bo te wszystkie seriale to o kant stołu ...gosienka2005 pisze:W Mjm tez taka jedna byla z synem i z ojcem![]()
![]()
Telenowele
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Loża WSR
-
- Początkujący(a)
w Modzie na Sukces nie ma poki co zadnego Billa! Mogles pomylic z Ridgem, Rickiem (inaczej Erik jr.), Tornem i ewentulanie Clark badz Eric (ale tych dwoch to moglo prowadzilo taki dialog dobre 1000 odcinkow temu)wucash pisze:...raz widziałem 10 min "swietnej" produkcji jaka jest "Moda na sukces"...przez caly ten czas przewinely sie ledwie 4 ujecia...
- Bill jestem w ciąży!
(dlugie zbliżenie na twarz zdziwionego Billa, obraz ciemnieje po czym sie rozjasnia w tym samym miejscu i Bill mówi) (...)
tak to fakt. jestesmy do tylu ok 4lata. w stanach (dla tych ktorzy sie orientuja) piekny Ridge prawie zupelnie osiwial, a nieskazitelna dr. Taylor po dwoch latach nieobecnosci (serialowo usmiercona) powraca zza grobuzielonyszerszen pisze:...
Moda na sukces dziś był odcinek 3011 i 3112.
a pomyślcie lub poczekajcie do końca liter po serialu że jego produkcja przypada na 2002 rok .
więc krótko mowiąc jesteśmy do tyłu 4 lata i pewnie duzo odcinków biorąc pod uwagę że jest on cały czas krecony

jednak od zimy 2005, z inicjatywy (moge sie mylic) Tele Tygodnia, na prosbe wielu widzow - emitowane sa 2 odcinki naraz (i bez powtorek w wakacje) abysmy jak najszybciej nadgonili USA

Malo tego Happy - niedlugo okaze sie ze jest w ciazy z chlopakiem swojej corkiHappy pisze:...
Tam w tej Modzie to jakaś zła miłość jest propagowana! Takiego serialu nie powinno się wyświetlać w katolickim kraju! Toż tam jedna taka kobieta zarówno z ojcem była jak i z jego dwoma synami! To jest gorszące!

ps. moge stanac z kazdym w szranki w dyskuji o wspanialosci ,,Mody na Sukces".
W przeciagu tylu lat zastosawno w nim niesamowice nowatorskie (jak na tamte czasy) pomysly a i co chwila zaskakuje nas czyms nowym.

-
- Ekspert
-
- Początkujący(a)
tak tak - chodzi o nikogo innego tylko o Brooke.
zaskocze Cie:
1.ma jeszcze syna Ricka (Erick jr.) - ojcem jest Eryk
2.corka nazywa sie Bridget. jest jej drugim dzieckiem. tym razem splodzila je z Ridgem (najstarszym synem Ericka).
Odrazu podam ciekawostke - imie Bridget to polaczenie dwoch imion:
Brooke i Ridge

zaskocze Cie:
1.ma jeszcze syna Ricka (Erick jr.) - ojcem jest Eryk
2.corka nazywa sie Bridget. jest jej drugim dzieckiem. tym razem splodzila je z Ridgem (najstarszym synem Ericka).
Odrazu podam ciekawostke - imie Bridget to polaczenie dwoch imion:
Brooke i Ridge

-
- Początkujący(a)
No prosze... prosze... a tak to nikt tego nie oglada ale kazdy sie orientuje
masz racje Happy
oba dzieciaki naleza do Ericka.
szybko to wyjasnie - do konca nei bylo pewne, kto jest ojcem Bridget. Brooke obracala w tym samym momencie ojca i syna (a moze to oni ja obracali
).
W kazdym badz razie zrobiono test na ojcostwo i.... wtedy aktualna partnerka Ericka (teraz byla zona - Shilla) wkradla sie do szpitala i podmienila etykietki z nazwiskami (zeby wyszlo ze jej partner NIE zostal po raz 6 ojcem przez co uratuje swoj zwiazek).
pech chcial, ze cos sie jej pokrecilo i koniec koncow nie bylo wiadomo, czy podmienila wyniki czy nie. Wyszlo ze ojcem jest Ridge.
Kiedy Bridget miala juz kilkanascie lat, wyszlo na jaw (juz nie pamitam jak - wybaczcie), ze Shilla podmienila wyniki i przeprowadzono je jeszcze raz - okazalo sie ze jednak Erick jest biologicznym ojcem.

masz racje Happy

szybko to wyjasnie - do konca nei bylo pewne, kto jest ojcem Bridget. Brooke obracala w tym samym momencie ojca i syna (a moze to oni ja obracali

W kazdym badz razie zrobiono test na ojcostwo i.... wtedy aktualna partnerka Ericka (teraz byla zona - Shilla) wkradla sie do szpitala i podmienila etykietki z nazwiskami (zeby wyszlo ze jej partner NIE zostal po raz 6 ojcem przez co uratuje swoj zwiazek).
pech chcial, ze cos sie jej pokrecilo i koniec koncow nie bylo wiadomo, czy podmienila wyniki czy nie. Wyszlo ze ojcem jest Ridge.

