Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
Pewnie przetworzyli się w tą większość która z tego co słyszałem jest za wprowadzeniem godziny policyjnej dla niepełnoletnich od 23 do 6 czy jakoś takKali pisze:Tak się zastanawiam gdzie ci zagorzali przeciwnicy wprowadzenia większej ilości patroli, dawania większych przywilejów Straży Miejskiej, godziny policyjnej[...] Nie ma wystarczająco kasy na policję, straż miejską to stwórzmy jeszcze jedną rzecz na którą nie będzie pieniędzy i na dodatek będzie ograniczała naszą swobodę obywatelską
Nie no nie wszystko jest tak raz dwa aktualizowane jak sądzę. Ale ten drugi wynik jest tym obowiązującym jak sądzę. Ale też głowy nie dam. Ot polece po prostu : http://www.pkw.gov.pl/Kali pisze:Czemu obie informacje są sprzeczne 8O![]()
Zagadkowo mnie skomentowałeś... Jakiego rodzaju postów? Ostrych, napastliwych, antylewicowych? Zwłaszcza teraz, tzn. kiedy (w jakiej sytuacji)? Że tuż przed drugą turą? Dopowiedz to, proszę, w wolnej chwili.sinar pisze:Nie spodziewalem sie tego rodzaju postow Slawku, zwlaszcza teraz. Nie chce mi sie w tej chwili na to odpowiadac.
No patrz, Si, jednak HGW będzie rządzić Warszawą. Oczywiście nie jest złym kandydatem i mam nadzieję, że się sprawdzi. Życzę jej jak najlepiej. Gdybym miał uprawnienia, żeby głosować w Warszawie poparłbym jednak Marcinkiewicza.sinar pisze:Ale wydaje mi sie ze mozesz byc spokojny daje Marcinkiewiczowi 90% szans na zwyciestwo w 2. turze. Choc oczywiscie w glosach bedzie to bardzo blisko.
Ja jak już powiedziałem : skoro PiS by rządzić związało się np. z Samoobroną to teraz chyba mało która koalicja mnie już zdziwi.wojtkowski pisze:I może uznacie to za przesadę, ale uważam, że nie wszystko się robi dla zwycięstwa (...)
Otóż jest ogromna różnica w wiązaniu się z Samoobroną (co rzecz jasna chwały nie przynosi, ale da się znieść) i wiązaniu się z SLD. Kto tego nie czuje - to ja już mu tłumaczyć tego nie będę na pewno.seize pisze:Ja jak już powiedziałem : skoro PiS by rządzić związało się np. z Samoobroną to teraz chyba mało która koalicja mnie już zdziwi.
seize pisze:Ja jak już powiedziałem : skoro PiS by rządzić związało się np. z Samoobroną to teraz chyba mało która koalicja mnie już zdziwi.wojtkowski pisze:I może uznacie to za przesadę, ale uważam, że nie wszystko się robi dla zwycięstwa (...)
Niczego? Na pewno?Kali pisze:Lecz PiS nie wygrał niczego dzięki poparciu Samoobrony
A to juz tym gorzej dla PiSu i polskiej demokracji. To by tylko potwierdzalo ze PiS traktuje inne partie czysto instrumentalnie a nie po partnersku (dobrze ze widza to tez jego wyborcy). Jezeli tak to bardzo dobrze ze PO nie weszla do rzadu i nie wpadla w rece modliszki takiej jak Prawo i Sprawiedliwosc. Bo w scenariuszu PiSu PO moglaby co najwyzej byc tylko kwiatkiem do kozucha/maszynka do glosowania pomyslow z programu PiS. Sek w tym ze do takiej roli Platforma byla za duza do polkniecia i dlatego PiS zdecydowal sie na SO.Kali pisze:Poza tym dla mnie Samoobrona była, jest taką swoistą marionetką PiSu w rządzie
W sondazach powyborczych prowadzonych przez TVN24 podali, ze 89% wyborcow Marka Borowskiego glosowalo na HGW , a 11% na Marcinkiewicza. Nie podali jednak jaki procent wyborcow Borowskiego na wybory nie poszlo....wojtkowski pisze:Bardzo mnie interesuje jak głosowali wyborcy lewicowi w tej turze. Podejrzewam, że HGW wygrała dzięki głosom tradycyjnych wyborców SLD oraz poparciu Borowskiego i Kwaśniewskiego.
Ale ja mówię o wyborach tylko prezydenckich Warszawy, a co za tym idzie H.G.W. będzie dyrygowała samorządami złożonymi z PO, a zapowiedziała współpracę z lewicą. A nawet jak poparł Lepper, to nie jest on postacią, która może zagrozić naszemu Państwu, to jest tymczasowo wypromowana twarz, której zresztą czasy świetności się powoli kończą co można wywnioskować po tych wyborach, w przeciwieństwie do socjal demokratów, którzy swoje umieją zrobić, oczywiście wszystko dla siebie.sinar pisze:Niczego? Na pewno?Kali pisze:Lecz PiS nie wygrał niczego dzięki poparciu SamoobronyBo jezeli juz chodzi o scislosc to tez moge powiedziec ze PO (w przeciwienstwie do HGW) w Warszawie tez niczego nie wygrala dzieki lewicy. Nie mylmy 2 pojec. Co innego 2 turowe osobowe wybory prezydenckie a co innego wybory do parlamentu/samorzadu. Bo podstawowe pytanie brzmi: Kto poparl Lecha Kaczynskiego w wyborach prezydenckich jak nie Lepper?
Czyli dowiaduje sie ze po Marcinkiewiczu PiS ma 2. marionetke (czy pionka jak kto woli)A to juz tym gorzej dla PiSu i polskiej demokracji. To by tylko potwierdzalo ze PiS traktuje inne partie czysto instrumentalnie a nie po partnersku (dobrze ze widza to tez jego wyborcy). Jezeli tak to bardzo dobrze ze PO nie weszla do rzadu i nie wpadla w rece modliszki takiej jak Prawo i Sprawiedliwosc. Bo w scenariuszu PiSu PO moglaby co najwyzej byc tylko kwiatkiem do kozucha/maszynka do glosowania pomyslow z programu PiS. Sek w tym ze do takiej roli Platforma byla za duza do polkniecia i dlatego PiS zdecydowal sie na SO.Kali pisze:Poza tym dla mnie Samoobrona była, jest taką swoistą marionetką PiSu w rządzie