Telenowele

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 19 wrz (wt) 2006, 12:07:47

gosienka2005 pisze:W Mjm tez taka jedna byla z synem i z ojcem :D :D :D
bo te wszystkie seriale to o kant stołu ...

drwal
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: drwal » 22 wrz (pt) 2006, 12:44:07

wucash pisze:...raz widziałem 10 min "swietnej" produkcji jaka jest "Moda na sukces"...przez caly ten czas przewinely sie ledwie 4 ujecia...

- Bill jestem w ciąży!
(dlugie zbliżenie na twarz zdziwionego Billa, obraz ciemnieje po czym sie rozjasnia w tym samym miejscu i Bill mówi) (...)
w Modzie na Sukces nie ma poki co zadnego Billa! Mogles pomylic z Ridgem, Rickiem (inaczej Erik jr.), Tornem i ewentulanie Clark badz Eric (ale tych dwoch to moglo prowadzilo taki dialog dobre 1000 odcinkow temu)
zielonyszerszen pisze:...
Moda na sukces dziś był odcinek 3011 i 3112.
a pomyślcie lub poczekajcie do końca liter po serialu że jego produkcja przypada na 2002 rok .
więc krótko mowiąc jesteśmy do tyłu 4 lata i pewnie duzo odcinków biorąc pod uwagę że jest on cały czas krecony
tak to fakt. jestesmy do tylu ok 4lata. w stanach (dla tych ktorzy sie orientuja) piekny Ridge prawie zupelnie osiwial, a nieskazitelna dr. Taylor po dwoch latach nieobecnosci (serialowo usmiercona) powraca zza grobu :D
jednak od zimy 2005, z inicjatywy (moge sie mylic) Tele Tygodnia, na prosbe wielu widzow - emitowane sa 2 odcinki naraz (i bez powtorek w wakacje) abysmy jak najszybciej nadgonili USA :)
Happy pisze:...
Tam w tej Modzie to jakaś zła miłość jest propagowana! Takiego serialu nie powinno się wyświetlać w katolickim kraju! Toż tam jedna taka kobieta zarówno z ojcem była jak i z jego dwoma synami! To jest gorszące!
Malo tego Happy - niedlugo okaze sie ze jest w ciazy z chlopakiem swojej corki :twisted:

ps. moge stanac z kazdym w szranki w dyskuji o wspanialosci ,,Mody na Sukces".
W przeciagu tylu lat zastosawno w nim niesamowice nowatorskie (jak na tamte czasy) pomysly a i co chwila zaskakuje nas czyms nowym. 8)

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 22 wrz (pt) 2006, 12:48:33

drwal pisze:Malo tego Happy - niedlugo okaze sie ze jest w ciazy z chlopakiem swojej corki
to ona ma corke ?? bo chodzi tu zapewne o wicznie mloda Brook :d

btw jestem pod wrazeniem !!
pewnie nawet scenarzysta nie ma takiej wiedzy !!

drwal
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: drwal » 22 wrz (pt) 2006, 13:02:03

tak tak - chodzi o nikogo innego tylko o Brooke.

zaskocze Cie:

1.ma jeszcze syna Ricka (Erick jr.) - ojcem jest Eryk

2.corka nazywa sie Bridget. jest jej drugim dzieckiem. tym razem splodzila je z Ridgem (najstarszym synem Ericka).
Odrazu podam ciekawostke - imie Bridget to polaczenie dwoch imion:
Brooke i Ridge

8)

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 22 wrz (pt) 2006, 13:45:20

No coś Ty? 8O A ja myślałam, że jedno i drugie dziecko ma z ojcem! 8O

drwal
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: drwal » 22 wrz (pt) 2006, 13:59:57

No prosze... prosze... a tak to nikt tego nie oglada ale kazdy sie orientuje :D

masz racje Happy :) oba dzieciaki naleza do Ericka.

