Kali pisze:każde liceum już od dłuższego czasu ma ochronę i co z tego skoro oni nic nie robią i nie zapuszczają się w niektóre rejony, bo się boją.
Martha pisze:to chyba nie ochrona....
w jakim świecie żyjesz, jak policja często sięboi wyściubić nosa z radiowozu, to co dopiero ochroniaż, którym może być każdy tylko żeby mieć kategorie a
Kali pisze: Ma też każda szkoła psychologa, zatrudnienie dwóch, trzech czy więcej też nic nie da.
Martha pisze:nie kazda.
jeden psycholog przypada na cztery szkoly....
No dobra może i w województwie podlaskim tak jest, bo jakoś się nie spotkałem ze szkołą w Warszawie, która by nie miała psychologa. Ale co to ma nawet do rzeczy skoro nawet jakby był i tak nikt go nie posłucha. Byłem w klasie zbiorczej gdzie byli tylko ci, którzy nie zdali więc wiem na czym polega niereformowalność niektórych ludzi poprzez rozmowę.
Kali pisze:Dyżury też były i są i co z tego? Nic, bo nikt się nie przejmuje jakimś nauczycielem.
Martha pisze:sa oficjalnie - obowiazkowe.
ale jak wiadomo - na przerwach uczniowe sa luz-pas.....
tyle razy pamiętam wybryki w szkole i nawet jak ten nauczyciel był to nic z tego, przykład nawet z podstawówki gdzie kolega z bańki wyjechał drugiemu przy nauczycielu
Kali pisze:Chronić się przed obcymi, jakimi obcymi??
Martha pisze:chodzi mi chociazby o dealerow narkotykow z zewnatrz...
Proszę cię, czasy dealerów wchodzących do szkoły znikneły, teraz mają oni swoje osoby wewnątrz szkoły
Kali pisze: To koledzy z klasy rozebrali koleżankę, to koleżanka pobiła dotkliwie drugą koleżankę, to koledzy ze szkoły kazali pić alkohol ze środkiem żrącym.
Martha pisze:i wszystko pod nieobecnosc nauczycieli....
To przepraszam bardzo każdy uczeń ma być pod kontrolą nauczyciela non stop, chyba coś nie tak.
Kali pisze:Po za tym Giertych nic nie pyta od wdraża program i ten program ludzie popierają, a nie to że on sie zapytał czy chcą mieć bezpieczniejsze szkoły dla swoich dzieci(nie wiem skąd to wziełaś).
Martha pisze:dla mnie to glupota - nie popieram i nie bede.
a nie popieraj nikt ci nie karze, jesteś poprostu wśród 20% społeczeństwa