiadów, coś się załamało w tej znakomitej drużynie
Taki wlasnie wynik przewidywano wsrod typerow ale ja go do konca nie rozumiemAustria - Węgry 1:2

Niezle na wyjezdzie i to bez van Nistelrooya i Maakaya. Van Basten przekonuje wynikami.Irlandia - Holandia 0:4 wysoka wygrana pomarańczowych
No dolozyli jeszcze jedna brameczke do tego co na WMNiemcy - Szwecja 3:0 A byli gospodarze mundialu mimo zmiany trenera dalej w znakomitej formie

Znaczy sie Mistrzom SwiataWłochy - Chorwacja 0:2 a Mistrzom Europy zmiana trenera jak widać nie wyszła na dobre

Francuzi 2. bramke strzelili w 90. minucieBośnia i Herzegowina - Francja 1:2 a Francuzi wygrywają z silnym przeciwnikiem na wyjeździe, zmiana tego do czego nas przyzwyczaili, czyli do nędznych wyników w meczach towarzyskich nawet z amatorami
Widzialem ten mecz. Angole wygrywali 4:0 juz po 1. polowie. Dla mnie jezeli juz to raczej sygnal ze FA dobrze zrobilo rozstajac sie z Erikssonem.Anglia - Grecja 4:0 Wynik potwierdzający iż Grecy szczęściem(sędzia) wygrali Mistrzostwa Europy
Wedlug mnie jest troche odwrotnie. Nie tyle Belgowie nie tacy straszni co to ze na Kazachow tez trzeba uwazac.grupa A
Zreszta ja bym tych wynikow nie wiazal ani z MŚ ani ze zblizajacymi sie eliminacjami ME. Mecze towarzyskie czesto 1. mecze nowych trenerow i zawodnikow. Duzo eksperymentow. Ogolnie wg mnie te pojedyncze wyniki niewiele znacza i trudno wyciagac zbyt daleko idace wnioski. Trzeba poczekac do jesieni i pierwszych meczy w eliminacjach zeby trendy sie potwierdzily
-
- Loża WSR