szybko to wyjasnie - do konca nei bylo pewne, kto jest ojcem Bridget. Brooke obracala w tym samym momencie ojca i syna (a moze to oni ja obracali :twisted: ).
W kazdym badz razie zrobiono test na ojcostwo i.... wtedy aktualna partnerka Ericka (teraz byla zona - Shilla) wkradla sie do szpitala i podmienila etykietki z nazwiskami (zeby wyszlo ze jej partner NIE zostal po raz 6 ojcem przez co uratuje swoj zwiazek).
pech chcial, ze cos sie jej pokrecilo i koniec koncow nie bylo wiadomo, czy podmienila wyniki czy nie. Wyszlo ze ojcem jest Ridge. :idea:

Kiedy Bridget miala juz kilkanascie lat, wyszlo na jaw (juz nie pamitam jak - wybaczcie), ze Shilla podmienila wyniki i przeprowadzono je jeszcze raz - okazalo sie ze jednak Erick jest biologicznym ojcem.

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 22 wrz (pt) 2006, 14:24:33

Od dawna wiadomo ze najlepszym gatunkiem telewizyjnym dla kobiet są..... seriale !!
No moze nie koniecznie "Moda.." , ale napewno kazdy ktorys oglada.... :D

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 22 wrz (pt) 2006, 18:29:09

No tak była tam kiedyś ta wairatka Sheila, która chyba więziła też tego lekarza psychiatrę dra Warricka. A właśnie co się z nim stało? I z tą jego zona blondyneczką, która coś tam miała z Foresterami wspólnego? Bo chyba opuściłam kilka odcinków... :roll:

A i w ogóle w pewnym momencie Moda na sukces splotła się z innym serialem tasiemcem, tylko teraz nie pamiętam jak i jaki był tytuł tamtego. Może ktoś mi pomoże? Osoba jednego faceta (chyba miał na imię Wictor) coś je splatała i trochę tej rudej co sie też kochała w Ericku. A właśnie co z tą rudą? Ostatnio przyjaźniła się z Sally Spectrą! Kurcze tyle rzeczy zapominam... :cry:

drwal
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: drwal » 22 wrz (pt) 2006, 22:35:14

Happy widac swoja baba :*

No to siadam i Ci juz wszystko tlumacze. 8) 8) 8)

Moze zaczne od drugiego pytania
A i w ogóle w pewnym momencie Moda na sukces splotła się z innym serialem tasiemcem
Tu pojawia sie jeden z ewenementow Mody:!: Serial w wielu momentach magicznie ,,laczyl" sie z innymi operami mydlanymi. Te same postacie, ktore graly w innych amerykanskich serialach pojawialy sie w naszej Modzie. Oczywiscie nie zawsze tak samo sie nazywaly, ale aktor byl ten sam i jego zawod/historia itp byly identyczne.

Osobiscie wykrylem tylko jedno takie ,,polaczenie". Chodzi o postac Sheile'i. Pojawila sie ona dosc pozno w Modzie. W tym samym mniej wiecej czasie ta sama aktorka opuscila inny serial (nie moge sobie za nic przypomniec jak sie nazywal).
Grala tam TAKZE chora psychicznie pielegniarke (tylko o innym imieniu), ktora porwala (chyba swojej siostrze) dziecko. Postac pozegnala sie z serialem wyjezdzajac na stala nigdzie indziej jak tylko do.... Los Angeles, czyli miejsca akcji Mody. :D
W Modzie tajemnicza przeszlosc Sheila'i byla przez baardzo dlugi okres odkrywana - nie musze chyba mowic ze dotyczyla porwania dziecka. :twisted:

a co do wiktora.... to chodzi o tego co mial brata blizniaka i mieszkal gdzies sam w chatce na alasce ??

A właśnie co się z nim stało (dr.Warrick'iem)? I z tą jego zona blondyneczką, która coś tam miała z Foresterami wspólnego? Bo chyba opuściłam kilka odcinków... Rolling Eyes
no przyznam sie Wam odrazu bez bicia, ze musialem zaciagnac rady specjalisty by moc poprawni i wyczerpujaco odpowiedziec na to pytanie. Oczywiscie do nikogo innego jak do babci Halinki 8)

:!: -postaram sie najkrocej jak tylko sie da- :!: ;)