Kiedy Bridget miala juz kilkanascie lat, wyszlo na jaw (juz nie pamitam jak - wybaczcie), ze Shilla podmienila wyniki i przeprowadzono je jeszcze raz - okazalo sie ze jednak Erick jest biologicznym ojcem.
-
- Wyrocznia WSR
No tak była tam kiedyś ta wairatka Sheila, która chyba więziła też tego lekarza psychiatrę dra Warricka. A właśnie co się z nim stało? I z tą jego zona blondyneczką, która coś tam miała z Foresterami wspólnego? Bo chyba opuściłam kilka odcinków...
A i w ogóle w pewnym momencie Moda na sukces splotła się z innym serialem tasiemcem, tylko teraz nie pamiętam jak i jaki był tytuł tamtego. Może ktoś mi pomoże? Osoba jednego faceta (chyba miał na imię Wictor) coś je splatała i trochę tej rudej co sie też kochała w Ericku. A właśnie co z tą rudą? Ostatnio przyjaźniła się z Sally Spectrą! Kurcze tyle rzeczy zapominam...

A i w ogóle w pewnym momencie Moda na sukces splotła się z innym serialem tasiemcem, tylko teraz nie pamiętam jak i jaki był tytuł tamtego. Może ktoś mi pomoże? Osoba jednego faceta (chyba miał na imię Wictor) coś je splatała i trochę tej rudej co sie też kochała w Ericku. A właśnie co z tą rudą? Ostatnio przyjaźniła się z Sally Spectrą! Kurcze tyle rzeczy zapominam...

-
- Początkujący(a)
Happy widac swoja baba :*
No to siadam i Ci juz wszystko tlumacze.

Moze zaczne od drugiego pytania
Osobiscie wykrylem tylko jedno takie ,,polaczenie". Chodzi o postac Sheile'i. Pojawila sie ona dosc pozno w Modzie. W tym samym mniej wiecej czasie ta sama aktorka opuscila inny serial (nie moge sobie za nic przypomniec jak sie nazywal).
Grala tam TAKZE chora psychicznie pielegniarke (tylko o innym imieniu), ktora porwala (chyba swojej siostrze) dziecko. Postac pozegnala sie z serialem wyjezdzajac na stala nigdzie indziej jak tylko do.... Los Angeles, czyli miejsca akcji Mody.
W Modzie tajemnicza przeszlosc Sheila'i byla przez baardzo dlugi okres odkrywana - nie musze chyba mowic ze dotyczyla porwania dziecka.
a co do wiktora.... to chodzi o tego co mial brata blizniaka i mieszkal gdzies sam w chatce na alasce ??
-postaram sie najkrocej jak tylko sie da-

Blondyneczka (na imie miala chyba Meggy) po dlugiej walce z Sheila o dr.Warricka - poddala sie. Zobaczyla, ze jej maz jest zupelnie zapatrzony w jej rywalke. Napisala do niego list pozegnalny, w ktorym przestrzegla go po raz ostatni przed Sheila, zyczyla mu szcescia i uciekla (tym samym znikajac z serialu).
... ah... byla rasowa i pelnokrwista tygrysica roooaaarr !
Przyjaznila sie ona ze Spectra bo byla wspoludzialowcem jej firmy. Wiem, ze za wszelka cene chciala ozenic sie z Erickiem, no ale Erick (po wieeeeelu, goracych ,,namowach" Loren) wybral Stephani (i dojrzala, dlugoletnia milosc zwyciezyla nad drapieznymi cyckami ).
no i tu pojawia sie pustka - ani ja - ani moja mama - ani babcia - nie pametamy co dalej bylo z Loren. Zapewne wyjechala zrozpaczona do swojego rodzimego miasta (bodajze Seatlle) i tym samym zniknela z serialu.
No to siadam i Ci juz wszystko tlumacze.