Blondyneczka (na imie miala chyba Meggy) po dlugiej walce z Sheila o dr.Warricka - poddala sie. Zobaczyla, ze jej maz jest zupelnie zapatrzony w jej rywalke. Napisala do niego list pozegnalny, w ktorym przestrzegla go po raz ostatni przed Sheila, zyczyla mu szcescia i uciekla (tym samym znikajac z serialu).
A właśnie co z tą rudą? Ostatnio przyjaźniła się z Sally Spectrą! Kurcze tyle rzeczy zapominam...
Mowisz o Loren ? ohhh ! ah... uwielbialem ogladac jak robila to na wszystkie mozliwe sposoby - z gory, z dolu, z boku, z podskoku. Istna opera konfiguracji, pelen wachlarz pozycji, cala szafka wykwitnych i jakze wrednych zabawek! I zawsze zostawiala asa w rekawie :twisted: ... ah... byla rasowa i pelnokrwista tygrysica roooaaarr ! :twisted:

Przyjaznila sie ona ze Spectra bo byla wspoludzialowcem jej firmy. Wiem, ze za wszelka cene chciala ozenic sie z Erickiem, no ale Erick (po wieeeeelu, goracych ,,namowach" Loren) wybral Stephani (i dojrzala, dlugoletnia milosc zwyciezyla nad drapieznymi cyckami ).

no i tu pojawia sie pustka - ani ja - ani moja mama - ani babcia - nie pametamy co dalej bylo z Loren. Zapewne wyjechala zrozpaczona do swojego rodzimego miasta (bodajze Seatlle) i tym samym zniknela z serialu. :(

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 22 wrz (pt) 2006, 23:30:42

No tak tylko teraz nie zasnę jak sobie nie przypomnę jak się ten drugi serial nazywał... :? :x Nie lubię nie pamiętać! Tak fakt była tam ta Sheila i był Wiktor ten sam, który kilkakrotnie przyjechał z wizytą do naszej Mody... Tak coś mi się kołacze, że było tam też coś o Loren i ogólnie był tak też taki przystojny lekarz który występował jako jedna z głównych postaci i z nim się też coś tam działo!

Ratunku! Niech ktoś mi pomoże! Co to był za serial bo nie zasnę!!!! :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 22 wrz (pt) 2006, 23:58:11

jaki serial ?? gdzie on lesial ?? w jakim klimacie ?? kto tam gral ??
etc...etc...
daj jakies namiary to pomozemy !!!

- Pomozecie ????
- Pomozemy !!!!

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 23 wrz (sob) 2006, 00:01:57

No właśnie mówię. Totalnie w stylu Mody na sukces tylko może mniej tasiemcowy. Też taki starszy, nie współczesny. Był tam Wiktor, który miał żonę. Tylko z tą żoną coś było nie tak jak pamiętam. Była też córeczka blond piękność.
Nie było to Santa Barbara, nie Sunset Beach! Tylko co?!?! No nie mogę sobie przypomieć ani znaleźć... :?

Nawet tu mi się żaden tytuł nie kojarzy... Poproście babcie o pomoc bo się wykończę...

A tu taka niby pomocna w temacie strona:

http://www.seriale.pl/info/obycz/index.htm

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 23 wrz (sob) 2006, 00:04:04

zadnych skojarzen ??
w jakim miescie, profesja, styl ..... ??
bo tylko z imeiniem Wiktor to moze byc trudno :D:D

damy oczywiscie rade :)

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 23 wrz (sob) 2006, 00:08:42

No trochę się wiązał czasami z Modą na sukces własnie i dlatego mi się przypomniało. Widzę twarze, ale nie pamiętam imion. Jakaś Kalifornia na pewno. Baseniki, ładne domeczki, wszyscy bogaci, niepracujący i usmiechnięci. Tylko coś im tam czasami się działo... :?

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 23 wrz (sob) 2006, 00:12:26

Ostatnie pytanie przed snem - czy ta ruda , co sie w Ericu kochala - tez wystepowala w tym serialu, czy to tylko takie skojarzenie ??
o i jak sie ta ruda w Modzie nazywala ??
bo ja serialu nie sledze, ale moge wysledzic :D

ODPOWIEDZ