Moze zaczne od drugiego pytania
Tu pojawia sie jeden z ewenementow Mody:!: Serial w wielu momentach magicznie ,,laczyl" sie z innymi operami mydlanymi. Te same postacie, ktore graly w innych amerykanskich serialach pojawialy sie w naszej Modzie. Oczywiscie nie zawsze tak samo sie nazywaly, ale aktor byl ten sam i jego zawod/historia itp byly identyczne.A i w ogóle w pewnym momencie Moda na sukces splotła się z innym serialem tasiemcem
Osobiscie wykrylem tylko jedno takie ,,polaczenie". Chodzi o postac Sheile'i. Pojawila sie ona dosc pozno w Modzie. W tym samym mniej wiecej czasie ta sama aktorka opuscila inny serial (nie moge sobie za nic przypomniec jak sie nazywal).
Grala tam TAKZE chora psychicznie pielegniarke (tylko o innym imieniu), ktora porwala (chyba swojej siostrze) dziecko. Postac pozegnala sie z serialem wyjezdzajac na stala nigdzie indziej jak tylko do.... Los Angeles, czyli miejsca akcji Mody.

W Modzie tajemnicza przeszlosc Sheila'i byla przez baardzo dlugi okres odkrywana - nie musze chyba mowic ze dotyczyla porwania dziecka.

a co do wiktora.... to chodzi o tego co mial brata blizniaka i mieszkal gdzies sam w chatce na alasce ??
no przyznam sie Wam odrazu bez bicia, ze musialem zaciagnac rady specjalisty by moc poprawni i wyczerpujaco odpowiedziec na to pytanie. Oczywiscie do nikogo innego jak do babci HalinkiA właśnie co się z nim stało (dr.Warrick'iem)? I z tą jego zona blondyneczką, która coś tam miała z Foresterami wspólnego? Bo chyba opuściłam kilka odcinków... Rolling Eyes

Blondyneczka (na imie miala chyba Meggy) po dlugiej walce z Sheila o dr.Warricka - poddala sie. Zobaczyla, ze jej maz jest zupelnie zapatrzony w jej rywalke. Napisala do niego list pozegnalny, w ktorym przestrzegla go po raz ostatni przed Sheila, zyczyla mu szcescia i uciekla (tym samym znikajac z serialu).
Mowisz o Loren ? ohhh ! ah... uwielbialem ogladac jak robila to na wszystkie mozliwe sposoby - z gory, z dolu, z boku, z podskoku. Istna opera konfiguracji, pelen wachlarz pozycji, cala szafka wykwitnych i jakze wrednych zabawek! I zawsze zostawiala asa w rekawieA właśnie co z tą rudą? Ostatnio przyjaźniła się z Sally Spectrą! Kurcze tyle rzeczy zapominam...

Przyjaznila sie ona ze Spectra bo byla wspoludzialowcem jej firmy. Wiem, ze za wszelka cene chciala ozenic sie z Erickiem, no ale Erick (po wieeeeelu, goracych ,,namowach" Loren) wybral Stephani (i dojrzala, dlugoletnia milosc zwyciezyla nad drapieznymi cyckami ).
no i tu pojawia sie pustka - ani ja - ani moja mama - ani babcia - nie pametamy co dalej bylo z Loren. Zapewne wyjechala zrozpaczona do swojego rodzimego miasta (bodajze Seatlle) i tym samym zniknela z serialu.

-
- Wyrocznia WSR
No tak tylko teraz nie zasnę jak sobie nie przypomnę jak się ten drugi serial nazywał...
Nie lubię nie pamiętać! Tak fakt była tam ta Sheila i był Wiktor ten sam, który kilkakrotnie przyjechał z wizytą do naszej Mody... Tak coś mi się kołacze, że było tam też coś o Loren i ogólnie był tak też taki przystojny lekarz który występował jako jedna z głównych postaci i z nim się też coś tam działo!
Ratunku! Niech ktoś mi pomoże! Co to był za serial bo nie zasnę!!!!

Ratunku! Niech ktoś mi pomoże! Co to był za serial bo nie zasnę!!!!

-
- Wyrocznia WSR
No właśnie mówię. Totalnie w stylu Mody na sukces tylko może mniej tasiemcowy. Też taki starszy, nie współczesny. Był tam Wiktor, który miał żonę. Tylko z tą żoną coś było nie tak jak pamiętam. Była też córeczka blond piękność.
Nie było to Santa Barbara, nie Sunset Beach! Tylko co?!?! No nie mogę sobie przypomieć ani znaleźć...
Nawet tu mi się żaden tytuł nie kojarzy... Poproście babcie o pomoc bo się wykończę...
A tu taka niby pomocna w temacie strona:
http://www.seriale.pl/info/obycz/index.htm
Nie było to Santa Barbara, nie Sunset Beach! Tylko co?!?! No nie mogę sobie przypomieć ani znaleźć...

Nawet tu mi się żaden tytuł nie kojarzy... Poproście babcie o pomoc bo się wykończę...
A tu taka niby pomocna w temacie strona:
http://www.seriale.pl/info/obycz/index.htm
-
- Wyrocznia WSR